Boris Černivec je prepričan, da so enotne počitnice absolutno dosegle svoj namen. Foto:
Boris Černivec je prepričan, da so enotne počitnice absolutno dosegle svoj namen. Foto:

Delovna skupina za evalvacijo učinkov enotnih počitnic se je danes sestala in sprejela sklepe o delu, je povedal njen predsednik Boris Černivec. Člani so mu posredovali vse relevantne podatke o dejavnosti turizma v gospodarstvu od leta 2000 do danes, ki jih bodo uporabili pri analizi učinkov počitnic, je pojasnil.

Ob tem je dodal, da jim bo tudi statistični urad do 25. marca pripravil začasne podatke o prihodkih v gospodarstvu in posebej v turizmu do februarja letos, ki jih bodo nato dali verificirat ekonomskemu inštitutu.

Končna analiza učinkov enotnih počitnic na gospodarstvo oz. na prihodke v turizmu bo končana do maja. Takrat bo minister Igor Lukšič tudi sprejel odločitev, ali bodo prihodnje leto enotne počitnice še v veljavi. Černivec je na tem mestu poudaril, da bo šlo na tesno, saj morajo v začetku junija šole obvestiti o spremenjenem koledarju.

V skupini povsem zadovoljni
Černivec je izrazil tudi zadovoljstvo vseh članov delovne skupine z učinkih enotnih počitnic, saj so bili "absolutno doseženi".

"Bojazen o gneči na smučiščih se ni uresničila, saj skoraj z vseh smučišč poročajo, da gneče ni bilo. Izjema je bil le Kanin, kjer se je št. smučarjev povečalo, a to gre pripisati temu, da so obogatili svojo ponudbo. Ravno nasprotno pa je bilo v kopališčih in zdraviliščih, kjer je bilo opaziti večje število obiskovalcev," je dejal Černivec in za konec dodal, da ni bilo poročil o nesrečah, kar kaže na to, da gneče ni bilo.