Foto: BoBo
Foto: BoBo

Zastoji so še vedno na primorski avtocesti na posameznih odsekih med Postojno in Brezovico proti Ljubljani, čas potovanja se podaljša za 20-25 minut, pa tudi na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji, kjer je zastoj dolg poltretji kilometer.

Promet je zgoščen tudi na cestah Ljubljana-Brezovica in Logatec-Vrhnika, navaja Prometnoinformacijski center.

Prometno-informacijski center

Stanje na cestah lahko preverite tukaj.

Dodatna gneča zaradi praznika pri severnih in južnih sosedih

H gneči na slovenskih cestah dodatno prispeva praznik svetega rešnjega telesa, imenovan tudi telovo, ki je dela prost dan med drugim v Avstriji, večjem delu Nemčije in na Hrvaškem. Mnogi so si namreč privoščili podaljšan konec tedna, zato je bil močno povečan promet predvsem na cestah od Avstrije proti Hrvaški, pričakovan.

Zastoji na avtocestah

Nepopisna gneča in zastoji na slovenskih cestah ob začetku poletne turistične sezone so zadnja leta stalnica. Kot je za Televizijo Dnevnik poročala Barbara Renčof, bi bilo treba resno razmisliti o tem, da ljubljanska obvoznica potrebuje tretji pas, prav tako primorska avtocesta. "Kajti, trenutno so razmere takšne – en pas zasedejo tovornjaki, na prehitevalni pas gredo avtodomi in osebna vozila s prikolicami, hitrosti se zmanjšajo na 70, 80 kilometrov na uro in težave so tukaj – nepopisni zastoji," je dejala.

Na Policijski upravi Kranj posebej opozarjajo, da je v Avstriji do 22. ure v veljavi odredba o omejitvi prometa in vstop za tovorna vozila ne bo mogoč. Tovornjaki naj se zato čez dan ne ustavljajo na koncu avtoceste na Hrušici, ampak naj se že prej izključijo na počivališčih, opozarjajo. Ob morebitnem zastoju tovornih vozil na koncu avtoceste je treba pustiti prostor oziroma dovolj razdalje za izključevanje vozil z avtoceste proti Hrušici, so še navedli.

Prometne zapore zaradi dirke po Sloveniji

Do nedelje, 19. 6., bo potekala kolesarska dirka po Sloveniji. V petek med 10:00 in 16:30 bodo občasne popolne zapore na relaciji Žalec-Šempeter-Polzela-Velenje-Škale-Topolšica-Šoštanj-Šmartno ob Paki-Letuš-Mozirje-Nazarje-Šmartno ob Dreti-Vransko-Gomilsko-Braslovče-Šentrupert-Prebold-Latkova vas-Šempeter-Žalec-Levec-Celje-Teharje-Štore-Svetina-Celje.