Slovenija

Poudarki

  • Pri Pošti Slovenije zanikajo, da bi bilo ugotavljanje reprezentativnosti sindikata povezano s soglasjem, ki ga sindikat ni dal k predlaganemu dogovoru.
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 1.8 od 21 glasov Ocenite to novico!
Pošta
V Sindikatu poštnih delavcev niso želeli podpisati sporazuma o reševanju odprtih vprašanj, saj so mnenja, da je sporazum v ključnih točkah nedorečen. Foto: BoBo
Pošta Slovenije
V Sindikatu poudarjajo, da lanskih 140 tisoč nadur na ravni Pošte Slovenija jasno govori o preobremenjenosti delavcev. Foto: BoBo
VIDEO
Sindikat vodstvu Pošte oč...

Dodaj v

Pošta Slovenije: Po opominu predsedniku sindikata še izločitev sindikata iz pogajanj

V Sindikatu poštnih delavcev na svojo reprezentativnost opozarjajo s protestnim shodom
9. maj 2017 ob 16:09,
zadnji poseg: 9. maj 2017 ob 20:45
Koper - MMC RTV SLO

Odnos med Sindikatom poštnih delavcev KS 90 (SPD) in Pošto Slovenije se vse bolj zaostruje. Potem ko so se pri Pošti odločili za opomin pred odpovedjo predsedniku sindikata, so sindikat nedavno izločili iz pogajanj kot nereprezentativnega. Člani sindikata so zato organizirali protestni shod.

Sindikat poštnih delavcev KS 90, ki vključuje nekaj več kot 600 članov, je bil sicer vključen v pogajanja glede sprememb kolektivne pogodbe, bil je tudi sopodpisnik dogovora, potem pa so pri Pošti Slovenije med pogajanji o reševanju odprtih vprašanj ugotovili, da sindikat ni reprezentativen in da se nameravajo pogajati le še s Sindikatom delavcev prometa in zvez, ki deluje v okviru Zveze svobodnih sindikatov Slovenije.

Pri SPD-ju so se na očitke o nereprezentativnosti odzvali s protestnim shodom v Kopru, ki se ga je udeležilo več kot 100 članov sindikata in njihovih podpornikov. Pošti namreč očitajo, da je pri ugotavljanju reprezentativnosti sindikata obravnavala podatke o članstvu iz decembra, ko je sindikat vključeval nekaj manj kot 300 članov. Z več kot 600 člani pa vključuje zahtevanih 10 odstotkov. Pri Pošti sicer menijo, da Konfederacija sindikatov 90 ni reprezentativna za področje prometa in zvez, zato SPD obravnavajo kot samostojen sindikat, ki za reprezentativnost potrebuje najmanj 15-odstotno članstvo glede na zaposlene.

Sindikat: Pošta nas želi izločiti iz pogajanj
V SPD-ju odgovarjajo, da gre v tem primeru za načrtno prikrojeno tolmačenje zakonodaje, z namenom, da se SPD izloči iz pogajanj. Pravno mnenje, ki so ga pri sindikatu pridobili, namreč zagovarja stališče, da v okviru nacionalne konfederacije SPD za reprezentativnost potrebuje članstvo 10 odstotkov vseh zaposlenih. Obenem v SPD-ju poudarjajo, da Pošta med pogajanji o kolektivni pogodbi reprezentativnosti SPD-ja ni postavila pod vprašaj.

Pri Pošti zatrjujejo, da ugotovitev nereprezentativnosti SPD-ja ni povezana s tem, da v sindikatu niso dali soglasja na predlagani sporazum, saj poudarjajo, da imajo pravico kadarkoli ugotavljati reprezentativnost sindikata. Po drugi strani pa nezadovoljstva z dialogom ne skrivajo in SPD-ju očitajo, da je od usklajenega dogovora odstopil, potem ko so vsi pogajalci vanj vložili veliko truda. Pri Pošti SPD-ju očitajo tudi, da so med pogajanji nenehno spreminjali svoja stališča.

Prva zaostritev zaradi prekomernih nadur
Da so odnosi med SPD-jem in Pošto Slovenije že dalj časa zaostreni, potrjuje tudi dogajanje v februarju, ko so zaradi večjega števila bolniških odsotnosti pismonoše opravljali veliko število nadurnega dela, tako so imeli lani na ravni Pošte Slovenije delavci 140 tisoč nadur. Takrat so v SPD-ju vodstvo Pošte pozivali k ureditvi razmer zaradi povečanega obsega dela.

Pri Pošti so predlagali, da bi delo organizirali izmenično vsak drugi dan, preostale dni pa bi delavci izkoristili letni dopust ali presežne ure in si tako odpočili. Predlog prisilnega dopusta je bil za SPD nesprejemljiv, zato je predsednik sindikata Saša Gržinič članom predlagal, naj bodo pozorni na zdravstvena tveganja zaradi izgorelosti in naj delo zaključijo po preteku delovnega časa, ne glede na to, ali so pri tem raznesli vso tvarino.

Pošta: Opozorilo ni povezano s sindikalnim delom
Pri Pošti Slovenije so na ta poziv in odločitev Gržiniča odgovorili s pisnim opozorilom Gržiniču zaradi neizpolnjevanja pogodbenih obveznosti iz delovnega razmerja, saj so nekateri pismonoše skladno z njegovim pozivom delo končali ob predvidenem urniku, ne glede na to, ali so izpolnili načrtovano delovno obveznost, s čimer naj bi Pošti grozila tudi škoda. Podobno izkušnjo z opominom je pred časom, kot smo poročali, prejel tudi sindikalni zaupnik Zavarovalnice Triglav.

Vodstvo Pošte Slovenije zavrača namigovanja, da naj bi opozorilo pomenilo pritisk pri izvajanju sindikalnega dela. Pojasnjujejo, da opozorila niso podali zaradi izvajanja sindikalne dejavnosti, "temveč izključno zaradi kršitev, ki jih je Gržinič kot delavec storil v okviru delovnega razmerja. Očitki o nezakonitem, nedopustnem in kaznivem dejanju Pošte Slovenije so v tem primeru v celoti neutemeljeni in jih Pošta Slovenije ostro zavrača," so zapisali.

"Neživljenjski normativi"
Gržinič pa poudarja, da so zaposleni pri Pošti še naprej preobremenjeni. To potrjuje, tako Gržinič, tudi podatek, da velik del novih sodelavcev odneha po manj kot mesecu dni, saj ne zdržijo obremenitev. Težava je tudi v tem, da je opredelitev nadurnega dela odvisna tudi od izpolnjevanja normativov, ti pa so določeni brez izkušenj s terena. "Če bi bili za tekočim trakom, potem bi bili še vzdržni, ampak naše delo je odvisno od prometa in tudi od komunikacije s strankami."

Pismonoše morajo namreč strankam ponujati tudi preostale izdelke in storitve Pošte Slovenije, zato morajo stranke nagovarjati. Mesečni normativ za prodajo preostalih proizvodov sicer ni visok, zato Gržinič poudarja, da marsikateri pismonoša z lastnimi sredstvi kupi toliko srečk, da izpolni ta vidik delovne uspešnosti. "Po drugi strani pa imamo primer s terena, pismonošo, ki več kot desetkrat presega zahtevani normativ, a mu ob koncu meseca brišejo nadure, ker ne izpolnjuje normativa raznašanja tvarine." Gržinič je zato prepričan, da bi bil najboljši nadzor nad delavci, če ga Pošta želi izvajati, preprosto nadzor na terenu.

Pošta: Urejamo razmere za delo
Pred napovedanim protestnim shodom so pri Pošti sicer pojasnili, da so v preteklih mesecih že opravili vrsto aktivnosti za izboljšanje delovnih pogojev. Med drugim navajajo prizadevanja za zaposlitev 111 dodatnih ljudi, racionalizirali so sobotno dostavo, od aprila pa se je zmanjšal obseg blaga, ki se prodaja pri dostavi, "kar pomeni laže osredotočanje pismonoš na kakovostno izvajanje dostave pošiljk".

Med ukrepi pa pri Pošti napovedujejo tudi prenovo sistemizacije delovnih mest do 1. septembra 2017, prav to pa je tudi jabolko spora med Pošto in SPD-jem. V sindikatu se namreč bojijo, da bo sistemizacija izvedena po zgledu Italije, kjer je delo, ki ga pri nas opravljajo pismonoše, razdeljeno med pismonoše, dostavljavce in raznašalce, slednji naj bi raznašali letake. To pa bi pomenilo tudi znatno nižje prihodke za nekatere zaposlene, opozarja Gržinič in dodaja, da od Pošte Slovenije niso prejeli nobenih konkretnih predlogov. Prav zaradi tega tudi niso želeli podpisati dogovora, "saj je predvideval dogovore pri delovnih skupinah s skromno možnostjo vpogleda in vpliva sindikata na predlagane rešitve," še dodaja Gržinič.

Luka Lukič
Prijavi napako
Komentarji
sas
# 09.05.2017 ob 16:57
Še malo pa bodo na pošti klobase rezali ... vse ostalo že prodajajo.
zozozo
# 09.05.2017 ob 16:43
marsikateri pismonoša z lastnimi sredstvi kupi toliko srečk, da izpolni ta vidik delovne uspešnosti

Poštarjem spada v obvezne(!) delovne naloge, da prodajajo srečke? Bruh bruh.
vrtnar_1
# 09.05.2017 ob 17:07
In 100% resnično, marsikatera poštna delavka za šaltarjem samo kupi napolitanke, igrače, čokoladice....ker mora doseči normo, ki jo ima za prodati pa ne gre v prodajo.
Nevtral
# 09.05.2017 ob 16:23
Lopovi kapitalistični; na žuljih delavcev bi ustvarjali dobičke. Pošteno delo - pošteno plačilo!
kefej1
# 09.05.2017 ob 18:03
včeraj grem na domžalsko pošto po priporočeno pošiljko in glej, ne moreš verjet: tam na tistem malem prostoru, kjer bi moral podpisati , da sem pošiljko prejel, dve teflonski ponvi, ki me ovirata, da bi podpisal. Revi za šalterjem ne rečem nobene, si pa mislim svoje- če je potrebno vas vsi podpremo proti tej kapitalistični marketinški drhali, ki misli, da ja zdaj njen čas. Hitro se lahko vse obrne...
beli golob
# 09.05.2017 ob 17:16
Samo malo VEČ solidarnosti potrebujejo poštarji, da z vsesplošno stavko ohromijo celoten sistem poštnih storitev v državi. Ampak za to bi morali VSI zaposleni stopiti skupaj, ter upravi z direktorjem na čelu pokazati kaj pomeni solidarnost poteptanih in zaničevanih poštnih uslužbencev. Po taki vsesplošni stavki bi DIREKTOR in njegovi prišepetovalci potem lahko prodajali vso kramarijo in kič katerega morajo sedaj zraven svojega dela opravljati (ponujati strankam) , VSI delavci kateri niso v upravi Pošte Slovenije. Pošta Slovenije je čudovit primer kako v Republiki Sloveniji Lahko mirno teptaš človekove pravice in ti za to ni potrebno nikomur odgovarjati, je pa tudi res da niso edini!
Anar Hija
# 09.05.2017 ob 17:24
Poštarji, samo hrabro! Vsesplošna stavka - noben na kolo ali motor, pa da jih vidimo, kje bodo dobili tisoče novih poštarjev v enem tednu. Potem pa zahteve, nove pismonoše, plače za najmanj 20% gor pa komplet zamenjava vodstva.

Uprite se ali pa bodite tiho in trpite!

#UPOR
Grešnica
# 09.05.2017 ob 16:49
Kako je pa tole kaj inšpekciji všeč? Ustreza ZDR?
magnapurga
# 09.05.2017 ob 17:33
"Smo uspešna gospodarska družba v 100-odstotni lasti Republike Slovenije s 5.500 zaposlenimi ter tako pomemben akter v slovenski družbi." Skozi način ravnanja Pošte Slovenije se nazorno odseva preobrat slovenske družbe, utelešene v Republiki Sloveniji. Od javnega servisa v nezadržni turbokapitalizem. Izkoriščanje človeka po človeku, ali kako se je to že včasih reklo ...
dejneseri
# 09.05.2017 ob 17:58
Bi rad enkrat tega sefa vidu za okenckom kako mi vsiljuje pralni prasek in piskote...
JJstyle
# 09.05.2017 ob 19:00
Deložacije za 124 € dolga, zaradi 314 € sodno ugotovljene nastale tečajne razlike, napadi na sindikalne zaupnike zaradi zahteve po osem urnem delovniku... Dobrodošli v Sloveniji, pravni in socialni državi. Banane pri nas sicer uspevajo le v vrtu biotehnične fakultete, ampak si pomagamo z drugimi prijemi, da smo lahko ponosni člani kluba banana republik.
m72
# 09.05.2017 ob 17:54
Čas je, da država malega diktatorja in njegovo kamariljo nažene s pošte.
Robiland
# 09.05.2017 ob 18:38
Posta ima zastarele storitve, novih storitev za placvanje privatnih oglasov s paypalom ipd sploh nimajo lol, manjka paraprivatna postna firma za razvoz izdelkov po Sloveniji po nekih zivljnskih cenah, na salterjih se poloznice placuje celo cez evro!! zato, da stojis v vrsti ko bedak, da jim das svoj denar, pri nakupu znamk ti kar pristejejo nek solidarnostni znesek za gasilce, brez da te kdo kaj vprasa!! OMG. Brez monopola, ki ga imajo, nebi preziveli tri mesece!!

V postnem centru se pa dela kot v taboriscu, delavci, stavkajte dokler ne izgubijo miljone, pa bodo dvakrat premislili.
Kdor ni v sindikatu je plen kapitalistov!
m72
# 09.05.2017 ob 18:12
"Pošto vodijo janševci, zato se pa tudi tako izkorišča delavce. Neoliberalizem first."

Pa tudi študente, ki jih je na pošti vse polno.
vrtnar_1
# 09.05.2017 ob 17:41
Poštarji težko izvedejo stavko, ker niso skladni vsi med seboj. Obstaja več sindikatov, še v tistih dobrih, ki delajo za delavce (recimo sindikat kateremu je predsednik g.Gržnič) pa ima vodstvo svoje špijune ki redno poročajo kaj se menijo, kaj je kdo rekel, kaj imajo namen storiti....in jih vodstvo že v kali zatira, če je potrebno komu zagrozi (z raznimi sankcijami in izrednimi odpovedmi, katere pa ne upajo izvršiti, ker vedo, da ti ljudje ne počnejo nič nezakonitega (tako kot v vodstvu) ampak se le borijo za svoji pravice kare jim vodstvo redno krati). Kakega od teh špijunov bi lahko tudi imensko poimenovali, vse pa bolj težko izvohati. In zato je težko povezati vse med seboj.
TitoVasMaRad
# 09.05.2017 ob 19:29
Na pošti bi bilo potrebno izločit direktorja in ožje člane vodstva, ne pa da dobijo nov petletni mandat. To samo potrjuje dejstvo, da država kot lastnik dovoljuje, da se z zaposlenimi dela kot s sužnji!!!!!
Partizan Miha
# 09.05.2017 ob 18:28
sorri m72, imaš prav, tudi veliko študentov se tam izkorišča.
Partizan Miha
# 09.05.2017 ob 18:20
m72, ma študentje jo glih ne vodijo, jih pa veliko dela tam. :) Garmond, jaz se spomnim, ko je še v socializmu prišel poštar k nam, je še v miru spil kavico, sedaj morajo pa tone reklam raznosit in imajo komaj čas da lepo pozdravijo. :)
Partizan Miha
# 09.05.2017 ob 18:05
Če mi kdo ne vrejame: link:
http://siol.net/posel-danes/novice/vezana-kadrovska-trgovina-ti-meni-sdh-jaz-tebi-posto-437558
Partizan Miha
# 09.05.2017 ob 18:02
Pošto vodijo janševci, zato se pa tudi tako izkorišča delavce. Neoliberalizem first.
Robiland
# 09.05.2017 ob 20:24
aloris

jaz sem nalepko iz principa sprintal doma in je nalasc nisem sel kupit na posto. Deluje enako, kot tista, ki jo kupis :)
kamnosek
# 09.05.2017 ob 20:23
Naslednji korak je uvedba plenic za poštarje in zaposlene na okencih. Odstavite to nečloveško do obisti pokvarjeno upravo Poste Slovenije.
zozozo
# 09.05.2017 ob 20:14
@alorius - Načeloma imaš prav, ampak te nalepke so res poceni, in kupiš samo eno v življenju. Tako da to ni nek dober izgovor, da je nimaš, ne z vidika obremenitve poštarja, ne z vidika obremenitve narave.
bulb
# 10.05.2017 ob 17:07
Pošta ni več to kar je bila. Podpiram delavce še posebej poštarje.
los-t
# 09.05.2017 ob 21:15
Upam da poštarji koncno stopijo skupaj in s stavko spravijo to neokapitalistično bando ven iz svoje uprave. Da dobijo normalne direktorje in vodstvo, ki bo razumelo, da nismo leta 1900. Banda ampak res...
boro007
# 13.05.2017 ob 04:39
Pismonoše morajo namreč strankam ponujati tudi preostale izdelke in storitve Pošte Slovenije

o.0 ... Resno? Meni poštar še ni prodajal svečk, če ta stvar drži je to že na meji blaznosti.

Prideš na pošto pa moraš najprej čez kitajsko džunglo da prideš do okenčka... In to enako kitajsko sranje morajo še poštarji ponujat strankam? Kam pa naloži na paket-tregar?

S kolesom se cel dan vozi da znosi letake vseh trgovin in občasno kakšno kuverto, in ob tem še svečke prodajat... Noro, pošta je res izgubila kompas.
Geres*
# 11.05.2017 ob 08:58
Meni pa nekaj ni jasno. Posta je v lasti drzave. 99% firm v lasti drzave (Petrol, Slovenske zeleznice itd) je kar se delavskih pravic tice skoraj raj na zemlji. Kaj hudica delajo v Posti, da so razmere se hujse kot v trdih kapitalisticnih firmah? Ocitno je vodstvo res zarukano.
KunteKinte
# 11.05.2017 ob 06:59
hehehehe ta naša pošta je ciru.. ne morejo oni tekmovati z privat pošto.. tam folk dela prek s.p.-ja po 12 ur.. za 1300 plus ddv ..pa če so pametni hiter jim prekinejo pogodbe..
pošta Slovenije nima veliko opcij.. slab vodilni kader.. politično umešavanja... preveč ljdui v pisarnah..gospodje..
prvo bi morali racionalizirati..oz spucati srednji menagment ki je pstank socializma.. in pojačiti ljudi na terenu..
sindikat bi moral začeti postopek na Inšpektoratu za delo.. zaradi študentov.. mislim da j so študentje za začasno in občasno.. ne morejo pa dealti celo leto..
prijava na inšpektorat.. ker inšpektor mora po zakonu opraviti nšpekcijski nadzor.. potem če inšpektor ne ugotovi ničč. podaš kazensko ovadbo inšpektorja za opustitev dolžnega ravnanja..
če pa Inšpektor ugotovi nepravilnosti in izda odločbo.. potem pa vloziš na Okrožno državno tožilstvo sum soritv e kaznivega dejanja..kršitve temeljnih delavskih pravic.. itd..
da zadevo še bolj zakompliciraš delodajalcu.. prijaviš ga še na kako drugo inšpekcijo..itd..
vse se da.. sam v osnovi sindikat vodijo butji.. na ta način izvajaš pritisk na vodstvo pošte.. potem tudi njim ni več smešno ko jim vsijo nad lgavo 2-3 kazenske zadeve..postanejo živčni.. in začnejo delati napake.. sam to je proces.. in potrebujes min 2 leti da nareiš eno dobro pajkovo pravno mrežo..

Prihodnost pošte... nekaj odpušenih bo. .in začeli bodo zaposlovati agencijske delavec..bosna..srbija..makedonija.. vodstvo pošte ne bo odkrilo tople vode..

Gledam zadnjič.. premenili delovni čas na pošti.. do 18 ure in game over :) Ko sem njim hodil na pošto murgle vedno je bilo polno ljudi..sam vodstvo ne zna postaviti istem da obiskovalcem vzmejo denar.. da čakanje bude zanimivo..da čakanje v vrsti povežejo z pozitivno izkušnjo.. imas malo morje ljudi ne znaš pobrat denarja..
pošto bi morali preurediti v dnevno sobo.. da tam ko prideš se počutiš doma..
Razbremenit zaposlene... vpeljat avtomate za oddajo.. imeti brezplačni wi-f za obiskovalce.. postaviti kavomate kot na benciskih,,dati dobro ceno za kavo 0,80 in cel kup malenkosti..
itd..itd..itd
šurda
# 10.05.2017 ob 12:56
Pismonoše po domače POŠTARJI so bili včasih lepo
plačani, danes je vse drugače je pa Pošta Slovenije v rokah
SDS-a, tako kot tudi Slovenske Železnice.

Nihče noče Pošte Slovenije iz Maribora preseliti v Ljubljano
to je velika in debela laž !!!!
Katalena
# 10.05.2017 ob 07:47
To drzavo je treba ocistiti od glave do pet.....sama korupcija izkoriscanje in manipuliranje...gnilo.
dvince
# 09.05.2017 ob 21:16
Pri nas imamo pošto v trgovini. Najprej ti trgovka nareže salamo pol za poštnim pultom plačaš še položnico. Sosednji objekt zraven trgovine, ki je bil do nedavnega pošta pa zdaj sameva, ker naj ne bi bil dovolj dobičkonosen.
psytoma
# 09.05.2017 ob 21:05
Le naj se še naprej poroča kakšne barabije se dogajajo!
garmond
# 09.05.2017 ob 18:12
Poštarji, se še spomnite kako lepo vam je bilo v socializmu?
Dovce
# 11.05.2017 ob 20:52
Banda pokvarjena... s CERARJEM na čelu...
Poštarji tko kot je že nekdo zgoraj napisal: noben v dostavo, pa da vidmo... Pol bojo pa iskal kdo je to začel organizirat in se bojo nanj spravli. Ker druzga NE ZNAJO!
elim36
# 10.05.2017 ob 07:30
Na pošti bo tako kot je danes, dokler bo v njej deloval rumeni sindikat iz ZSSS. Brez stavke vseh zaposlenih se ne bo zgodilo nič, ta pa nikoli ne bo stavkal, ker je prodan vodstvu.
galoper
# 09.05.2017 ob 20:29
Množico oblik sindikalnih organizacij bi morali združiti v eno in denar namenili za odvetniške storitve pri reševanju posamičnih primerov.
miki84
# 09.05.2017 ob 17:25
Ne paše v to kategorijo pa vendar le bom napisa. Včeraj sem pošiljal veliko količino pošiljk. Za vsako pošiljko do nekega datuma plačaš OBVEZNO znamko rdečega križa. Če ne želiš pač ne moreš pošiljat ker je to zakonsko določeno da moraš. Prav tako v javnem prometu ob nakupu vozovnice...
V tem mesecu sem na različne načine že kr nekaj sredstev daroval osebam ki to res potrebujejo, kaj pa je najbolj pomembno sem se sam odločil koliko in komu bom daroval. To pa je dobesedno puljenje denarja iz rok če ti je prav ali ne.
Lešnik
# 11.05.2017 ob 06:01

elim36
# 10.05.2017 ob 07:30

Na pošti bo tako kot je danes, dokler bo v njej deloval rumeni sindikat iz ZSSS. Brez stavke vseh zaposlenih se ne bo zgodilo nič, ta pa nikoli ne bo stavkal, ker je prodan vodstvu.


Ne more ti biti šef sindikalni zaupnik. Ne tebi osebno, mislim na splošno.
Riba smrdi pri glavi, ta je pa v Mariboru.
Nič se ne bo spremenilo, vsaj na bolje ne. Rojeval se je slon, rodila miš, in če drugega ne, ima vodstvo v rokah podpise vseh, ki so dali svoj DA za stavko, ki je nikoli ne bo.
Eska
# 10.05.2017 ob 09:04
Stavka je le oblika sprostitve napetosti ki se zmanjša s sporočilom javnosti, dejanski problemi ostajajo le pravne poti nočejo izbrati.
Alorius
# 09.05.2017 ob 20:08
vsi ste solidarni aneda. da bi pa nalimali nalepko na nabiralnik, da ne zelite reklam vec, o to pa ne, nej kr nosi postar tudi ce jih ne prelistam, naj dela ane, saj je placan za to. tko da tisti ki nima nalepke, nej tudi tu ne pametuje.

Dokler bom moral PLAČAT (briga me koliko je, vsakič je preveč!) da ne dobim reklam namesto da bi PLAČAL da dobim reklame (nalepka za reklame) je ne bom mel, bom pa vrgel vse takoj stran... krivda je zakonodaja, če bi pa pošta zraven nosla nalepke bi pa jo morda celo mel samo zato ker bi blo convenient...
democenzus
# 09.05.2017 ob 19:03
vsi ste solidarni aneda. da bi pa nalimali nalepko na nabiralnik, da ne zelite reklam vec, o to pa ne, nej kr nosi postar tudi ce jih ne prelistam, naj dela ane, saj je placan za to. tko da tisti ki nima nalepke, nej tudi tu ne pametuje.
slivovica
# 09.05.2017 ob 16:25
Pošta nima rumenih avtomobilov :D
spleenter
# 10.05.2017 ob 21:56
Ja, res je bilo lepo v socijalizmu, pa ne samo poštarjem. Nalepka pa stane 0,42€, 100 tolarjev po starem. Dajte jo nalepit. Tri dni jo imejte gor, tri dni jo pokrijte. Naslednji teden ponovit vajo. Potem en teden ja, potem en teden ne, pa tako naprej...
democenzus
# 09.05.2017 ob 21:46
men je nalepka oslesala, placal sem jo, ce hoce naj da novo, reklam pa ne bo vrgel, u bistvu so reklame v nabiralniku poseg v imovino ki se kaznuje......razne aerobike, savne, pleskarji, tecaji....so v prekrsku ce ni naslovnika.
Mindmaster
# 09.05.2017 ob 18:49
Posta je drzavna, zato lahko.
slivovica
# 09.05.2017 ob 18:17
Bolj ko berem bolj o tej pošti, boln se mi dozdeva, DA želi oblast, še edino dobro podjetje Izpuliti iz Maribora in jo seliti v Ljubljano, da se bo lahko še bolj kradlo in izkoriščalo.
Kazalo