Svet
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 2.0 od 34 glasov Ocenite to novico!
Stavka žensk
V večjih mestih po Španiji, pa tudi drugod, so potekali shodi žensk proti neenakosti. Foto: Reuters
Po državi je obstalo 300 vlakov. Foto: Reuters

Dodaj v

Stavka žensk v Španiji "proti zavezništvu patriarhata in kapitalizma"

Španke opozarjajo na neenakosti
8. marec 2018 ob 09:31,
zadnji poseg: 8. marec 2018 ob 15:13
Madrid - MMC RTV SLO

V Španiji so na dan prve splošne stavke žensk odpovedali 300 vlakov, saj uslužbenke na španskih železnicah stavkajo, da bi na dan žena opozorile na neenakosti spolov. Stavko so podprle tudi visoke političarke.

24-urno stavko je sklicalo deset sindikatov in je prizadela tudi delovanje podzemne železnice. Feministične skupine so Španke ob tem tudi pozvale, naj cel dan ne trošijo denarja in opustijo vsa gospodinjska dela. Komisija 8. marec, krovna organizacija, ki je pozvala k stavki, si prizadeva za "družbo brez seksističnega zatiranja, izkoriščanja in nasilja". "Pozivamo k uporu in boju proti zavezništvu patriarhata in kapitalizma, ki želi, da samo ubogljive, podrejene in tiho. "Ne sprejemamo slabših delovnih pogojev niti da smo plačane manj kot moški za enako delo. Zato pozivamo k stavki," so zapisali.

Stavko so podprle nekatere visoke političarke, med njimi županji Madrida in Barcelone, Manuela Carmena in Ada Colau ter ministrica za kmetijstvo v španski konservativni vladi Isabel García Tejerina in predsednica madridske pokrajine Cristina Cifuentes.

Na poziv se je odzvala tudi španska igralka Penélope Cruz, ki je za danes odpovedala vse načrtovane promocije, možu Javierju Bardemu pa je tudi prepustila skrb za njuna otroka.

V večjih španskih mestih in skupno v 200 krajih po državi so bili organizirani shodi.

Velika večina podpira stavko
Anketa časnika El País, ki je zajela 1.500 ljudi, je pokazala, da stavko podpira 82 odstotkov vprašanih, 76 odstotkov pa jih je mnenja, da imajo ženske v Španiji težja življenja od moških. "Ženska na neki točki vedno zadene v strop, ne glede na to, kako pripravljena je ali koliko magisterijev ima," je za El Pais povedala Elvira González, farmacevtka iz Madrida.

V Španiji so ženske v povprečju plačane med 13 (javni sektor) in 19 odstotki (zasebni sektor) manj od svojih moških kolegov, kažejo podatki Eurostata. Guardian medtem še navaja podatek, da so v Španiji lani partnerji ali nekdanji partnerji ubili 49 žensk, kar je pet več kot leto prej. Vladni podatki kažejo tudi, da so v porastu primeri nasilnih zlorab žensk. Poročil o takšnih primerih je bilo leta 2015 129.193, leta 2016 pa 142.893.

Stavke ne podpirajo vsi
Nekateri nad tovrstnim protestom niso navdušeni. Vladajoča konservativna Ljudska stranka meni, da so tovrstne akcije namenjene "feminističnim elitam, ne pa pravim ženskam z vsakodnevnimi težavami".

V ponedeljek pa je po poročanju Guardiana škof v San Sebastiánu José Ignacio Munilla dejal, da krščanstvo nasprotuje "radikalnemu feminizmu", češ da iz žensk in "pravega ženskega boja" dela žrtve.

K. S., B. V.
Prijavi napako
Komentarji
Bivši uporabnik
# 08.03.2018 ob 09:36
Feministične skupine so Španke ob tem tudi pozvale, naj cel dan ne trošijo denarja
Uf ta bo pa težka.
kokimagic
# 08.03.2018 ob 09:51
No, končno, da tudi zaradi njih nekaj "stoji"!
audiac
# 08.03.2018 ob 12:17
špela,
Nobene še nisi videl?To prav namenoma stran gledaš, ko pridejo smeti pobirat?

Sori,ampak še nobene smetarke nisem videl.Govorim za Slovenijo.Verjetno pa je kje kakšna..Izjema potrjuje pravilo.
Se pa od srca zavzemam za ukinitev tiste konvencije.Seveda nato pričakujem pravi naval žensk za delo v rudniku.

No,dobila si mnenje...pa minus tudi :))
spela55
# 08.03.2018 ob 11:56
Feministične skupine so Španke ob tem tudi pozvale, naj cel dan ne trošijo denarja.

A ni to največje darilo za moške?


In zakaj bi bilo to darilo za moške? Če stavkajo so zaposlene in če so zaposlne trošijo svoj denar. Kaj imate moški s tem?
HOR
# 08.03.2018 ob 09:58
"...V Španiji so ženske v povprečju plačane med 13 (javni sektor) in 19 odstotkov (zasebni sektor) manj od svojih moških kolegov, kažejo podatki Eurostata..."

ro stavka upravičena...
vox14
# 08.03.2018 ob 12:35
Binder bandet:
Mogoče pa niso želele na rudarsko šolo, ker vedo da obstajajo te omejitve + da je zaradi tega tam moški kolektiv, ki ima dodatne težave s sprejemanjem žensk (tako kot je bilo v preteklosti v tradicionalno moških kolektivih policiji, vojski, še prej v šolah, bolnicah - med zdravniki itd itd.).

Na tisto, kar si napisal prej: enakopravnost na papirju še ne pomeni enakopravnosti v realnem življenju. Smo na pravi poti, a še daleč od enakopravnosti. Sicer pa malo povprašaj svoje kolegice. Tiste, ki jih dobro poznaš in ti bodo pripravljene razkriti s čem vse se morajo ubadati na npr. delovnem mestu. Stvari na katere moški niti pomislimo ne.

O tradicionalnih spolnih vlogah pa ne bi izgubljal besed. Tisti, ki vanje niso prisiljeni oz. imajo priložnost živeti kot želijo, s temi vlogami niso obremenjeni.
Binder Dandet
# 08.03.2018 ob 12:24
Svašta, nisem vedel, da imamo v zakonu o delovnih razmerjih v 181.členu zapisano:

"1. Varstvo žensk
181. člen
(prepoved opravljanja podzemnih del)
(1) Delavke ne smejo opravljati podzemnih del v rudnikih.
(2) Prepoved iz prejšnjega odstavka ne velja za delavke:
– ki so vodilne osebe oziroma vodijo delovne enote in imajo pooblastila za samostojne odločitve,
– ki morajo zaradi strokovnega izobraževanja opraviti določen čas prakse na podzemnih delih v rudnikih,
– ki so zaposlene v zdravstvenih in socialnih službah in v drugih primerih, ko morajo odhajati na podzemna dela v rudnik zaradi opravljanja del, ki niso fizična."
https://www.uradni-list.si/glasilo-uradni-list-rs/vsebina/112301/#1.%C2%A0Varstvo%C2%A0
%C5%BEensk

Zarad mene seveda lahko že včeraj to črtamo ven. Pa dvomim, da bo kdo nasprotoval.

Me pa zanima, koliko žensk je v praksi naletelo na to omejitev. Sem iz Velenja in ne poznam nobene ženske, ki bi želela na rudarsko šolo.
HOR
# 08.03.2018 ob 10:11
@vslivnje
# 08.03.2018 ob 10:05
"...Ja, če je na višjih, bolj plačanih položajih, manj žensk kot moških, je potem logično, da je aritmetična sredina tudi nižja...."


To, daje na višjih, bolj plačanih položajih, manj žensk kot moških je že del problema, ki je posledica diskriminacije ne pa naravnih ali "tržnih" danosti...
Včasih so mislili tudi, da ženske niso dovolj dobre niti za picikl vozit...
GORILA
# 08.03.2018 ob 11:50
@patriot
Kaj smetarji tudi štrajkajo?....ah, ja,....tudi tam ni žensk?

...ampak jaz sem ravno v Španiji videl ženske smetarke, tako da je tole malce skirica v prazno!
Ave Me!
# 08.03.2018 ob 11:30
@HOR
Obstaja skupen jezik z razlogom, sicer lahko vsak govori po svoje pa naj razume kdor upa.

Bi ti pa rad odgovoril glede problema kdo je na vodstvenih položajih, ki si ga izpostavil. Nehajte z diskriminacijo in vsemi izmišljenimi problemi, ki sploh ne obstajajo. Dokažite se in uspeh bo zagotovljen. Kvote pa so smrt za napredek in to mislim za vse izmišljene kvote, ne samo ženske.
HOR
# 08.03.2018 ob 11:25
@BarakOrkbama
# 08.03.2018 ob 10:20
HOR: To, daje na višjih, bolj plačanih položajih, manj žensk kot moških je že del problema, ki je posledica diskriminacije ne pa naravnih ali "tržnih" danosti...
"...Kako pa ti to veš?..."

Raziskave v sociologiji, psihologiji, praksi...
vslivnje
# 08.03.2018 ob 10:05
"...V Španiji so ženske v povprečju plačane med 13 (javni sektor) in 19 odstotkov (zasebni sektor) manj od svojih moških kolegov, kažejo podatki Eurostata..."

No ja, statistika, ki pove nekaj, verjetno pa ne vsega. Velikokrat takšne statistike enostavno seštejejo skupaj vse plače in naredijo aritmetično sredino in potem to kao avtomatsko pomeni, da so ženske manj plačane. Če v našem bloku sešteješ vse plače in izračunaš sredino, se lahko zgodi, da statistika pokaže totalno obratno sliko, če je recimo ena kaka direktorica ali kaj podobnega... Ja, če je na višjih, bolj plačanih položajih, manj žensk kot moških, je potem logično, da je aritmetična sredina tudi nižja. Zame je edini merodajni dokaz za to, da so ženske manj plačane od moških, ko se plača razlikuje znotraj enakega delovnega mesta, enakih pogojev, enakega delovnega časa itd. Sem pa seveda mnenja, da je za enako službo potrebno dobiti enako veliko plačo, preden me boste feministke napadle...
audiac
# 08.03.2018 ob 15:56
ginza,
snažilca včasih vidiš,čeprav so v manjšini.Pri nas vidim vsaj enega.

Saj 99,99% krivic na svetu povzročate moški. In ko bodo ženske imele enako moč (beri: enako, ne večjo) odločanja in vodenja sveta, bomo živeli v svetu, ki bo najbliže raju.

Tale o 99,99% je pa debela :))
Tisto o odločanju žensk...bi se še pred desetimi leti delno strinjal.Danes niti slučajno ne več.Ko ste na položajih,se hitreje kot moški zravsate...in to med sabo.Ko dobite moč,niste prijetne.
patriot1970
# 08.03.2018 ob 12:49
spela55
# 08.03.2018 ob 12:04
........
Kaj smetarji tudi štrajkajo?....ah, ja,....tudi tam ni žensk?
Nobene še nisi videl?.............


Žal res ne!
Smo pa imeli v Sloveniji na vodilnem mestu gradbene firme "zelo uspešno" žensko,....baje je končala nekje v zaporu;........med drugim naj bi ta firma ostala gradbenim delavcem dolžna kar nekaj osebnih dohodkov,........in glej ga zlomka,....večina teh delavcev je bila moških!

......se bo @spela55 zavzela tudi za več žensk na gradbiščih....in to na delovnih mestih zidarjev, tesarjev,....?

Bo šlo?
sl0v3nc
# 08.03.2018 ob 12:15
Kere buče, trenutna družba je res blizu zatona
HOR
# 08.03.2018 ob 10:06
Ergo stavka upravičena...

Prve so to prakticirale ženke na Islandiji davnega leta 1975, stavkale pa so tudi pri delu doma...
Država se je zaustavila.
KLIK
KLIK
DXM
# 09.03.2018 ob 10:00
Paradoks, ravno te feministične ženske se združujejo in hujskajo na podlagi spola in zganjajo kartel ter zahtevajo preveč. ne vidim problema, ženska lahko počne v družbi vse kar moški. Če bi se združili moški za en športni klub, bi bilo pa vse narobe. kar zahtevajo je v bistvu več subvencij, več socialne države in da se jim podeli varne javne službe, riziko naj pa nosi kdo drug.
ginza
# 08.03.2018 ob 16:02
@Mimobeznik:A ni to največje darilo za moške?

Zakaj že? Saj trošijo svoj denar.
ginza
# 08.03.2018 ob 15:53
@patriot1970:......se bo @spela55 zavzela tudi za več žensk na gradbiščih....in to na delovnih mestih zidarjev, tesarjev,....?

Bom odgovorila namesto spele. Vsekakor. Za vsako žensko, ki bi želela opravljati omenjene poklice, bi se 100% zavzemala, da jih lahko opravljajo. Tako kot bi se zavzemala za vsakega moškega, ki bi želel opravljati poklic čistilke ali vzgojiteljice v vrtcih. Ampak, to slednje ni potrebno, saj moški v tradicionalno ženskih poklicih nimajo nobene od težav, s katerimi se srečujejo ženske v tradicionalno moških poklicih. E, tukaj je problem, ki ga moški nikakor nočete priznati.
Binder Dandet
# 08.03.2018 ob 13:29
@vox14:
Gotovo ni razlog, da so vedele za omejitev. Ker grem stavit, da to ve le peščica ljudi na kadrovski na rudniku. Ok, da niso želele bit del moškega kolektiva. To bi sprejel. Že marsikateremu moškemu je težko bit del tega kolektiva. Je precej primitivizma prisotnega. Ampak vendarle se vprašaj, koliko žensk si ti spoznal v življenju, ki so želele z lopato in krampom denar služit. Iskreno se vprašaj. Ni vse v diskriminaciji. Ampak tudi v interesih. In sposobnostih. Je razlika v fizični moči 100kg deca ali 65kg ženske.

Živim v prepričanju, da se odkrito pogovarjam z vsemi. Moja partnerka dela v gradbeništvu. Preferenca je, da ženske ne delajo na gradbiščih, moški pa ne v pisarnah. Sledijo temu, za kaj je nekdo v povprečju bolj sposoben. Ženska se lažje zakopa v cifre na papirju, moški pa lažje nahruli delavce, če poenostavim. Je to diskriminacija, če gre v obe smeri?
vox14
# 08.03.2018 ob 12:24
Sam čakam še da nekdo pribije: "kaj se sploh bunijo sej imajo vse pravice na papirju..itd."

Ne vem kakšni dedci so to, ki se tako bojijo žensk, da jih morajo manj plačevat in diskriminirat da se sami počutijo dovolj pomembne.
spela55
# 08.03.2018 ob 12:04
Kaj v rudnikih tudi štrajkajo?.....ah ja, tam ni žensk?

Ne, v rudnikih ženske ne delajo. Zakaj že? Ajaaaaa, zato, ker ste moški l. 1935, ko ženske še niso imele volilne pravice, prepovedali delo vseh žensk, vseh starosti v rudnikih in ker ta konvenciaj še vedno ni bila odpravljena, čeprav se nekateri ljudje za to trudijo: http://www2.gov.si/zak/pre_Zak.nsf/76a77
e80d2bb67a8c12566160029fa81/be563ba1e0ee
bc06c125734f003e58b1?OpenDocument

Če pa sami fantki takrat ne b za to glasovali, bi pa ženske še naprej lahko delale v rudnikih, tako kot so delale komplet 2/2 19. st. pa tja do l. 1935, ko ste jih moški, ki ste edini imeli volilno pravico, izrinili od tam. Z zakonom. Ok?

Kaj smetarji tudi štrajkajo?....ah, ja,....tudi tam ni žensk?
Nobene še nisi videl?To prav namenoma stran gledaš, ko pridejo smeti pobirat?

Bo šlo? Al boš uspel samo minus prilimat?
vox14
# 08.03.2018 ob 11:50
Leta 2018 smo. V komentarjih pa srečaš osebke, ki potrebujejo dokaze, da so ženske sposobne enako dobro opravljati vodstvena dela..
komsomolec
# 08.03.2018 ob 11:26
venceremos
Skippy
# 08.03.2018 ob 11:13
Kakšna neenakost med spoloma pa je sploh v Evropi?
Robin Lood
# 08.03.2018 ob 10:32
Neenakopravnost žensk je le ena izmed obilico krivic, ki se dogaja ljudem na splošno... kakšne pravice imajo ljudje v Afriki, ki nimajo možnosti za dostojno življenje? Bomo tudi njihove pravice izenačili z našimi? Ali bomo zapirali meje? Kakšen je plan?
DXM
# 09.03.2018 ob 10:01
Kje je kdo kdaj v Sloveniji videl da za isto delo moški in ženska prejmeta manj? Kamenjajte me, ampak, če so razlike, so mogoče zato, ker ženska naredi in dela manj (porodniške itd) ? Ali kako.
Mare_4
# 08.03.2018 ob 17:10
Stavke ne podpirajo vsi
Nekateri nad tovrstnim protestom niso navdušeni.VladajočakonservativnaLjudska stranka meni, da so tovrstne akcije namenjene "feminističnimelitam,nepapravimženskam z vsakodnevnimi težavami".

Liberalni kapitalizem, oz. globalistične elite so v ozadju razgradnje tako socio-ekonomskih odnosov kot tudi družinskih ter tistih na relaciji moški-ženska. Cilj te subverzije je družbena alienacija in uničenje trdnih in kvalitetnih družbenih vezi med raznimi družbenimi podskupinami (družina, relacije moški-ženska, politični ustroj, itn) za namene ustvarjanja poslušnega, nebogljenega posameznika, ki ga nato velekapital izkoristi v svoje namene.
Feministično gibanje v tej obliki je samo eno izmed orodij globalistov za dosego omenjenega cilja.

Ne verjamete? Na povezavi si oglejte krajši intervju s filmskim producentom Aaronom Russojem,,kateremu je njegov prijatelj Rockefeller zaupal, da za ideologijo feminizma, ki jo tudi finančno podpirajo, stojijo globalisti. In sicer z namenom, da iz žensk naredijo plačevalke davka (včasih večina žensk ni bila zaposlena) in da z zaposlitvijo žensk dokončno razbije družino tako, da so zaradi odsotnosti staršev čim manj izpostavljeni družinskim odnosom in čimbolj izobraževalnemu sistemu, ki jim za potrebe kapitala opere glavo!

Intervju

Bivši uporabnik
# 08.03.2018 ob 15:24
proti zavezništvu patriarhata in kapitalizma
Ponavadi pretiravam, ko feministke označujem z komunisti, ampak ta oznaka se zdi zmerom bolj točna.
Bivši uporabnik
# 08.03.2018 ob 11:52
@GORILA
Koliko pa? Približno v odstotkih vseh smetarjev?
Binder Dandet
# 08.03.2018 ob 11:49
@HOR:
"To, daje na višjih, bolj plačanih položajih, manj žensk kot moških je že del problema, ki je posledica diskriminacije ne pa naravnih ali "tržnih" danosti..."

Kakšne raziskave? Francoske?:) Ne gre tako posploševati. Če ni na poziciji nobene ženske ali če je 1 an 10 moških, potem je to lahko ali verjetno posledica diskriminacije. Če pa so razlike manjše (in razlike vedno bodo v eno ali drugo smer), pa niso nujno posledica diskriminacije. Ampak so lahko tudi naravno pogojene. Moški in ženske smo si različni in imamo tudi različne naravne vloge. To se odslikava tako v našem vsakdanjem življenju, kjer imamo različne interese kot pri vlogah v družbi. Kdo je v praskupnostih odločal? To so vzorci, ki so veljali desettiče let, mi pa bi jih zanikamo in skušamo spremeniti v desetletjih.

Moja mama je emancipirana ženska in je imela v začetku 80ih kar nekaj težav v službi, ker se je rinila naprej. Takrat so bili drugi časi kot danes, ko imamo tako formalno kot neformalno enakopravnost moških in žensk. Danes ima vsaka ženska v Sloveniji enake pogoje kot vsak moški.

Mene bolj zanima, kaj smo v Sloveniji drugače delali kot v tujini, da smo uspeli najvišjo raven enakopravnosti doseči.
HOR
# 08.03.2018 ob 11:21
@Ave Me!
"...HOR picikle res ne vem, če je sploh kdo sposoben vozit. A je to futuristično prevozno sredstvo?..."

...
Kakor za koga...!
Picikl...
gejzir
# 08.03.2018 ob 10:50
K. S., dan žensk je, ne dan žena.
Mare_4
# 08.03.2018 ob 17:14
Popravek
..., da so zaradi odsotnosti staršev otroci čim manj izpostavljeni družinskim odnosom in čimbolj izobraževalnemu sistemu, ki jim za potrebe kapitala opere glavo!
PomisliSe1x
# 08.03.2018 ob 15:58
pa ravno zenske so najbolj naklonjene m**skim imigrantom iz Afrike

le zakaj?
ce so obenem proti
patriarhatu (ki je mocno zakoreninjen v mentaliteti teh moskih)
in kapitalu, ki spodbuja nadomescanje avtohtone populacije, ki naj dela do smrti, namesto otrok.
ginza
# 08.03.2018 ob 15:49
@patriot: Smo pa imeli v Sloveniji na vodilnem mestu gradbene firme "zelo uspešno" žensko,....baje je končala nekje v zaporu;........med drugim naj bi ta firma ostala gradbenim delavcem dolžna kar nekaj osebnih dohodkov,........in glej ga zlomka,....večina teh delavcev je bila moških!

Na vsako Hildo pade še vsaj 30 moških istega ali hujšega kalibra, ki naredijo še 20x večjo škodo. LOL
ginza
# 08.03.2018 ob 15:43
@audiac: Sori,ampak še nobene smetarke nisem videl.

Si pa zato videl veliko snežilk in nobenega snežilca.
lavrica98
# 08.03.2018 ob 14:34
No no kar naj bodo lepo tiho. Imele so možnost študirati elektrotehniko, strojništvo, računalništvo ipd. Nikjer jim ne bi onemogočili vpisa samo zato ker so ženske. Razen če menijo, da je diskriminacija to da je največ posla na področjih za katere se v ogromni večini odločajo moški. Res krivično, da je gonilo razvoja gospodarstvo, ne pa socialne delavke...

https://www.youtube.com/watch?v=QcDrE5Yv
qTs
kapljač
# 08.03.2018 ob 13:58
Danes bi lahko praznovale, sej pa imajo svoj dan žena. Jutri pa bi lahko štrajkale , ker več ne bo osmega marca v tem letu! Ženske več ne vedo prav, kaj bi rade.
Mirko Tipka
# 08.03.2018 ob 12:31
Jaz sem slabše plačan od svojega učitelja...
...ali je on slab učitelj, ali sem jaz slab učenec. Saj ni pomembno samo da grem stavkat!
Binder Dandet
# 08.03.2018 ob 11:51
@fdvejec:
Je kar nekaj videjev z njima. Lahko prilimaš? Zanima me. Sicer bi me presenetilo, če bi opisoval slovensko situacijo.:)
FDVjevec
# 08.03.2018 ob 11:39
Poglejte si intervju z Jordanom Petersonom (intervjuva ga Kathy Newman) na YT in vam bo vse jasno glede razlik v plačah med moškimi in ženskami. Pa še druge njegove videe si poglejte. Se splača.
patriot1970
# 08.03.2018 ob 11:25
Kaj v rudnikih tudi štrajkajo?.....ah ja, tam ni žensk?
Kaj smetarji tudi štrajkajo?....ah, ja,....tudi tam ni žensk?

https://twitter.com/AmyMek/status/849238
201420173314

........no, drage feministke,....ko boste pozivale za enakost med spoloma po zaslužkih in delovnih mestih,.....pričakujemo tudi vaše zavzemanje za več žensk med komunalnimi delavci in rudarji!

Bo šlo?
Ave Me!
# 08.03.2018 ob 11:10
@HOR picikle res ne vem, če je sploh kdo sposoben vozit. A je to futuristično prevozno sredstvo?
nikhrast
# 08.03.2018 ob 16:24
Za to enakopravnost se v glavnem borijo ženske ki že zdaj delajo v boljših položajih, to je v nadzornih svetih, kot direktorice, odvetnice, pa v show biznisu...
Ženske ki so vključene v sindikat tako dobijo isto plačo kot moški, na primer, učitelji, policaji, paramediki, avto delavci...
Problem pa je da so ponekod ignorirane ko pride pri promociji v podjetju.
lavrica98
# 08.03.2018 ob 14:23
kot ponavadi bedarije z zahoda se širijo tudi k nam. Zashodno obalo evrope so že dosegle...
Bivši uporabnik
# 08.03.2018 ob 10:20
@HOR
To, daje na višjih, bolj plačanih položajih, manj žensk kot moških je že del problema, ki je posledica diskriminacije ne pa naravnih ali "tržnih" danosti...
Kako pa ti to veš?
ginza
# 08.03.2018 ob 15:47
@Robin Look:Neenakopravnost žensk je le ena izmed obilico krivic, ki se dogaja ljudem na splošno...

Ja, res je. In ko bo ta krivica odpravljena, bodo odpravljene tudi vse druge. Saj 99,99% krivic na svetu povzročate moški. In ko bodo ženske imele enako moč (beri: enako, ne večjo) odločanja in vodenja sveta, bomo živeli v svetu, ki bo najbliže raju.
Binder Dandet
# 08.03.2018 ob 11:52
"Leta 2018 smo. V komentarjih pa srečaš osebke, ki potrebujejo dokaze, da so ženske sposobne enako dobro opravljati vodstvena dela.."

Kateri osebki in komentarji to?
Bivši uporabnik
# 08.03.2018 ob 11:34
@HOR
No polinkaj kakšno od teh raziskav.
Kazalo