Slovenija
Marjan Šarec in Borut Pahor
Kandidata za predsednika lahko le še petek izkoristita za to, da prepričata še neopredeljene volivce oziroma svoje privržence privabita na volišča. Foto: BoBo

Dodaj v

Pahor in Šarec lahko le še do polnoči nagovarjata volivce

Zadnji dan predsedniške kampanje
10. november 2017 ob 08:27
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

Volilna kampanja pred nedeljskim drugim krogom predsedniških volitev se izteka, zdajšnji predsednik Borut Pahor in kamniški župan Marjan Šarec lahko le še v petek nagovarjata volivce.

Kandidata lahko le še petek izkoristita za to, da prepričata še neopredeljene volivce oziroma svoje privržence privabita na volišča. Posebnih dejavnosti ne načrtujeta, zvečer pa se bosta udeležila še zadnjega televizijskega soočenja.

Pahor in Šarec sta se kampanje pred drugim krogom volitev lotila podobno kot pred prvim. Oba sta se odpravila med volivce, čeprav v manjšem obsegu kot pred prvim krogom, kampanjo pa sta gradila tudi na družbenih omrežjih. Sicer pa so volivci njuna stališča lahko spoznavali predvsem prek njunih časopisnih, radijskih in televizijskih soočenj.

V soočenjih pred drugim krogom sta bila kandidata nekoliko ostrejša drug do drugega, še bolj jasno pa se je pokazalo, da funkcijo predsednika republike razumeta različno.

Volivce lahko oba kandidata nagovarjata le še do polnoči, ko bo nastopil volilni molk. Tega bo treba spoštovati do nedelje do 19. ure, ko se bodo zaprla volišča po državi. V tem času je prepovedana vsakršna dejavnost, ki bi volivce navajala k takšnemu ali drugačnemu glasovanju.

Na ministrstvu za notranje zadeve bo v času volilnega molka delovala dežurna služba, kamor bodo lahko državljani sporočali podatke o domnevnih kršitvah. Od sobote od polnoči do 7. ure ter od sobote od 19. ure do nedelje do 7. ure lahko državljani morebitne kršitve sporočajo na telefonsko številko 080 12 00. Čez dan, torej v soboto in nedeljo od 7. do 19. ure, pa bo kršitve volilnega molka mogoče sporočati na telefonsko številko 080 21 13.

G. C.
Prijavi napako
Komentarji
AlBundy
# 10.11.2017 ob 09:42
Sedanji predsednik je deklariran nesposobnež in patološki narcis, svojevrsten bolnik, ki več kot očitno ne more živeti brez soja žarometov. Ko pred kamerami med drugim nonšalantno pove, da sploh ne bere obvestil SOVE, temveč to prepušča svojim svetovalcem, po drugi strani pa leporeči in blefira, kako je on za nas garant varnosti in miru, ne veš, ali bi se držal za trebuh ali za glavo. On je najslabše, kar se je Sloveniji zgodilo v zadnjem desetletju in je s svojimi (ne)ravnanji vsem nam povzročil ogromno škode, tako gospodarske kot politične, česar pa se velika večina sploh ne zaveda. Žalostno. Ob tem se za zlaganim nasmehom skriva karakterno zelo preračunljiva, strahopetna in slaba oseba, brez osnovnega človeškega sočutja. Slednje se je med drugim lepo pokazalo ob nepomilostitvi očeta štirih mladoletnih otrok, ko ni zmogel toliko poguma in človečnosti, da bi nič krive otroke vsaj obiskal in jim na primeren način povedal, zakaj se je odločil, kot se pač je, na primeru pomilostitve lastnika Sportine, gospodarskega kriminalca Bajrovića in kasnejšemu prihodu njegovega nekdanjega svetovalca Žige Čebulja v vodstvo iste firme pa se lepo vidi, da je v bistvu on sam stric iz ozadja. Da primera nekdanje vodje njegovega kabineta Simone Dimic, ki je zagotovo brez posredovanja svojega šefa dobila tako ugoden kredit v NLB (njen oče pa v starosti 75 let kredi za dobo 30 let, med tem ko je njen partner Roman Horvat poslal ekskluzivni vladni letalski prevoznik), niti ne omenjam. Ogabno, zato si takšna nemoralna neavtoriteta zagotovo ne zasluži še enega mandata (pa čeprav za nas volivce izbira morda ni prav idealna), mi pa ne takšnega predsednika, ki v nobenem primeru ni državnik, še politik ne, temveč le in zgolj navaden kupčkarski politikant.
svabo
# 10.11.2017 ob 12:14
Dajmo se nekaj zment. Mamo neverjetno priložnost pomagat enemu kandidatu. In sicer tako da ga pošljemo med brezposelne. Skupaj lahko to storimo in naredimo skupno dobro. Najprej bo to najbolj koristilo nam. Našemu zdravorazumskemu duševnemu ravnovesju. Torej delujemo preventivno in skrbimo za naše zdravje. Zdaj pa še tisto, kjer lahko pomagamo njemu. Človeka pošljimo med brezposelne. Le tako, mu lahko najbolj pomagamo, da se končno začne ukvarjati s stvarmi ki jih najbolj obvlada. Torej košenje trave, barvanje cestišč, kopanje jarkov, podiranje dreves in nenazadnje njegovo najbolj priljubljeno delo, pobiranje smeti. Gremo volit da pomagamo kandidatu. Da postane brezposelen. Mi#skupaj#pomagamo
zeus.zeng
# 10.11.2017 ob 11:31
AlBundy
Sedanji predsednik je deklariran nesposobnež in patološki narcis, ..
----
tukaj se strinjam in žal mi je da obstaja narod ki te nesposobnosti ki ni nič drugega kot prilagajanje modernim stereotipom in klečanje pred zahodnimi direktivami ne zazna . Jasno je da narod ki ni sposoben izvoliti suverenega predsednika tudi ni vreden suverenosti v kakršni koli obliki ...
daco1
# 10.11.2017 ob 17:45
Kako sposoben voditelj je Pahor,je že dokazal kot premier.On že nebi vodil občine.
veza
# 10.11.2017 ob 21:07
Zadnje čase so vse ankete nepravilne, gremo Šarec.
Kaj je Pahor naredil v svojem življenju, razen sina nič.
svabo
# 10.11.2017 ob 15:56
Panika na modni pisti. Maneken je načet
Sandalovina
# 10.11.2017 ob 10:58
Iz odgovorov na vprašanja novinarjev starega - novega predsednika je jasno razvidno, da je čistokrvni desničar. To ne bi bilo nič spornega, če ta človek ne bi bi član SD in nastopal na teh volitvah s podporo SD. To je čisto zavajanje in zlaganost. Kakšna zagnanost in žar ob obrambi
lastne fotografije na instagramu. Človek bi pomislil, da gre za nadvse pomembno vprašanje za našo državo. Ko bi se le s tako vnemo zavzemal za obespravljene državljane v Sloveniji! Pa se ne.
Zanimajo ga samo soji žarometov in sprehajanje po rdečih preprogah, ki so mu, kot je sam povedal, pisani na kožo. Ne, hvala.
zeus.zeng
# 10.11.2017 ob 15:09
sibid
Šarecu nebi zaupal niti ovce za čuvat...
------------
razlaga ?
zeus.zeng
# 10.11.2017 ob 11:36
AlBundy
Še to sem pozabil reči . Prav za prav se sploh ne voli predsednika amak se voli svojo lastno slovensko ,,dušo,, . Naši dedje so od ,,1848 ,,garali za slovence in slovensko suverenost zakaj ? Zato da v letu 2017 glasujemo za prodanoritno ,, barbiko ,, ki slovensko suverenost ,,prodaja,, po raznih všečkastih selfijih . Kam smo padli , za ,,božjo voljo ,, .....
stojan1111111
# 10.11.2017 ob 09:29
Danes sem srečan. Janković Zoran je popravil eno krivico. Moga prijatelja Janeza so deložirali iz stanovanja. Ni mogel plačevati položnic zaradi slabeg zdravlja. Danes se seli v novo stanovanje v Ljubljani. HVALA Jankoviću. Če podpiraš Marjana Šarca za presednika, jaz bom tudi podprl Marjana.
zeus.zeng
# 10.11.2017 ob 18:11
Če bo predsednik Šarec,ne bo več tujih naložb,ker bo osramotil državo zunaj,izgubili bomo ugled.
----------------
groza kakšni ljudje smo postali slovenci - občutek svojega lastnega ponosa in samozavesti imamo približno toliko kot ima občutka za letenje ...
qwertz
# 10.11.2017 ob 14:06
Stranke bodo (nekatere na glas druge potihoma) "navijale" za Pahorja. Vedo, da bodo s tem dobile mir za nadaljne ribarjenje v kalnem - saj se sedanji predsednik raje ukvarja z instaqramom in samopromocijo, kot resnimi vprašanji. Zato je ob objavi zadnjih raziskav marsikomu postalo hudo vroče in reakcije ne bodo izostale. Torej: če želimo novega predsednika moramo na volitve v čim večjem številu, da končno uveljavimo spremembe (vsaj v enem delu oblasti). Drugo pa pride na vrsto na državnozborskih volitvah.
Sandalovina
# 10.11.2017 ob 13:49
Oprostite, nisem zaključila.

Vprašanje za vas je: zakaj ste škodovali lastnim državljanom, če ste predsednik vseh državljanov Slovenije?
Sandalovina
# 10.11.2017 ob 12:53
Po soočenju sta v Odmevih politična analitika ocenila kandidata in se oba strinjala, da sta kandidata dovolj inteligentna, znata se primerno oblečt in obnašat. Zdaj vemo kakšni kriteriji veljajo za najjvišjo funkcijo v državi.
FolkloraS
# 10.11.2017 ob 20:33
Gremo Šarec, po zmago. Zelo rad bi videl presenečen obraz sedanjega ko bo pogorel.
zeus.zeng
# 10.11.2017 ob 15:08
smiljana
Potrebujemo umirjene, v času predsednikovanja, nestrankarske voditelje. Kar je dokazal BP.
---
jah - umirjeni bomo na smrtni postelji - ljudje potrebujemo energične ljudi ne pa politične ,,mumije .
,, ....
mostnica
# 10.11.2017 ob 14:49
Ker v ponedeljek Pahor ne bo več predsednik, bo resno ogrožena njegova možnost preživetja. Bo sopotnica odvetnica pričela skrbeti zanj? Bo zmogla?
veza
# 10.11.2017 ob 21:48
Tisti, ki so zadovoljni s sedanjim stanjem v državi, bodo volili Pahorja.
Tisti, ki nismo zadovoljni, bomo volili Šarca.
Tisti, ki jih ne briga nič, bodo ostali doma.
zeus.zeng
# 10.11.2017 ob 20:15
stari maček
Saj je butl....
---------------
če ima tebi podobne ,, prijatelje ,, potem ne potrebuje sovražnikov .....
zeus.zeng
# 10.11.2017 ob 18:08
stari maček
Šarec:jaz,jaz,jaz bom naredil spremembe,to,ono,tretje KAKO s političnimi pritiski,druge možnosti nimaš,ker p.države ima zelo malo pristojnosti in se ne sme utikat ..
----------------
Šarec je čisto prav povedal kaj si misli o predsedniški funkciji in pravilno bi bilo da predsednik ali pridobi večje pristojnosti ali pa se ga izvoli na kaki ,,gasilski veselici ,, ... to kar se sedaj dogaja je cirkus v pravem pomenu te besede - sploh pa - sedanji volilni sistem je prilagojen za ,,ovce ,, - ve se pa koga ovce volijo ....
stojan1111111
# 10.11.2017 ob 14:10
G. presednik Pahor, imel si 4 leta da nekaj narediš za maleg človeka (revščina se je povečala v Slo). Čas je da odideš v pozabo. Hvala za vse, mogoče drugič ko boš imel jasne cilje.
zeus.zeng
# 10.11.2017 ob 12:24
božo 1
Med temi "suverenimi" predsedniki mi nekako izstopa ruski Putin, ki da ima anketno podporo pri 85% ljudstva!
----------------
in kaj je narobe z njim ? bi moral biti bolj barbika ali kaj ... ne razumem tvojega komentarja ...
m72
# 10.11.2017 ob 11:44
Lepo povedano, AlBundy. Se popolnoma strinjam.
forhand
# 10.11.2017 ob 23:41
Čas je za spremembe in zato bom volil Šarca.
zeus.zeng
# 10.11.2017 ob 20:18
stari maček
Če bo predsednik Šarec,ne bo več tujih naložb,ker bo osramotil državo zunaj,izgubili bomo ugled.
------
do zdaj nisem vedel , da se ugled pridobiva s tem ko se treplja merklo po rami tako da ga mora ignorirati kot šolarčka ali pa se na veselici dere : pleši miška , pleši ...
cairns
# 10.11.2017 ob 20:03
Pahor in Šarec lahko le še do polnoči nagovarjata volivce

Instagram šminker pada, pada, pada. Do nedelje bo padel že na okrog 40%.
zeus.zeng
# 10.11.2017 ob 18:05
stari maček
,pohodili ga bodo,mi rabimo tujino,če de zapremo bo v enem letu propadli...
--------------
če večina slovencev tako misli kot ti je prav da propademo ....
pero-perica
# 10.11.2017 ob 14:24
pri nas vsi slinasti,kolinda jim je pa hitro razložila po koliko so hruške
cairns
# 10.11.2017 ob 20:07
Popravek:
1. V Sloveniji imamo večstranskarski parlamentarni sistem in NE muslimansko teokratsko diktaturo.
tedy123
# 10.11.2017 ob 16:24
...volilni molk ??? Kdo se je spomnil ta kretenizem... !?
zeus.zeng
# 10.11.2017 ob 15:12
Sandalovina
Vprašanje za vas je: zakaj ste škodovali lastnim državljanom, če ste predsednik vseh državljanov Slovenije?
-----------
ni bil pravilno razumljen - z državljani je mislil volilce - saj ga bodo oni volili a ne da ....
Sandalovina
# 10.11.2017 ob 13:43
G. predsednik, vprašanje, ki bi vam ga morali zastaviti je naslednje. Ste skupaj s Svetlikom podpisnika Socialnega sporazuma med Slovenijo in Srbijo, ki je državljanom Slovenije odvzel del pokojnine, ki so ga ti ljudje v času Jugoslavije prislužili s poštenim delom. S tem ste nam bistveno znižali že tako nizke pokojnine in nas postavili v neenakopraven položaj z upokojenci, ki so tudi delali v času skupne države na istem teritoriju, so se pa upokojili pred tem Sporazumom. Poleg tega ste iz tega Sporazuma izvzeli funkcionarje in diplomate, ne glede na to, da bi tudi njih morali oklestiti tako, kot ste nas. Toliko o enakosti pred zakonodajo in ščitenju elit.
nonparel
# 10.11.2017 ob 12:23
Dobri komentarji.
veza
# 11.11.2017 ob 20:53
Zadnjic sem prebral komentar v smislu, da imamo na izbiro profesionalnega in amaterskega igralca. S tem se moram strinjati. Nikjer nisem zasledil pojasnila o motivaciji novega kandidata, zakaj se podaja v politiko,

a spiš, je že več kot en mandat župan, kaj to ni poltična funkcija?
Bivši uporabnik
# 11.11.2017 ob 19:30
Zadnjic sem prebral komentar v smislu, da imamo na izbiro profesionalnega in amaterskega igralca. S tem se moram strinjati. Nikjer nisem zasledil pojasnila o motivaciji novega kandidata, zakaj se podaja v politiko, za aktualnega predsednika pa se itak ve, da je bil v vlogi predsednika vlade nesposoben in je kot glava države pač naredil manj škode ...
TineB
# 10.11.2017 ob 17:06
Slovensko hlastanje po "spremembah" že leta ikoriščajo strici, ki nam nastavljajo "nove obraze", ki so do sedaj še VEDNO razočarali. In vedno bodo. A deželani bomo še vedno naivno upali na čudež, ki ga bo obljubljala kaka nova stranka in kaka "nov obraz". Strici se bodo pa mastili.
TineB
# 10.11.2017 ob 17:04
Predsednik Serpentinšek ... Na obisku pri Merklovi: "Ejga, baba. Tih bod!"

(noregobe.press)
svabo
# 10.11.2017 ob 12:59
Sandalovina
se popolnoma strinjam. Poleg zamenjave enega kandidata je zrela za zamenjavo celotna uredniška garnitura na nacionalki. Tako abotne komentatorje (da spomnim, eden od včerajšnih kandidatov je lastnoročno cenzuriral novinarska avtorska dela, ko je urednikoval na Delu), kot jih zaradi očitnega uravnoteženja uravnoteženih uredniki kličejo na RTV je resen napad na zdravorazumsko večino gledalcev.
oziris.va
# 12.11.2017 ob 14:25
A ni volilni molk? Zakaj se tukaj sme komentirat?
smartass2011
# 10.11.2017 ob 20:22
Kmetija ima gospodarja, gostilna ima šefa in država ima predsednika.
cairns
# 10.11.2017 ob 20:06
Zadeti Derviš
Pozivam pristojne službe k dosledni implementaciji predpisov zoper agitatorje in kršitelje Volilnega Molka.

1. V Sloveniji imamo večstranskarski parlamentarni sistem in muslimansko teokratsko diktaturo.
2. Volilni molk se piše z malo.
zeus.zeng
# 10.11.2017 ob 18:12
popravljam.
občutek svojega lastnega ponosa in samozavesti imamo približno toliko kot ima krt občutka za letenje ...
svabo
# 10.11.2017 ob 13:17
Pa da ne bo pomote. Namreč da razložim tole moje stališče. Smešno že kar neresno in žaljivo do gledalcev postaja dejstvo, da se uredniki zelo trudijo dobiti na televizijo komentatorje, ki zavajajo. Zavajajo s svojim načinom diskurza, ker se predstavljajo kot nevtralce, "strokovnjake z nekaj več", hkrati pa z neko intelektualno distanco, samo njim razumljivo se opredeljujejo strokovno ??!!!. Če že mora po norem zakonu televizija imeti "uravnotežene" komentatorje, potem naj za strokovni komentar pokličejo avtorja zakona Grimsa in na drugi strani Igorja Vidmarja. Pa bomo imeli komentarje z jajci in vsebino. Veliko vsebino. To včeraj je bilo pa eno samo perfidno zavito navijanje za enega kandidata. Sramotno in nespodobno javne televizije.
zapravico
# 10.11.2017 ob 12:55
Mediji imajo nalogo da navijajo za pahorja,pokažimo jim,da so v zmoti,in pojdimo na volitve,in glasujmo za spremembe.
zeus.zeng
# 10.11.2017 ob 12:40
božo1
No, pa vseeno se je ob tem stavku vredno zamisliti. Kdo je lahko suvereni predsednik in kdaj smemo reči, da takega izvoli "narod", ko imamo sistem da je pravi že pri 50,1%?!
-------------------
suveren predsednik je lahko samo tisti , ki svojo osebno suverenost lahko združi s suverenim narodom in neposredno demokracijo . Ti seveda vedo ko0ga voliti . Če pa nasprotno hlapčevsko - demokratistično zaveden narod v svojem predsedniku vidi samega sebe , barbiko ali nekaj kar bo ,,jokalo ,, se šlo matere tereze takrat ko je treba,, tujcu,, povedati kdo je gospodar - potem seveda nujno mora voliti Pahorja - in vso srečo ,, med brzicami brez krmarja ,,
BACK
# 11.11.2017 ob 19:17
kapljač ... pa dobr, dej se mal sprosti :) ... lej, go vid a flow, ane :) .. sej več k 80 let nauš preživu v tem telesu, tko da rilex :)..pejt na volitve pa vol kar ti paše.... kaj bi gdo kaj nebi gdo..pa koka hurca to sploh briga :)
BACK
# 11.11.2017 ob 19:15
Šarec je kul :)
Sandalovina
# 11.11.2017 ob 13:19
Opravičujem se, pomota. Komentirala sem pod napačno temo.
felipesko
# 11.11.2017 ob 09:28
Slovenija rabi šok terapije..........
garmond
# 10.11.2017 ob 20:56
Pahor je znova v finalnem dvoboju adut desnice. Zaradi njih bo ponovno izvoljen.
Kazalo