Slovenija
Tea Jarc
Tea Jarc je opozorila tudi na izredno slab položaj ženskih upokojenk, vsaka peta revna oseba pri nas je namreč upokojena ženska. Teh pa je enkrat več kot revnih upokojenih moških. Foto: BoBo
       Tudi 8. marec se je "zapakiralo" v neke potrošniške akcije. Ravno to nagovarjanje žensk k potrošništvu samo potrjuje v družbi zakoreninjene stereotipe, češ, ženske potrebujejo nakupovanje, da se počutijo bolje.       
 Mojca Žerak, Iskra
Protest
Udeleženci so opozorili na neprimerno ovrednoteno skrbstveno delo. Foto: MMC RTV SLO/Sabina Janičijević
Protest
Kot pravi Mojca Žerak letos, tudi zato, ker je volilno leto, pričakujejo resen pristop do problematike položaja žensk in konkretne rešitve. Foto: MMC RTV SLO/Sabina Janičijević

Dodaj v

"Namesto rož zahtevamo konec diskriminacije"

Protestni shod ob 8. marcu
8. marec 2018 ob 20:39
Ljubljana - MMC RTV SLO

"Za 8. marec se radi spomnimo na ženske s kakšno čokolado ali rožo, a mi namesto rož zahtevamo konec diskriminacije, kakovostne javne storitve in enako plačilo za enako delo," je na shodu ob 8. marcu zbrane na Kongresnem trgu v Ljubljani nagovorila Tea Jarc s sindikata Mladi plus.

Ob mednarodnem dnevu žensk po vsem svetu potekajo protesti in pozivi k enakopravnosti žensk. Protestni shod, ki ga je organiziral delovni odbor za feminizem Študentske Iskre, je bil tudi v Ljubljani. Udeleženci shoda so ob prihajajočih volitvah opozorili na načine zatiranja žensk in predstavili zahteve za izboljšanje družbenega položaja žensk.

.

"Ženske smo še daleč od enakopravnega položaja z moškimi, zdi se mi, da je čas, da se 8. marec začne končno razumeti kot dan, ko zaznamujemo že dosežene pravice za ženske, hkrati pa se borimo za še pravičnejši položaj žensk v družbi," je sporočilo shoda za MMC pojasnila Mojca Žerak iz Iskre.


Sporočilo 8. marca se vse bolj izgublja

Tistim, ki se zdi shod nepotreben, češ, da so ženske pred zakonom že dosegle pravno-formalno enakost, Žerakova odgovarja, da enakopravnost na zakonodajni ravni ženskam še ne omogoča enakopravnega položaja v družbi. "To se vidi pri tudi diskriminaciji žensk na trgu dela, vidi se pri diskriminaciji žensk, ki si upajo vstopiti v politiko ali v druge "moške" sfere."

Žalosti jo tudi, da se sporočilo 8. marca vse bolj izgublja. Namesto da bi se osredotočili na to, da gre za delavski praznik, ki se je v zgodovino vpisal po zaslugi newyorških tekstilnih delavk, ki so stavkale zaradi nizkih plač in nehumanih delovnih razmer, dan žensk dobiva vse bolj potrošniški pridih. "Če je bil to še pred desetimi leti dan zahvaljevanja z nekimi simbolnimi darili, risbicami, kakšno rožo, se danes tudi ta praznik vse bolj uporablja za kovanje dobička. Tudi 8. marec se je "zapakiralo" v neke potrošniške akcije. Ravno to nagovarjanje žensk k potrošništvu samo potrjuje v družbi zakoreninjene stereotipe, češ, ženske potrebujejo nakupovanje, da se počutijo bolje."

Delodajalci mlade ženske pogosto vidijo kot strošek
Zbrani na shodu pričakujejo konkretne rešitve za izboljšanje družbenega položaja žensk. Ob tem so spomnili, da se neenakost med spoloma iz leta v leto ponovno povečuje. "V Sloveniji se znova povečuje plačna vrzel med ženskami in moškimi, hkrati pa se jim nalaga vse več skrbstvenega dela, ki ni ustrezno denarno ovrednoteno," je naraščajoče razlike naslovila Tea Jarc iz sindikata Mladi Plus.

Spomnila je tudi, da je položaj žensk močno odvisen tudi od njihovega položaja na trgu delovne sile, kjer so ženske še vedno v slabšem položaju kot moški. "Mlade ženske so pogosto v očeh delodajalca strošek, saj delodajalci pričakujejo, da bodo šle na porodniški dopust, da bodo večkrat izkoristile bolniško odsotnost zaradi skrbi za otroke ali starejše, ali ker menijo, da bodo ženske kot prioriteto postavile družinsko življenje, in ne službo," je pojasnila Jarčeva.

S tem, da se stanje na področju ženskih pravic pri nas izboljšuje, se ni mogla strinjati niti poslanka Levice Violeta Tomić. Opozorila je, da so pravice, ki smo si jih v preteklosti priborili, znova ogrožene: "Kot vemo, je bila leta 2000 pravica do umetne oploditve omejena, napada se pravica do kontracepcije in abortusa, kar pomeni, da gremo nazaj v srednji vek," je bila kritična Tomićeva, ki je opomnila, da se ženske s težavami spoprijemajo tudi na področju politike, kjer so tarča "najbolj seksističnih opazk, groženj, diskriminacije. Govori se o tem, kako je videti, kako se oblači."

Zakaj se udeležiti shoda za 8. marec?
"Pogosto se nam očita, da smo feministično oprane avše, ki nam nič ne manjka, vendar pozabljajo, da opozarjamo na realne družbene probleme, od neenakosti v plačilu, prekarnosti do tega, da bi skrbstveno delo, ki je psihično in fizično naporno, postalo primerno denarno ovrednoteno in sploh priznano za "pravo" delo," je odločitev za udeležbo na shodu pojasnila Simona. Klara pa je dodala, da se je shoda udeležila, ker "čuti njegovo sporočilo, saj se še vedno prepogosto zgodi, da se dogajajo krivice na podlagi spola, kar pa se v današnjem času ne bi smelo več dogajati, saj je preživeto."

Sabina Janičijević, Foto: BoBo in Sabina Janičijević (MMC)
Protest
Protest
Protest
Protest
Prijavi napako
Komentarji
DrKošarke
# 08.03.2018 ob 21:06
Večerja se ne bo sama skuhala :)

Se hecam. Te feministke so čisto podivjale za 8 marec. In to v SLO kjer ženske zelo cenimo!
TellingTheTruth
# 08.03.2018 ob 21:09
Ah SJW in feminazis. Doktorat iz tibetanskih spolnih praks, pa se cudi zakaj ima nizjo placo kot noski z doktoratom iz kemijskega inzinirstva

Ko pa ji poves da je bolje placan celo magistet kemijskega inzinirstva. Takrat ji pa odpelje.

Trgovc v merkatorju je placan isto kot trgovka. V isti firmi sta moski in zenska na istem polozaju z isto izobrazbo in isto delovno dobo placana enako.

Ne morete pa zdej enacit vseh doktoratov. Roko na srce, zenske v glavnem studirajo druzboslovje. In kaj jim nuca doktorat iz Vpliva bureka na zahodno civilizacijo. In zakaj se potem pritozujejo da ima priden fasader z minimalno izobrazbo na koncu meseca vecjo placo kot ena doktorica kvazi znanosti.

Ve kar protestirajte. Dokler si ne nalijete cistega vina se tezko pogovarjamo.

Reeeeeeeeree Trump kriv
Rugess Nome
# 08.03.2018 ob 21:04
samo jamrajo, nič jim ni prav
boro007
# 08.03.2018 ob 21:11
Tea Jarc je opozorila tudi na izredno slab položaj ženskih upokojenk, vsaka peta revna oseba pri nas je namreč upokojena ženska. Teh pa je enkrat več kot revnih upokojenih moških.

Ok ok, ampak a smo vsaj upoštevali daljšo življensko dobo in hitrejše upokojevanje? In v splošnem je bilo včasih več gospodinj, ki so danes upokojene in imajo tudi zato zelo majhno pokojnino... Zakaj vsiljujete neko ultra hitro uravnilovko... To bo prav tako pripeljalo do nepravičnosti...

Na splošno so upokojenci v sloveniji v slabih položajih... Na še slabšem so delavci/ke ki delajo za minimalce, pa se morajo s tem denarjem še na šiht pripeljat in otrokom zvezke kupit...

Potem podprimo univerzalno plačo / penzijo pa je... Ampak ne, potem si pa že socialist s prizvokom, kot da je v tej besedi nekaj kužnega...

Vsaka skupina/združenje vleče svoj štrik v svojo smer, tisti vozel na sredini se pa ravno zato ne premakne nikamor...
rangerno1
# 08.03.2018 ob 21:09
Kakšni izpadi, frustracije in blodnje. Še ko jim daš rožo, ti jo nabijejo nekam in hočejo nekaj, kar že tako imajo. Za manj odgovorno, predvsem pa lažje delo, bi imele plačano isto kot moški. Kolk so ženske danes zafrustrirane. Ko bi energijo vlagale v svoje kompetence, znanja in lasten napredek jim ne bi bilo treba danes skakati na ulicah. Kdor je priden, deloven in sposoben nima časa bluzit na prostestih, to je jasno kot beli dan, pa to velja tako za moške, kot za ženske.

V glavnem za drugo leto si zapomnite, da nočejo rož, kot pravijo.
Bivši uporabnik
# 08.03.2018 ob 21:14
Na Pohorju so imele danes ženske zastonj smučanje. Če bi bilo obratno bi se pojavila 1000 in 1 organizacija, ki bi se jokala, da je to diskriminacija.
Ramus
# 08.03.2018 ob 21:14
Feministke so ugrabile dan žena,...
feminist
# 08.03.2018 ob 21:19
enako plačilo za enako delo

gradbisca in rudniki vabijo!
bostbart
# 08.03.2018 ob 21:18
Buhuhu, kako vam je hudo. Več na bolniški, manj nadur, plača naj bo pa kar enaka?
Mike1825
# 08.03.2018 ob 21:16
Dnevna doza feminizma je izpolnjena...
Kot priviligiran moški sem se zamislil, jutri dam odpoved in se prijavim na delovno mesto čistilke, da bom zmanjšal plačno razliko med spoloma.
jk11
# 08.03.2018 ob 21:11
Penzije za današnje penzionerke so slabe ker so bile tudi plače nizke med delovno dobo. Mlade ženske pa so na istem kot mladi moški, prva redna služba je danes misija nemogoče. Če sem še malo provokativen, penzije: za ženske je nižja upokojitvena starost kot za moške. Je fer ali ne, o tem se da razpravljati, enakopravno pa po definiciji ni.

Ja ni fajn, da se 8. marec uporablja za komercialne namene, še huje pa je da se uporablja za neko neo-komunistično agendo.
nvk
# 08.03.2018 ob 21:22
Aja pa fotke so superca, res nazorno prikažejo koliko protestnikov se je udeležilo shoda. Če bi bil cinik, bi rekel, da hočete to dejansko zakriti. Če bi bil pa zloben, bi pa rekel, da je novinarka nato šla na kavico z organizatorkami shoda.
JohnnyM
# 08.03.2018 ob 21:10
Bravo žene. Se strinjam z omenjenim, sploh skrbi komercializacija vašega praznika. Višek je demonstriral vodstveni kader ŠOU z organizacijo šopinga!!!
mize
# 08.03.2018 ob 21:31
Skoraj 20 let sem delal v pretežno ženskem kolektivu. Ne mi flancat o nižjih plačah ženskam za isto delo!!
nvk
# 08.03.2018 ob 21:13
S tem, da se stanje na področju ženskih pravic pri nas izboljšuje, se ni mogla strinjati niti poslanka Levice Violeta Tomić.

Niti ona? Tole se tako čudno bere, kot bi imela novinarka neko mnenje, ki ga hoče poriniti v ospredje.
kawboy
# 08.03.2018 ob 21:36
Če pravite ženske, da ste diskriminirane z moškimi potem pa še delajte težka fizična dela, na višini, mrazu in vročini in da vidim to junakinjo koliko časa bo zdržala?
rangerno1
# 08.03.2018 ob 21:39
Ko pa gledam slika pa tako... 14 ljudi, od tega se jih par smeji tej patetiki. Ženskam pravice in lepo življenje, ampak tole je pa res za kozlat, ko gledam vse te izpade.

Me nihče na tem planetu ne prepriča, da kdor je priden, zagnan, šolan in sposoben, da ne bo dobil pošteno plačilo, pa neglede na spol. Če pa primerjaš plače žensk, ki so po večini tajnice, natakarice in podobno s povprečnimi poklici moških, ki delajo težje, dlje in bolj riskantno, potem je jasno, da se ženske dejansko delajo iz moških norca.

Naj raje delajo v življenju in nehajo ves čas nekaj manifestirat, jokat in zganjat frustracije, ker ne bodo dosegle nič, razen tega, da se bodo osmešile.
pobic_17
# 08.03.2018 ob 21:36
A ni bla lih ob koncu leta ena raziskava, da je Slovenija cetrta najboljsa drzava na svetu za zenske?
feminist
# 08.03.2018 ob 21:22
Hvala bogu imam tudi Slovenke sedaj #mitu oziroma #jaztudi

torej se je zacela borba za kvote na gradbiscih, ali ciljate zgolj na direktorska mesta? ce slednje potem pricakujem masivno odpiranje novih podjetij, ker ste sposobne tudi ustvarit in ne samo slepanja na ze ustanovljeno.
generusus
# 08.03.2018 ob 21:54
"Namesto rož zahtevamo konec diskriminacije"

Veliko se gibljem v družbi, poslovno in zasebno, ampak doslej mi niti ena ženska, ampak zares niti ena ženska ni nikoli potarnala, da bi bila na kakršenkoli način diskriminirana. Mislim, da v razvitih gospodarskih državah moški nima v povprečju praktično nobenih prednosti v primerjavi z ženskami.
sloko
# 08.03.2018 ob 21:34
S shoda pa direkno v pisarno Zorana Jankoviča?
YonKippur
# 08.03.2018 ob 21:23
"Vesna V. Godina mi je še potožila, da so vsa ta družbena gibanja postala v bistvu terapevtska gibanja in da zato ni več političnih gibanj." Marko Crnkovič
Se popolnoma strinjam, ne morem pa si razložiti kateri so ti kompleksi, te frustracije, s katerimi oziroma proti katerim se to "borijo v sebi" feministke...
lamesa
# 08.03.2018 ob 22:50
Pa kdo nas pa diskriminira? Saj nismo na bližnjem vzhodu, prosim vas vendar!

Nikoli se nisem počutila čisto nič manj vredno, kot moški! Z veseljem posadim zelenjavo na vrtu, ki mi ga mož zašteha!
DrKošarke
# 08.03.2018 ob 21:13
rangerno1: haha pa kaka roža nekaj. Roža je simbol podrejanja žensk. Tako današnje SJW feministke.

Meni se to obdarovanje zdi popolnoma brezveze. Raje peljam svojo žensko na eno večerjo ta vikend in voila. 10x bolje kot te brezvezne rože v roke in na, šetaj po mestu...
Gastrbajtr
# 09.03.2018 ob 00:02
@jo-jo

Moški, ki v patriarhalni družbi podpira boj za spolno enakopravnost, se s strani moških dojema kot izdajalec, slabič, nekdo, ki ni pravi moški oz. nima pravih karakteristik moškega, moral bi se sramovati sebe in svojih dejanj, ki so v nasprotju z patriarhalno ureditvijo. To so izdajalci prave moškosti, ki temelji na odločnosti, pogumnosti, moči in nadvladi. Pogovorno takšno osebo šovinistični posamezniki imenujejo copata.

Tako je! Lahko jim rečeš tudi moška frendica, gay frend ipd. To so namreč tisti poženščeni osebki, katerim bejbe jokajo o svojih problemih, ti pa pa pridno kimajo v upanju, da bodo kasneje zato "dobil", in s katerimi ženske rade hodijo ven na žure, da imajo moralno oporo "skupine", medtem ko pecajo prave moške, tiste "patriarhalne", odločne, pogumne vodje, s katerimi se hočejo dat dol in s katerimi si želijo tudi otroke. Če ne gre po planu, ni panike, moška frendica že čaka, da se ji ženska pride zjokat na ramo.
alojzr2
# 08.03.2018 ob 21:22
Nič jim ne daje pravice, da zahtevajo zase posebno obravnavo kar počez, zgolj ker pripadajo določenemu spolu.

Danes bomo žrtve vsi določenega spola, jutri vsi, ki se nam ime začne na "K", pojutrišnjem protestiramo vsi z modrimi očmi, čez tri dni vsi, ki nosimo rumene majice...
Skregano z vsako logiko.
mays
# 08.03.2018 ob 21:21
Če v trgovini kupimo isti izdelek mora ženska plačati višjo ceno kot moški ?!
kawboy
# 08.03.2018 ob 21:41
Za nameček pa ženske zato živijo dlje od moških, ker opravljajo samo takšna dela katera so za zdravje ljudi manj škodljiva ali pa sploh nič ne delajo?
Mike1825
# 08.03.2018 ob 21:31
Kake copate so pa tole se na shodu najdle zravn, da jih ni sram....
DrKošarke
# 08.03.2018 ob 21:16
Saj sedaj ko bodo dvignili plače v šolstvu bodo ženske bolje plačane od moških.
frkolinko
# 08.03.2018 ob 23:59
Zakaj ni v Cobissu nobene diplome te gospodične Jarc? Se je vrinila v sindikat preko politike Mladega foruma SD?
Ata
# 08.03.2018 ob 23:43
Konec diskriminacije bo, ko vas po pisarnah, uradih, šolah, sodiščih, vrtcih le 50%. Takrat bo konec tudi obupne zmede in nesposobnosti, ki jo opažamo vsepovsod prav zato, ker moških med vami skoraj ni !
aljaz26
# 08.03.2018 ob 22:29
Pravkar sem malo pobruhal v usta ob branju petjinih komentarjev. Nočemo vas! Šu, šu
Mimobeznik
# 08.03.2018 ob 21:47
Spet bo ponoči napad s spreji na ubogo Ljubljano.
Đorđ Buš
# 08.03.2018 ob 23:33
Sorošovcem, nevladnim organizacijam, katere plačuje in RTV-ju je pa danes zaštromalo na polno. Bodeča neža, 5 člankov popolnoma sforsiranih, na koncu še ta na vrhu strani.

Vseeno jim ne pustiti, da pokvarijo ta praznik in kar nam vsem predstavlja. Vsem Slovenkam, deklicam, dekletom in ženam iz srca želim srečen dan žena. Hvala vam ker ste.
aljaz26
# 08.03.2018 ob 22:44
Ja petja, še piši, mogoče umrem od dehidracije do jutra, prosim.

Najbolj žalostno je, da bomo preko levice dejansko prišli do tega, da bodo ti ljudje odločali o našem vsakdanu. Pozabila si na stranišča.
The Ghost P.
# 08.03.2018 ob 22:08
Sem za enakopravnost, absolutno, ampak tole je pa že malce moteče in nepotrebno. Slovenija je med top 5 državami po enakopravnosti med spoloma, delajo pa tako sceno, kot da smo jim volilno pravico vzeli. Preveč ozko se gleda na problematiko žensk v družbi, kajti samo na podlagi spola se ne more in absolutno ne sme delati zaključkov; npr. 10% slabša plača, medtem ko vsakdo ve, da takšnih podatkov ne moreš podajati samo na podlagi enega parametra: spola.
Ženskam želim prijeten njihov dan, radi vas imamo in ne pretiravat ter rinit z glavo skozi zid, kjer ni treba!
DrKošarke
# 08.03.2018 ob 22:00
Gastrbajtr: te feministke so po protestu končale v bližnjih kafičih. torej so nakupovale storitve :)
generusus
# 08.03.2018 ob 21:46
"A ni bla lih ob koncu leta ena raziskava, da je Slovenija cetrta najboljsa drzava na svetu za zenske?"

Ja, drži. Slovenija je na četrtem mestu kar se tiče ugodnosti za ženske.

Vir:
https://live.finance.si/40608/Najboljse-drzave-za-zenske-Slovenija-na-4-mestu?cctest&
http://www.politikis.si/2017/11/forbes-slovenija-cetrta-najboljsa-drzava-na-svetu-za-zenske/
nvk
# 08.03.2018 ob 21:21
Tudi 8. marec se je "zapakiralo" v neke potrošniške akcije. Ravno to nagovarjanje žensk k potrošništvu samo potrjuje v družbi zakoreninjene stereotipe, češ, ženske rabijo nakupovanje, da se počutijo bolje.

VSE se je zapakiralo v potrošniške akcije, če pa ta vidi samo napad na ženske, potem pa mogoče mora pri sebi svoje frustracije razčistit. Ne vem zakaj je mnenja, da kapitalističnim družbam pa denar moških smrdi? Pa konec koncev, ravno moški odprejo denarnice na osmi marec, da grejo po kakšno rožo ali čokolado, večina žensk se pa verjetno tega ravno ne otepa, nekatere verjetno celo postrani gledajo, če partner pride praznih rok domov.
zerorez
# 09.03.2018 ob 00:06
Glede na komentarje bi rekel, da odkar so feministke vzele dan zena za svojega, se je tudi vecinsko mnenje o samem prazniku obrnilo. Po moje iz dveh razlogov:
- vecina jih misli, da zenske ze danes niso diskriminirane
- tistih, ki pa jamrajo na danasnji dan na raznih shodih, pa iz nekega razloga vecina ne jemlje resno
neterk
# 08.03.2018 ob 22:45
Petja, kako to misliš "Anonimne prijave spolnega nadlegovanja". verjetno mora prijavitelj/ica imeti kakšne jasne dokaze ali je dovolj samo prijava? že kar vidim, kako bodo feministke in feministi prijavljali vsakega, ki bo karkoli argumentiral proti njim, z namenom, da ga očrnijo ali onemogočijo, lahko tudi samo kakšni bolj zamerljivi osebki... upam, da bo na koncu še ostalo kaj razuma, resnično...
DrKošarke
# 08.03.2018 ob 21:26
Gledam tipa na sliki 8 s tablo "Odločanje o rojstvih svojih otrok je svobodno" z zelo zelo zaskrbljenim izrazom. Mu je kapnilo, da bo o splavu odločala ženska in niti približno ne on? :)
feminist
# 09.03.2018 ob 06:10
@petja:
Poleg tega, da je že več kot 40 oseb množice različnih spolov anonimno poslalo Inštitutu 8. marec prijave spolnega nadlegovanja

torej gre lahko tudi za eno osebo, ki je 40x poslala prijavo.

mi je všeč ideja, da se novorejenim otrokom ne vsiljuje družbene vloge na podlagi spolovil s katerimi so rojeni, ampak, da to lahko, kot na Malti, ki je na tem področju avtoriteta lahko kadarkoli spreminjajo oziroma si izberejo novo.


itak, ni boljsega, kot je hormonska sprememba otrok. zakon.

Zgledujmo se po Indijcih in določenih Južno Ameriških domorodskih plemenih, kjer je normalno, se fantek šminka ter oblači krilca, pa tudi obratno, da deklica sama izbere če si želi opravljati moška dela in imeti penis. Binarna spolna delitev zahodne družbe je zastarela in nima več prostora času kjer si le to določimo sami. Smo v letu 2018.

itak, zugledujmo se po Indijci in njihovemu kastnemu sistemu, ter Juzno ameriskih domorodcih, ki znajo bit celo kanibali in jim je zrtvovanje mladic devic nekaj logicnega.
Balaž
# 08.03.2018 ob 22:23
Eni bi talal jurja za novorojenčka, drugi pa bi novorojenčku določali spol...
Balaž
# 08.03.2018 ob 21:39
Kake copate so pa tole se na shodu najdle zravn, da jih ni sram....

ah kje, še potegal se bojo na fejsu, da so tu hengal in henganje nadaljeval v modrem kotu na "poprotestniškem žuru" ;)
ADN
# 09.03.2018 ob 11:12
Ženske spoštujem, jih ljubim, večino življenja sem preživel v večinsko ženski družbi in doma imam dve hčerki, ki jima želim v življenju le lepo.
Ampak res gre vse že čez zdravo mejo razuma.
Res je, da nismo enakopravni ampak to čedalje bolj pogosto velja tudi za moške.
Če moški opravlja gospodinjska dela, je zgleden mož. Ko to počne ženska je uboga in zatirana revca. Pa dejte no...
Tale enakopravnost je pa itak bedarija. Narava nas je naredila različne! Vse bi bile enakopravne, ko je pa za zamenjat počeno gumo si pa gnoj, če rečeš, da naj jo zamenja sama, ker bi pa ja moral biti kavalir.
Ženske bi pogosto rade vzele le dobro, od enakopravnosti, slabo pač ne.

No kakorkoli, jaz bom ali pa ne prinesel rožco, če vam je prav ali ne, kakor se bom pač tisti dan počutil. No pa to velja tudi za vse druge dni v letu. Bom opravljal gospodinjska dela in bom zamenjal gumo, ker sem pač tako vzgojen.

Predvsem vas bom pa še naprej spoštoval. Upam, da to dobim tudi nazaj?
Coen
# 09.03.2018 ob 09:34
ginza, ne igraj žrtve, v Sloveniji lahko ženska s pravimi kompetencami prileze tudi na sam vrh. Vendar je za to potrebno konkretno prijeti za delo (tako kot moškim). Je pa res, da teh žensk ne boste srečali na protestih, kot je bil ta zgoraj, ker enostavno nimajo časa za takšne bedarije.
Krissssss
# 08.03.2018 ob 22:26
Te feministke so čisto podivjale za 8 marec. In to v SLO kjer ženske zelo cenimo!

Ja to bo to, zelo jih cenimo. Osebno em bil že večkrat priča, ko so se na na novo razpisanem delovnem mestu, prijave oz. življenjepisi žensk gladko ignorirali.

Jst ti lahk pa pokazem mail ki sem ga prejel ko sem iskal sluzbo v kuhinji ksne 2 leti nazaj da mi zavrnejo prosnjo ker sem moski zato ker zaposlujejo samo zenske v kuhinji ha ha ..
jureimacure
# 08.03.2018 ob 21:36
Delodajalci mlade ženske pogosto vidijo kot strošek
Družinski "delodajalci" tudi.
Kazalo