Slovenija
(8)
MMC RTV SLO
RTV SLO dobiva nove programske in nadzorne svetnike. Foto: MMC RTV SLO/Arhiv MMC RTV SLO

Dodaj v

DZ imenoval 13 članov programskega in pet članov nadzornega sveta RTV SLO

Potekli mandati, zato nova imenovanja
14. december 2017 ob 19:20
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

DZ je za dobo štirih let imenoval 13 članov programskega in pet članov nadzornega sveta Radiotelevizije Slovenija (RTV SLO). SDS in NSi sporočata, da gre pri tem za "nesorazmerno zastopanost koalicije".

Člani nadzornega sveta so po sklepu DZ-ja Damjan Damjanovič, Andrej Grah Whatmough, Aleksander Igličar, Stanka Premuš in Matjaž Rakovec. Nova imenovanja so potrebna, ker bo petim članom aktualnega nadzornega sveta štiriletni mandat potekel januarja.

Nadzorni svet RTV Slovenija sicer sestavlja 11 članov, od katerih jih pet imenuje DZ, štiri imenuje vlada, dva člana pa še zaposleni.

DZ je za člane programskega sveta na predlog gledalcev in poslušalcev imenoval Marijo Aleš, Ladislava Ambrožiča, Matjaža Juharta, Mateja Koširja, Žigo Kušarja, Marijo Matildo Orešnik Ocvirk, Gašperja Salobirja in Jelko Stergel.

Franc Breznik iz SDS-a je še pred glasovanjem o predlaganih članih programskega sveta na predlog gledalcev in poslušalcev dejal, da mandatno-volilna komisija DZ-ja ni predlagala DZ-ju v imenovanje niti enega kandidata, ki bi prihajal iz "desne provenience". Tako je SDS takemu predlogu podporo odrekel.

Za člane programskega sveta na predlog političnih strank pa je DZ imenoval Igorja Prodnika, Jožeta Poglajna, Cirila Baškoviča, Petro Ložar in Vesno Ugrinovski.

Matej Tonin iz NSi-ja je pred glasovanjem o predlaganih članih sveta na predlog političnih strank menil, da gre za nesorazmerno zastopanost koalicije. Tudi NSi bi moral imeti po njegovih besedah v programskem svetu svojega kandidata.

Imenovanja v programski svet so bila potrebna, ker bo 13 članom programskega sveta januarja potekel mandat.

Al. Ma.
Prijavi napako
Komentarji
obelix complicus
# 15.12.2017 ob 07:39
"Na predlog gledalcev in poslušalcev" ?? Katerih pa?
Mene ni nihče nič vprašal.
topol
# 15.12.2017 ob 11:41
Zakaj se afnajo na predlog gledalcev in poslušalcev. Naj kandidirajo hkrati s predsedniškimi volitvami in naj se jih izvoli. Potem bomo lahko rekli na predlog. Enako za zpiz naj bodo predstavniki upokojencev in zaposlenih izvoljeni, za zzzs in še kje.
Ali pa naj se ta farsa ukine in so vsi imenovani s strani dz-
RJSlo
# 14.12.2017 ob 22:10
No ja. Večina v DZ, pod nadzorom vsi mediji, pod nadzorom sodstvo, zdravstvo in vsi ostali sektorji, kaj sledi? Preimenovanje Republike Slovenije v Socialistično republiko Slovenijo?
genniuuss
# 15.12.2017 ob 11:28
po moje prihaja čas,ko ni več važno, lev ali desen,

poanta bo samo, kdo plača, oziroma kdo lahko in kdo ne.
jureimacure
# 16.12.2017 ob 19:37
Nič novega.
Isao
# 15.12.2017 ob 11:41
Dokler ne spremenijo grimsovega zakona, bo stanje državne televizije slabo. Rtv lahko postane javna samo, če politika nima prevladujočega vpliva. Zakaj se SDS in Nsi sploh pritožujeta?
Vojanov79
# 14.12.2017 ob 20:57
Politika se ne bi smela vmesavati v novinarstvo. Enako kot se ne sme vmesavati v odlocitev sodisc.
Homer.
# 14.12.2017 ob 21:41
Pa kaj bi rad Beznik?
"Na predlog gledalcev in poslušalcev" jasno pove da podpore za desne kandidate niso dali.
Zakaj, bi se morali vprašati sami!
Pa jim ne potegne.........
Kazalo