Židan je izpostavil, da njihov program temelji na treh načelih. Foto: BoBo
Židan je izpostavil, da njihov program temelji na treh načelih. Foto: BoBo
SD-jev program temelji na treh točkah

Po javnomnenjskih raziskavah je stranka Socialnih demokratov med tremi, ki bi jih podprlo največ volivcev na julijskih volitvah, takoj za stranko Mira Cerarja in SDS-om. SD-jevci so po napovedi, da bodo tokratno volilno kampanjo gradili na stikih z ljudmi, pripravili prvo predstavitev kandidatov in programa na terenu. Za začetek so si izbrali Maribor.

"Naš program temelji na treh načelih. To so delovna mesta, delovna mesta, delovna mesta," je dejal predsednik SD-ja Dejan Židan. V Podravju bi jih ustvarjali z evropskimi naložbami in z razvojem podeželja, za katerega ima Slovenija v prihodnji finančni perspektivi na voljo 1,1 milijarde evrov evropskega denarja. Maribor in Podravje bi nova delovna mesta lahko ustvarili tudi s predelavo lesa.

"V Mariboru in okolici imate dve oz. tri izvrstne gospodarske družbe, ki proizvajajo hiše, ki se večinoma prodajajo na tuje trge, to je top produkt, ki se ga v Sloveniji ne zavedamo," je dodal Židan. Stranka se bo zavzemala tudi za odpravo bančnega posojilnega krča, kreditiranje perspektivnih podjetij, manjšo obdavčitev plač, učinkovitejšo javno upravo ter stabilnejšo davčno in pravno zakonodajo.
Duh opominjanja iz Solidarnosti
O regionalizaciji ali konkretni pomoči Podravju in severovzhodni Sloveniji pa ni bilo slišati ničesar, na kar je Židana opomnil kar eden izmed kandidatov. "Državi je malo mar za neko novo obliko politike do regij. To ne velja samo za naše območje, ampak sicer. Naše območje je še bolj izpostavljeno, saj se bližamo meji 20-odstotne nezaposlenosti," pa je izpostavil Jožef Jagodnik, kandidat SD-ja.

V sedmi volilni enoti bo ob 10 SD-jevih kandidatih listo zastopal tudi predstavnik stranke Solidarnost, Bojan Pernek. "Bomo neke vrste dobri, ali pa hudi duh stranke SD. Skušali si bomo pomagati, sodelovati in drug drugemu gledati pod prste," je dejal. Morda bo potem slišano in predstavljeno tudi uresničeno.

SD-jev program temelji na treh točkah