UKC javnosti poroča o zdravstvenem stanju predsednika vlade. Foto: Reuters
UKC javnosti poroča o zdravstvenem stanju predsednika vlade. Foto: Reuters


Predsednik vlade Borut Pahor, ki se v ljubljanskem univerzitetnem kliničnem centru zdravi zaradi vnetja srednjega ušesa, se počuti slabše, so sporočili zdravniki. Prav tako so s srednjega ušesa zaznali povečan izcedek, vnetje nosu in obnosnih votlin je še vedno prisotno.

Ker je rentgensko slikanje pokazalo blažje vnetne spremembe na popljučnici, so na priporočilo infektologa povečali odmerek antibiotiokov, so še sporočili iz UKC-ja.

V četrtek so zaradi velike odpornosti povzročitelja bolezni proti ustaljenemu antibiotičnemu zdravljenju Pahorja začeli zdraviti s posebnimi antibiotiki, katerih učinek naj bi se pokazal v nekaj dneh.

Premierja Pahorja, ki opravlja tekoče posle, so v ljubljanski klinični center zaradi hudega vnetja srednjega ušesa sprejeli v ponedeljek, prestal pa je manjši kirurški poseg. V času odsotnosti ga nadomešča minister Mitja Gaspari.

Pahorja je v bolnišnici v petek med drugim obiskal predsednik republike Danilo Türk. Radio Slovenija je poročal, da obisk ni bil politične narave.