Zdravniško zbornico primer Nekrep vztrajno spremlja. Foto: MMC RTV SLO
Zdravniško zbornico primer Nekrep vztrajno spremlja. Foto: MMC RTV SLO
Zdravniška zborica se trese

Skuščina je sprejela sklep po lastni presoji in si tako proti vsem pravilom prisvojila pristojnosti razsodišča. Člani razsodišča, ki mu predseduje Miro Denišlič, so se po tem, ko je skupščina zbornice njihov sklep o štirimesečnem odvzemu licence ovrgla in mariborski zdravnici izrekla le opomin, čutili diskreditirane in razžaljene.
Z očitki je Denišlič v posebnem pismu pred dnevi opozoril skupščinski svet, poroča Radio Slovenija. Tako naj bi zdaj pred člani razsodišča obstajali le dve možnosti - da se umaknejo, odstopijo, če so za zbornico moteči element, ali pa se skupščina zbornice znova sestane in odloča na podlagi veljavnih predpisov.
Novinarka Jasmina Jamnik pa je za TV Dnevnik za zdaj poročala o njenih neuradnih podatkih, da naj bi o odstopu razmišljali trije člani razsodišča. Odstop celotnega razsodišča pa bi po njenih besedah pomenil veliko nezaupnico vodstvu zbornice.

Zdravniška zbornica je sicer v začetu decembra 2009 napačno izpeljala postopek, zato je senat zbornice razveljavil odločitev, da se zdravnici Zlatki Kanič zaradi primera Nekrep začasno odvzame licenco. Dobila je le opomin.

Zdravniška zborica se trese