Rezultat volitev v Kopru je bil za SD najslabši do sedaj. Foto: MMC RTV SLO
Rezultat volitev v Kopru je bil za SD najslabši do sedaj. Foto: MMC RTV SLO

S tem bo omogočena izvolitev novega vodstva koprskega SD-ja, ki bo po besedah Luke Jurija predvidoma septembra. Kokl sicer danes ni bil dosegljiv za izjave. Socialni demokrati so po novem v 33-članskem mestnem svetu zastopani le s tremi svetniki, kar je najslabši strankin izid doslej.

Zaradi tega sta prejšnji teden kot člana predsedstva koprske SD-ja odstopila poslanca Luka Juri in Marjan Križman, vodstvo SD-ja pa je izrazilo pričakovanje, da bodo odstop podali prav vsi člani predsedstva. Juri je sicer svoj odstop vezal na odstop celotnega lokalnega vodstva stranke.
Kokl presenečen nad soliranjem
Dozdajšnji predsednik koprskega SD-ja Sebastjan Kokl je prejšnji teden izrazil presenečenje nad takratnimi izjavami Križmana in Jurija, saj naj bi odločitev o odstopu sporočili skupaj. Čeprav je Kokl ob tem odstop označil kot "logično posledico", pa se do te možnosti ni izrecno opredelil.
Predsedstvo SD-ja Koper je poleg predsednika Kokla in podpredsednice Tatjane Magdalenič sestavljalo še 14 članov, poleg dveh omenjenih poslancev še evropska poslanka Mojca Kleva.