Svet
Protest v Španiji
"Revolucija bo feministična, ali pa je ne bo," piše na transparentu. Foto: Reuters
Naglavna ruta
Medtem ko se številne ženske prostovoljno odločijo za nošnjo naglavne rute, je to v Iranu obvezno. Foto: EPA
Clara Zetkin
Pobudo za praznovanje mednarodnega dneva žensk je dala nemška komunistka Clara Zetkin. Foto: Wikipedia
VIDEO
Protesti po svetu ob medn...

Dodaj v

Po vsem svetu protesti za enakopravnost žensk

Protesti in stavke žensk
8. marec 2018 ob 16:41,
zadnji poseg: 8. marec 2018 ob 20:02
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

Ob mednarodnem dnevu žensk potekajo protesti in pozivi k njihovi enakopravnosti po vsem svetu. Pobudo za praznovanje mednarodnega dneva žensk je dala komunistka Clara Zetkin.

Na Filipinih se je na stotine aktivistk, oblečenih v rožnate in vijoličaste srajce, zbralo v znak protesta proti predsedniku Rodrigu Duterteju, ki velja za enega najhujših kršilcev pravic žensk v Aziji.

O protestih proti nasilju in diskriminaciji žensk poročajo tudi iz Indije. Udeležilo se jih je več tisoč ljudi. V New Delhiju so v glavni poslovni četrti v okviru kampanje Zaustavitev posilstva pripravili tudi človeško verigo. Protestniki so med drugim zahtevali ostrejše kazni za tiste, ki zagrešijo zločine nad dekleti in ženskami, ter učinkovitejše sodne procese, poroča nemška tiskovna agencija DPA.


V Španiji poteka prva splošna stavka žensk, v okviru katere so bili organizirani shodi za enakopravnost žensk in zoper "zavezništvo patriarhata in kapitalizma" v 200 krajih po državi, tudi v največjih mestih. V Rimu pa je organiziran shod pod geslom Niti ena manj, s katerim hočejo delovne ženske v Italiji opozoriti na pomanjkanje varnih hiš, na moško nasilje, na spolno izsiljevanje na delovnem mestu in na problematiko visokega števila zdravnikov, ki uveljavljajo ugovor vesti pri prekinitvah nosečnosti.

Miro Cerar: Narejeni so bili pomembni koraki
V zadnjih letih so bili narejeni pomembni koraki, ki kažejo rezultate na področju zaposlenosti žensk, njihovi zastopanosti v vrhu politike, gospodarstva in drugih položajih, je ob mednarodnem prazniku žensk presodil premier Miro Cerar. A vse to po njegovih besedah ne pomeni, da ni prostora za izboljšave in priložnosti za zmanjševanje razlik.

Slovenija je na lestvici, ki temelji na globalnem indeksu varnosti, miru in žensk, na odličnem 4. mestu med 152 državami, so navedli v uradu vlade za komuniciranje.

Indeks ameriškega inštituta Woodrow Wilson in razvojnega programa Združenih narodov (UNDP) o ženskah na vodilnih položajih v javnem sektorju Slovenijo uvršča na visoko 5. mesto, takoj za skandinavskimi državami in Kanado. Po podatkih evropskega inštituta za enakost spolov pa smo še vedno najboljša država med novimi članicami EU-ja na področju enakosti žensk in moških. K uvrstitvi je pripomogel visok delež žensk na položajih odločanja.Iran: Ženska obsojena na dve leti zapora
Iz Irana medtem poročajo, da je bila ženska, ki je odstranila naglavno ruto, katere nošnja je v javnosti obvezna, obsojena na dve leti zapora. Teheranski tožilec Abas Džafari Dolatabadi je po poročanju BBC-ja dejal, da je bila ženska, ki sicer ni imenovana, obsojena zaradi "spodbujanja moralne pokvarjenosti".

Od 24 mesecev zapora jih je bilo 21 sicer suspendiranih, tako da bo v zaporu prestala tri mesece brez možnosti predčasne izpustitve. Tožilec je kritiziral suspendiranje večine njene kazni.

V zadnjih tednih je bilo v Iranu zaradi odstranitve naglavne rute aretiranih več deset žensk. Večina jih je bila pozneje sicer izpuščena brez ovadbe. Ženske v Iranu morajo od islamske revolucije leta 1979 v javnosti obvezno nositi naglavno ruto.

Simbolični tek v Mosulu
V drugem največjem iraškem mestu Mosul, od koder so julija lani po letih zasedbe pregnali džihadiste iz vrst samooklicane Islamske države, je 300 žensk simbolično preteklo 900 metrov po glavni ulici. Kot je povedala organizatorka, so s tem želele ženskam vrniti njihovo mesto, potem ko so bile dolgo postavljene ob stran. Nekatere so nosile napise "Končajte poroke mladoletnih", "Prekinite molk in recite ne" ter "Imam pravico do svobode govora", poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Več kot 100-letna tradicija praznovanja
Pobudo za praznovanje mednarodnega dneva žensk je dala nemška komunistka Clara Zetkin, ki se je od leta 1889 javno borila za pravice žensk. Na drugi mednarodni konferenci socialističnih žena leta 1910 v Köbenhavnu je sicer predlagala, naj se mednarodni dan žensk praznuje 19. marca, kar so leto pozneje storili v Avstriji, Nemčiji, Švici in na Danskem, pa tudi v Trbovljah.

Takrat so bile v ospredju zahteve po pravici žensk, da volijo in so izvoljene, pravici do zaposlitve in poklicnega izobraževanja in ukinitev diskriminacije na delovnem mestu. Nekaj let pozneje se je kot dan žensk uveljavil 8. marec. Generalna skupščina Združenih narodov je ta dan za mednarodni dan žensk razglasila z resolucijo leta 1977.

B. V., G. K.
Prijavi napako
Komentarji
cairns
# 08.03.2018 ob 16:46
Po vsem svetu proPo vsem svetu protesti za enakopravnost žensktesti za enakopravnost žensk

Skoraj po vsem svetu.

V muslimanskih državah tega ni in ne bo.
smallbudget
# 08.03.2018 ob 18:18
Po vsem svetu?
Ma daj ne bluzite.
Bivši uporabnik
# 08.03.2018 ob 17:20
Kar pojdite demonstrirati v muslimanske države, boste imele kaj delat naslednjih 200 let, v kolikor vas ne kamenjajo. Ko boste fertik pa lahko nadaljujete z LGBT pravicami. Pokažite malo solidarnosti na svetovnem nivoju.
SamoRes
# 08.03.2018 ob 16:57
Pri nas je šele z nastopom socializma dobila ženska volilno pravico in je lahko šla delat, prej pa za štedilnikom in na njivi.
nikhrast
# 08.03.2018 ob 17:12
Po vsem svetu. Tu v Severni Ameriki se pa omenja samo po nekaterih medijih, če bi pa na ulici tu v Torontu vprašal folk kaj pomeni 8, marec, pa ne vem če bi kdo vedel.
Folk pa dela, nima cajta za proteste in demonstracije.
mochvirnik11
# 08.03.2018 ob 16:48
Čez dvajset let se bodo dedci takole zbirali, glede na to kako nas kastrirajo zadnja leta.
cairns
# 08.03.2018 ob 16:49
Po vsem svetu protesti za enakopravnost žensk

Muslimanka na sliki 11 očitno ne ve za kaj gre. Dokler se bodo držale korana bodo nič drugega kot telesa na razpolago moškim. Premikajoče in govoreče maternice.
nvk
# 08.03.2018 ob 18:34
Dej gonite se nekam, že cel dan na Valu202 samo jokanje in stokanje, namesto, da bi izpostavili kaj pozitivnega, pomembne ženske osebe v zgodovini, morda kaj izobrazili ljudi o ključnih prelomih v zgodovini itd. ampak ne, vse je moderno stokanje feministk kako jim je hudo, kako je svet krivičen, brezveze. Pa je danes položaj ženske mnogo boljši kot v preteklosti...
Sebakolina
# 08.03.2018 ob 18:24
Borke za enakopravnost med spoloma očitno še vedno živijo kakih 100 let nazaj.

Dandanes ni nobenega trdnega dokaza, da so ženske zapostavljene. Po mojem mnenju se situacija obrača. Vse te neumnosti kot so (nižje plače, slabši položaji,...) so zgolj izraz njihove feministične 'insecurity'.

Ženske so zapostavljene na bližnjem vzhodu, kar očitno te 'borke' za enakopravnost ne razumejo, glede na to da so verjetno prav one tiste, ki mahajo z zastavami za islamizacijo evrope...

Žalostno je, kako nizko je padla današnja družba, da smo dandanes priča takih gibanj...
pjandura
# 08.03.2018 ob 17:09
A to v Savdski Arabiji protestirajo?
KovacevaKobila
# 08.03.2018 ob 19:37
Ženske so enakovredne moškim. Torej jih je treba na protestih isto kot moške pretepst s pendreki, našpricati s solzivcem in zbrcati vsako, ki ne bo dala mir.

Načeloma se nikogar ne bi smelo mikastit s pendreki, špricati s solzivcem in brcati, ker se je udeležil mirnega shoda - ne ženske, ne moške. Bojim se, da je to normalno le v vaši glavi.

Na kozlanje mi gredo že ti izpadi za pravice žensk in temnopoltih na vseh korakih.

Vi trpite zaradi tega, meni pa gre na kozlanje ob nenehnih izpadih konservativnih snežink, ki se ves čas počutijo ogrožene.

Vsak ima svoj križ.
HOR
# 08.03.2018 ob 19:33
Prvo visokošolsko ustanovo, ki velja za univerzo, ki je podeljevala diplome in, ki deluje kontinuirano do danes Univerzo Al-Quaraouyine je ustanovila žennska - afričanka muslimanske vere Fatima al-Fihri leta 859 v Fez-u, Maroko.
Prva univerza na svetu pa je bila ustanovljena v Indiji ca leta 500 in je delovala do 12. stoletja, pred kratkim pa so jo oživili (univerzo naslednico).
Univerza v Bologni, Italija, ki je najstarejša v Evropi je bila ustanovljena leta 1088 po invaziji Mavrov v Evropo in s precej vplivi iz univerze v Fes-u
جامعة القرويين
KovacevaKobila
# 08.03.2018 ob 18:29
Cerkvi in feministkam ni nikoli dovolj. Pa razumi, če moreš!

Ena od reakcij na šovinizem krščanstva je feminizem.

Če 2000 let vrtiš fundamentalistično lajno, da je ženska manjvredna, da se mora podredit moškemu, da je njena funkcija omejena zgolj na rojevanje otrok, da se ne sme udejstvovati politično in na drugih področjih, da smejo moški odločat o njenem telesu itn. ... boš prej ali slej fasal srd polovice populacije. Temu smo danes priča.

Kdor negira, da so ženske znanstvenice, filozofinje, umetnice, raziskovalke, bojevnice ... kdor zaničuje neverjetne dosežke Hipatije, Sapfo, Marie Curie, Valentine Tereškove, Hannah Arendt, Virginie Woolf, Rose Luxemburg, Fride Kahlo, Patti Smith, Nine Simone, Joni Mitchell, Björk, Ivane Kobilice, Lili Novy itn. ... kdor ponižuje sufražetke in ostala femistična gibanja, ki so ženskam izborile pravice, ki jih danes uživajo ... je navadno teslo. Drugače se žal ne da povedati.

Neizmerno uživam, ko vse te neverjetne ženske BMZ-ja in vse ostale konservativne mizogine navdajajo z neizmerno grozo.
Knez Miru
# 08.03.2018 ob 16:47
Za enako delo so že enako plačane. Če si želijo višjih položajev pa naj si jih same izborijo s svojim trudom.
KovacevaKobila
# 08.03.2018 ob 20:08
Narava je že tako uredila da tudi kralja živali - leva, premaga slon, ker je pač večji, težji in močnejši. Pa naj kdo to spremeni, če more.

... in potem pride bakterija in pokonča slona, ki je od nje nekaj milijonkrat večji in močnejši.

Ne sodite bitij po njihovi teži in fizični moči. Sodite jih po njihovih sposobnostih.
HOR
# 08.03.2018 ob 18:34
Vidim, da jih precej meša enakopravnost v družbi z fizično enakostjo ter priznavanje enakovrednosti ženske razlićnosti moški različnosti v družbi, odpor pa je tudi do prepoznavanja diskriminacije in opustitve določenih pogledov, kot edinih merodajnih oziroma pravilnih...

Razlaga iz 2013 -od takrat pa se je položaj za žensk še poslabšal...
Bine Kordež (2013)"...JE PLAČA ŽENSK RES ENAKA KOT JIH IMAJO MOŠKI ?
Enako zavajajoči so tudi podatki o povprečni plači moških in žensk. V letu 2009 je bila povprečna bruto plača obeh spolov skoraj enaka, razlike je bilo le 2 % ali 32 evrov. Če pa računsko izločimo oziroma poenotimo različno izobrazbeno strukturo, pa pridemo do precej večjih razlik. Tako so zaslužili moški v povprečju kar 16 % več, podrobneje po dejavnostih pa so ta odstopanja kar okoli 20 %. Višje in visoko izobraženi moški zaslužijo v povprečju kar 24 % več kot enako izobražene ženske, precej višje pa so plače moških tudi z nižjo, a primerljivo izobrazbo. Ker pa je žensk z višjo izobrazbo kar tretjina (moških le 19 %) ter na drugi strani primerjalno manj z osnovno šolo, je povprečje plač obeh spolov praktično enako, kot je razvidno iz spodnjega grafikona. Dejansko pa prejemajo ženske z enako izobrazbo skoraj 20 % nižje prejemke.
Seveda je tudi pri tem izračunu potrebno biti previden pri tolmačenju, saj sama izobrazba zaposlenega pač ne odraža vse zahtevnosti delovnega mesta. Kljub temu pa je odveč zadovoljstvo z izračunom, da je povprečna plača žensk skoraj enaka moškim in da smo v Sloveniji glede tega bolj enakopravni glede na druge države, kot smo lahko prebrali v medijih..."
KLIK )
pistacijA
# 08.03.2018 ob 20:39
dost vas mam kok ste neizobraženi vsi. Banane
generusus
# 08.03.2018 ob 20:34
Svojevrsten paradoks je, da se prav ista evropska družbeno liberalna gibanja, ki izrekajo brezkompromisno dobrodošlico ekonomskim migrantom, - med katerimi je vsaj 80 % moških iz držav, kjer je koncept demokracije praktično nepoznan, kaj šele enakopravnost med spoloma -, tako odločno postavljajo v bran enakopravnosti med spoloma. Ali pa se morda motim in bodo priseljenci takoj presegli način življenja, ki so ga bili vajeni v svojih matičnih domovinah? ;-)
JMH
# 08.03.2018 ob 18:24
za ženske imam 2 predloga:
1. (velja tudi za moške) nehajte razloge za vse svoje težave iskati samo zunaj sebe.
2. če želite manj "verbalnega spolnega nadlegovanja" (takole od oka mislim, da je meja med nadlegovanjem in nenadlegovanjem zgolj v tem ali ti je nekdo všeč, ali ne), spremenite paradigmo dvorjenja. bodite ve tiste, ki boste naredile 1. korak, ko vam bo nekdo všeč.
3. v današnjem svetu videzov ne zavrzite svojih načel zaradi navideznih stvari.
skera
# 08.03.2018 ob 16:54
V Riadu je baje prometni kolaps zaradi protestov. Ulice so polne...
Ples
# 08.03.2018 ob 21:56
@jo-jo
Mah, jaz se ne dam motit ;)
Ja, verjamem, da normalni ljudje kavalirstvo tako dojemajo - tako ga jaz doživljam v realnem življenju. Nočem, da izumre.

Današnji komentarji pa res še posebej izražajo en določen tip moških, ki imajo še največ problemov sami s sabo, potem se pa tu malo izjadajo in povedo kako krepko, da se počutijo bolj dedci, na koncu dneva se gredo pa prilizovat svoji, če jo imajo ...

So pa izjeme, in te imam rada. Tudi zato, ker zaznavam kavalirstvo pri njih ;)
Petja
# 08.03.2018 ob 19:23
Glede na današnji praznik,

sedaj, ko imamo tudi v Sloveniji svojo nevladno organizacijo #MITUU oziroma Inštitut 8. marec,

http://www.rtvslo.si/slovenija/novice/institut-8-marec-do-zdaj-prejel-ze-vec-kot-40-zgodb-spolnega-nadlegovanja/448238

[url=https://soundcloud.com/val202/socio
login
ja-in-antropologinja-nika-kovac]soundcloud.com/val202/sociologin
ja-in-antropologinja-nika-kovac[/url]

Bi administratorja prosila, če lahko temo premakne na vrh strani, namreč ne bi bilo pravilno, da smo slovenske ženske zapostavljene.
lukace5
# 08.03.2018 ob 17:16
Mene pa zelo zanima katere pravice imamo moski, ki jih zenske nimajo? Zadostuje ze ena...
slovenec5
# 08.03.2018 ob 21:58
Tole je res ena groza...zakaj neki je tako hmmm??
....gradbeništvo 95 % moških
... vojska 95% moških
... rudarstvo, železarne in jeklarska industrija 95% moških
in
.... šolstvo 75% žensk
... sodstvo 70% žensk
... zdravstvo 70% žensk
..ja treba bo narediti red in uvesti obvezne kvote kot v politiki:)

....
Đorđ Buš
# 08.03.2018 ob 20:53
Bubbl3s:
"kako uničiti en povsem simpatičen praznik z aktivizmom in medijskim napadom na naša čutila......sem ženska ampak kot vsaka dobra in lepa stvar se je tudi ta praznik spremenil v aktivistični napad na vse, ki ne mislijo enako kot sami.....kr nekaj"

Tu ste/si pa zadela žebljico na glavico. Nisem si mislil, da je mogoče ampak z umetnim sejanjem razdora ter problemov, kjer jih ni, jim je uspelo popolnoma uničiti pomen in glavno sporočilo tega dneva: Zahvaliti se ženskam v našem življenju, za to kar so in počnejo ter jim v znak hvaležnosti z majhno pozornostjo morda polepšati dan.
boro007
# 08.03.2018 ob 20:49
@KovacevaKobila

Narava je že tako uredila da tudi kralja živali - leva, premaga slon, ker je pač večji, težji in močnejši. Pa naj kdo to spremeni, če more.

... in potem pride bakterija in pokonča slona, ki je od nje nekaj milijonkrat večji in močnejši.

Ne sodite bitij po njihovi teži in fizični moči. Sodite jih po njihovih sposobnostih.


No tukaj ti ne gre ugovarjat, te bom pa vseeno vprašal... Kje smo potem kvote našli?
Petja
# 08.03.2018 ob 19:31
http://www.rtvslo.si/slovenija/novice/institut-8-marec-do-zdaj-prejel-ze-vec-kot-40-zgodb-spolnega-nadlegovanja/448238


soundcloud.com/val202/sociologinja-in-antropologinja-nika-kovac

https://facebook.com/pg/institut8.marec

#jaztudi
generusus
# 08.03.2018 ob 18:42
V zadnjih par letih je jasno razvidno intenzivno posploševanje in temeljita dodelava praznika 8. marca. Ne govori se več le o problematiki, s katero so soočene ženske v svetu, predvsem ženske v nekaterih predelih sveta, ampak se poskuša osmemu marcu čedalje bolj prilepiti tudi preostala obeležja, kot je npr. novodobno obravnavanje bioloških spolov. Namreč, poskuša se prikazovati, kot da je biološki spol družbeni konstrukt; še več, pristaši novodobnih gibanj govorijo celo o t.i. spolni ideologiji, s čimer hočejo biološkemu spolu prilepiti ideologoško podstat. Z drugimi besedami, zanje spol kot biološka danost ne obstaja, ampak je le ideologija, zorni kot - in ničesar drugega - nekaj za kar se lahko vsak svobodno odloči in celo poljubnokrat spreminja; kot da bi šlo za politično ideologijo. Preverite današnja in jutrišnja sporočila v t.i. mainstream medijih in videli boste kam se obrača sicer lep praznik osmi marec.
pistacijA
# 08.03.2018 ob 18:38
Predvsem žalostno je to, da vsi moški te proteste jemljejo kot napad. Vsi smo LJUDJE. In ne glede na spol, vero, interese, usmerjenost bi morali vsi bit enakopravni v modernem svetu. Vsi imet možnost opravljat delo ki nas veseli in biti enako plačani.

In razlike so. V tem da vsi vidijo moške kot močnejše na vodilnih položajih in ta privilegij ukazovanja in vodenja z moškim egom je integriran vsepovsod ker to izhaja iz narave moškega da je vodil, lovil in varoval družino. Ampak nismo več v kameni dobi in dovolj smo inteligentni da si lahko damo enake pravice.

Res žalostna razmišljanja s krhkim egom. Sploh nevem zakaj je treba met razlike.
cairns
# 08.03.2018 ob 18:15
V muslimanskih državah tega ni in ne bo.

Na Švedskem, Belgiji, Franciji in VB je tudi v omejenem obsegu. V NO-GO conah vlada šerija in tam praznovanj dneva žena ni. Nekatere ženske v Evropi se vračajo v preteklost.
Sebastjan666
# 09.03.2018 ob 06:16
Izbrisan spodnji komentar. A je tako neprebavljiva resnica RTV? Ne prvič, ne zadnjič. Ampak z brisanjem takšnih komentarjev samo kažete svojo nerazgledanost in nedoraslost. Bo treba še kaj brati, razen pisati utopičnih pravljic za množice. Aja, vi raje brišete.

Bom še enkrat dodal.
Wall-street /CIA fundacije, ki financirajo feminizem (seveda, naši utopični/nerazgledani socialisti/socialistke & Co. so veseli, ker se še vedno borijo v pravljičnem boju):
Ford Foundation, Rockefeller Foundation, Packard Foundation, MacArthur Foundation, Turner Foundation, Open society Foundaiton, Rockefeller Brothers Fond, Joyce Foundation, Carnegie Corporation, Kellogg Foundation.....

To, kar spremljamo danes kot social justice warriorse, fridom fajterse, feministke,,,,,se je začelo v 70, ko so vodilne fundacije za manipuliranje družbe, kot sta Wall street fundaciji Ford Foundation in pa Rockefeller Foundation preko CIA začela dajati denar za študije ras in spolov. S tem se je začel nenaden pomik proti politiki identitete - eden od razlogov je ta, da so hoteli 'balkanizirati' levico in s tem preprečili, da bi iskali kakršne koli razredne ali ekonomske analize.
Leta 1977 je CIA obvestila 80 akademskih inštitutov, da so bili neprostovoljno vključeni v ----- mind control.
Women's Liberation Movement se lahko smatra ko subverzivno do New Left revolucionarnih gibanj. za katere se je izkazalo, da so sporni in skupinski faktor.... Lahko se ga povsem priporoči kot kontraobveščevalno gibanje, da se oslabi revolucionarno gibanje. To je poročilo iz Avgusta, 1969, s strani šega FBI v San Franciscu.
V roku nekaj let sta Rockefeller Foundaiton in Ford Foundation začela trošiti milijone $ v ženske študije na univerzah.

In zraven spada še Planned Parenthood - Rockefellerjeva domena.... in ne pozabit, da so Rockefellerji in ostali iz Wall streeta močno promovirali in financirali evgeniko, ter jo nato izvozili svojim partnerjem v Nemčijo - Dr. Mengele pa te fore.

V 70ih so bili tako študentje (s strani Wall street bankirjev) prefinjeno vodeni na probleme spolov/ras, da se gibanje (levice) ne bi ukvarjalo s sloji ali ekonomijo - ker če bi bili usmerjeni na te probleme, bi jih to lahko osredotočilo oz. povezalo z delavskimi sindikati.

In, naši social justice wariorrsi, feministke, socialisti, anti-fa....... seveda nimajo pojma kako sistem deluje (to sicer velja tudi za desne, da ne bo pomote - vendar tokrat obravnavamo Wall street socialiste), zato pa sodelujejo v teh maškaradah, ne da bi vedeli komu služijo.
In potem slišimo parole feministk, ki so uperjene proti patriarhalni družbi in proti kapitalistom - v resnici samo ponavljajo to, kar so jim bankirji položili v usta in možgane.

Pa si poglejmo nekaj feminističnih organizacij, ki jih financira Wall street/CIA:
Catholics of Choice - organizirali, protest potekal kot del feminističnega pohoda na Washington 2017
financerji - Ford Foundation, Rockefeller Foundation, Packard Foundation, Gates Foundaiton

Center for Reproductive Rights
Financerji: Hewlett Foundation, Open Society Foundation, Ford Foundation, Libra Foundation, MacArhur Foundation, Jennifer and Jonathan Allan Soros Foundaiton, Packard Foundaiton, J M Kaplan Foundation ......

Feminist Majority Foundation
financerji; Packard Foundation, Heinz family Foundation, Ms. Foundation for Woman, Open society Institute, Turner Foundation, Ford Foundation

League for Woman Voters
Financerji: Open Society Foundation, Rockefeller Brothers Fond, Carnegie Corporation, Joyce Foundation

Ms Foundation for Woman - tesno povezan z Ford Foundaiton
Margaret Hampel direktorica Ms Foundation for Women pred tem direktorica pri Ford Foundation, ter članica v še nekaterih Wall street organizacijah.
Financerji: Packard Foundaiton, Ford Foundation, MacArthur Foundaiton, Open Society Institute, Rockefeller Foundaiton, Surdna Foundaiton, Kellogg Foundation......

9 to 5 National Association for Working woman
financerji; Packard Foundation, Ford Foundation, Rockefeller Family Fund, Rockefeller Foundation, Joyce Foundation, Ms Foundation for Woman.....

National Organization for Woman
Financerji;: Ford Foundation, Open Society Institute, Merrill Lynch, Morgan Stanley, New York Times Foundation, Rockefeller Family Fund, American Express Foundation, Chevron Texaco Foundation....

NARAL pro-choice America
Financerji: Packard Foundation (leta 2000 okoli 10 000 000$, leta 2001 7 500 000 $), Ford Foundation, Nathan Cummings Foundation, Open Society Institute, Mott Foundation, Turner Foundaiton

National Abortion Federation
Financerji; Compton Foundation, David and Lucille Packard Foundation, Educational Foundaiton of America, Open Society Institute. William and Flora Hewlett Foundation, Ford Foundation

National Women's Law Center
Financerji; Packard Foundaiton, Ford Foundaiton, Ms Foundation for Woman, Nathan Cummings Foundaiton, Open Society Institute, Rockefeller Family Fund, Turner Foundation

One Billion Rising - globalno aktivistično gibanje za konec nasilja nad ženskami in dekleti - gibanje je ustanovila feministka Eva Ensler, tesno povezana z Georgom Sorosom.
Financerji; Jane Fonda (upraviteljica Turner Foundation), Ford Foundation, Microsoft, Packard Foundation, skoll Foundaiton
Podporniki gibanje: Van Jones (Council on Foreign Relations, Obamova administracija), George Soros (Council on Foreign Relations), Frank Carluccu (CIA, Carlyle Group, Rand Corporation - pralnica možganov, Bushev kolega in državni sekretar), Waren Buffett, Cristopher Forbs, Pierre Omidyar, Bernie Sanders, Paul Volcker (Trilateral Commision, član elitne wall street Pilgrims Society), George Shultz (Council on foreign Relations, član elitne wall street Pilgrims Society, državni sekretar).....

Palnned Parenthood Foundation of America
Financirana s strani bankirjev JP Morgan. Rockefeller, Carnegie ostali iz Pilgrims Society, ki tudi vodijo to fundacijo, kot na primer Carola Warburg Rothschild, William Vanderbilt, John M. Schiff.....
financerji pa so še Ford Foundation, Packard Foundation, Bill & Melinda Gates

Women's March - pohod raznih feministk & Co......pro-migracijski
financerji; Planned Parenthood. American Civil Liberties Union (vodi nekdanji vodja pri Rockefeller Foundation), Occupy Wall Street (financiran preko Tides Foundation, ki je v bistvu pralnica denarja za Wall street fundacije, kot so soroševe in Rockefellerjeve), sierra Club, Carnegie Corporation, Ford Foundation in še in še Wall street 'humanitarnih' in podobnih kvazi organizacij .....

Tako se feministke & Co.(in socialisti) borijo proti kapitalizmu in 'izkoriščanju' - z bančno oligarhijo, ki z njimi manipulira in jih izkorišča koliko hoče in kdaj hoče. Mediji pa seveda modrujejo v tem utopizmu........

Čestitke vsem pravljičarjem za to maškarado, pardon, praznik.
KovacevaKobila
# 08.03.2018 ob 20:56
Drži. Mi naprimer moramo prenašati vašo očitno plačano ter iz dneva v dan naraščujoče neučinkovito prozorno agitacijo za Open Society Foundations

Kaj naj rečem ... razkrinkali ste me!

Ne preostane mi drugega, kot da vas prijavim Georgeu in njegovim prijateljem, ljudem-kuščarjem, ki bodo preko Open Society fundacij sponzorirali skrivno operacijo 'globalistična mamba'. V okrilju noči se bo odred vojaško izurjenih feministk spustil v vaše stanovanje po dimniku, vas privezal za posteljo ... in vam nato en mesec neprestano vrtel hollywoodske filme o gejevskih romancah, CNN, šov Johna Oliverja in dokumentarce o sufražetkah.

Na koncu te kalvarije jih boste na kolenih prosili, če se lahko včlanite v Amnesty International.
Ples
# 08.03.2018 ob 20:45
Včasih mi je res žal, da ni internet obstajal že pred 100 leti, da bi lahko zdaj brali komentarje pod takratnimi novicami o volilni pravici žensk, pa o vseh drugih njihovih borbah v zvezi z delom, pa o tem, da 'pankrti' to več niso in da imajo po novem iste pravice kot vsi otroci ....

Si jih kar predstavljam, tiste komentarje. Verjetno bi bili taki, kot so danes. V malo arhaični slovenščini in brez SJW in podobnih mašil, vsebinsko pa isti. Čestitke vsem, ki se prepoznate v tem.
NEdesnici
# 08.03.2018 ob 20:26
99 % komentirajo to novico moški, v 99 % komentarjev je izražen prikrit ali celo odkrit seksizem in mizoginija, v 99 % se ti isti moški čudijo, zakaj sploh ženske danes protestirajo. Protestirajo proti VAM. Ker sami kažete, da je to potrebno. Z raznimi manipulacijami, ker hočete pokazati, kako ste "mačoti", da je glasovanje nepravično, ker vaš komentar pa že ne more imeti več minusov kot plusov, ker vi ste oh in sploh pomembni in vaše mnenje je sveto in iščete razloge za minuse vsepovsod kot pa v svojem bolanem razmišljanju. In dokler bo tako, bo feminizem obstajal in bolj ga boste desničarji pljuvali, bolj se bo krepil. Paradoksno ga sami krepite. Ampak to vam "mačotom" ne gre v glavo. Ker so očitno ženske v povprečju res inteligentnejše od moških.
Dajo
# 08.03.2018 ob 19:47
Ženske nosijo glavno odgovornost za uničenje šolskega sistema z zahtevami po usmiljenju in zniževanju kazni.
HOR
# 09.03.2018 ob 00:51
Po prebiranju komentarjev ugotavljam, da precej moških izraža zaostal odnos do žensk, ki se ga sploh ne zavedajo (če vas ta zapis iritira ste že kandidat...)...
-Ostanki srednjeveške indoktrinacije RKC ali/in nerešeni odnosi z mamo (ali pa samo nizek nivo na splošno)...!?
Če pa vas motijo samo kokoši pa se mi zdi to kar normalno...
Mizoginija...
neterk
# 08.03.2018 ob 22:19
ja, jo-jo, tudi tebi bi verjetno pridržal vrata, četudi me ne bi prosil. ampak meni je bolj zanimivo, da ti gesto čiste vljudnosti in prijaznosti projiciraš kot odraz nekega patriarhalnega šovinističnega pokroviteljstva. ti očitno pač nisi tak, da bi ljudem pridržal vrata oz. te mora človek vse prositi, ker si pač preveč počasen razmišljanja, okoren in nasploh nevljuden, da bi se sam spomnil. no, tako... še kaj?
jo-jo
# 08.03.2018 ob 21:48
@Ples:
Ne pa ni. Lahko se je tako začelo, ampak danes so drugi časi. Kavalirstvo je znak naklonjenosti, pozornosti, daš nekomu prednost, nasmeh, skratka, prijaznost.

Pa resno verjameš, da ga večina dojema tako kot ga ti? Samo preleti današnje komentarje...
Shalabayzer
# 08.03.2018 ob 21:35
Toliko gneva izlitega prek tipkovnic omejencev, ni čudno ko berem tele komentarje zafrustirancev, da se ženske še vedno čutijo ogrožene in zapostavljene.

Ženske ne se dat, veliko moških se zaveda da brez vas ne pridemo nikamor, pa srečen 8. marec.
Ples
# 08.03.2018 ob 21:03
@jo-jo
Ja, saj vem to, ampak govorim o komentarjih navadnega folka, ne medijih. Kot tule.

Ampak fajn, da si me spomnil - mediji so pa le napredovali. Takrat so brez zadržkov objavljali nabijanja kakih nazadnjaških oblastnikov in župnikov, danes ne več. No, seveda so neke bizarne izjeme, ampak teh medijev normalni ljudje pač ne jemljejo resno.
jo-jo
# 08.03.2018 ob 20:54
@Ples:
Včasih mi je res žal, da ni internet obstajal že pred 100 leti, da bi lahko zdaj brali komentarje pod takratnimi novicami o volilni pravici žensk,...

Bilo bi zanimivo, ja. Ampak kljub temu zgodovino našo, internet hrani. Samo poguglaj "anti woman propaganda" pa boš hitro našla propagandne slike, ki povedo več kot tisoč besed, o enakopravnosti spolov v naši zgodovini.
Ples
# 08.03.2018 ob 20:48
... no, pa teorij zarot mogoče ne bi bilo toliko, čeprav, kaj pa vem, ljudje na tem območju so itak nadpovprečno cepljeni nanje, možno, da bi sanjali o kakih marsovcih
REsje
# 08.03.2018 ob 19:45
"A to v Savdski Arabiji protestirajo?"

Da, tudi v Afganistanu, Etiopiji, Sudanu, Jemnu, Katarju in Pakistanu.
Bubbles
# 08.03.2018 ob 19:45
kako uničiti en povsem simpatičen praznik z aktivizmom in medijskim napadom na naša čutila......sem ženska ampak kot vsaka dobra in lepa stvar se je tudi ta praznik spremenil v aktivistični napad na vse, ki ne mislijo enako kot sami.....kr nekaj
neprilagojen
# 08.03.2018 ob 18:22
Po vsem svetu protesti za enakopravnost žensk

grdi moski, ker jim v rudnikih ne dovolijo delati, boge reve prisiljene so delati samo v pisarnah in lazjih delovnih mestih, kot je rudnik
zelo so zatirane zenske v zahodni civilizaciji, verjetno zato se islam na veliko uvaza, da bodo reve imele svobodo in da se bodo lahko veselile, kako jim je nekoc lepo bilo, ko so moski bili grozni
PomisliSe1x
# 08.03.2018 ob 17:22
Po vsem svetu protesti za enakopravnost žensk

Po vsem svetu? Tudi v Savdski arabiji? Dajte kaksno sliko, hvala lepa!
tureavanture
# 08.03.2018 ob 16:48
mmc bi danes lahko napisal: "nimamo novic, se vidimo jutri"
Mare_4
# 09.03.2018 ob 15:28
Družbeni inženiring, psihologija množic, upravljanje psihe (mind control) posameznika, spreminjanje mind-seta (psihološke naravnanosti) posameznika preko propagande medijskega stroja, potrošniška miselnost, itn., vsemu temu in še več je izpostavljen današnji navadni človek, bodisi v vlogi ženske, moškega, otroka ali starih staršev.

Naj se zavedamo ali ne, v ozadju gre za ustvarjanje profita velekapitala, ki se povečuje toliko bolj kot, kolikor bolj je nadzorovana, poslušna in psihološko ter politično usmerjana družba.
Danes nas ne vodi več družbeni konsenz ustvarjen znotraj družbe, v katero so bili enakopravno vključeni vsi družbeni dejavniki (resnična demokracija), temveč že skorajda izključno interes velekapitala.
Ta demokratični manjko navidezno zapolnjujejo NGO, ki pa so pretežno financirane - glej ga zlomka - ponovno s strani globalistov oz. njihovih fundacij kot so Open Society F. in podobno.
Sicer naj kdo ustanovi danes kakšno gibanje, ki ni podprto s strani teh fundacij ali vplivne politike, in ki bi aktivno posegalo v obstoječa družbena razmerja, pa ga bodo skoraj gotovo poskusili onemogočiti preko raznih služb..
Neodvisni družbeni pomembni, samonikli NGOji praktično ne eksistirajo, vsaj po kojem vedenju ne.
V kategorijo podprtih NGO spadajo tudi razna feministična gibanja, ki se borijo za posebne pravice žensk, raznorazne kvote, kot tudi za enakost z moškimi na vseh področjih, po drugi strani pa ne upoštevajo dovolj ne psihičnih, fizičnih in bioloških razlik med spoloma.
Ženske in moški skupaj tvorimo celoto, skupaj smo v bistvu eno, čeprav različni, se v tej različnosti skupaj dopolnjujemo in bogatimo.
Toda kam gredo današnje smernice? Namesto k združevanju, eksplozivni sinergiji, tako seksualni kot ustvarjalni, kot posledica upoštevanja spolnih razlik in njihovih atributov, ta feministična gibanja gredo v smeri vojne med spoloma.

To je pa ravno tisto, kar globalisti potrebujejo: razbito družbo za lažje upravljanje s človeškimi viri.
Vedeti morate, da nam vladajo globalistični mačisti. S pomočjo medijev in drugih prijemov (Cosmopolitan, etc) hočejo ustvariti poženščenega moškega in 'emancipirano' žensko. Toda resnica je, da si ženske večinoma bolj želijo možate, pozorne, samozavestne moške, moški pa bolj ženstvene vdane ženske.
Z obema sploma se manipulira, tako tudi z družino in otroci.

Skoraj vsaka ženska nekoč postane mati. Pravzaprav je ona tista, ki najbolj čuti tisto biološko 'breme' in radost za nadaljevanje potomstva. Že sama izbira zanesljivega partnernja je zanjo velika odgovornost, kaj šele ustvaritev pogojev za osnovanje družine in sploh prva leta otrokovega življenja.
Danes je ženska na splošno daleč preveč obtemenjena ob upoštevanju za skrb za potomstvo (moški sicer tudi, a teža že iz biološkega stališča je večja na ženski).
Že zaradi tega bi jo bilo potrebno obravnavati drugač, morda nekoliko bolj privilegirano, e, vendar kaj ko bi feministke skočile v luft in napadi z obtožbami diskriminacije bi takoj sledili...

Starši, zlasti ženske bi morali imeti več časa za družino z otroki. Lahko bi morda uvedli za kakšno uro skrajšani delovni čas za starše z otroki, zlasti matere, ali pa kar za vse zaposlene ženske.
Kaj bi porekle na ta predlog feministke?
zeuss-zeng
# 09.03.2018 ob 10:44
Po vsem svetu protesti za enakopravnost žensk...
---------------
vse sproducirano s strani neo neliberalnega kapitala in od njih doniranih nevladnih organizacij . Je treba vedeti še kaj več - mogoče kako se zemlja vrti ali kaj ?
DnB
# 09.03.2018 ob 08:28
(((Clara Zetkin))) Vemo kdo so pionirji vseh najbolj škodljivih agend in gibanj na svetu :)))
Kazalo