Stranki sta v zadnjem času izmenjali kar nekaj ostrih besed. Foto: MMC RTV SLO
Stranki sta v zadnjem času izmenjali kar nekaj ostrih besed. Foto: MMC RTV SLO
Dorijan Maršič
Čeprav pisci objav na spletni strani SDS-a niso podpisani, pa jih lahko razumemo le tako, da gre za uradna stališča stranke, zato odgovornost zanje prevzema njihov predsednik, v svojem zapisu pravi Maršič. Foto: spletna stran LDS

Potem ko sta mnenja o usklajenosti blejske izjave soočila predsednika strank Janez Janša in Katarina Kresal, so se v LDS-u začeli spraševati, kje je Janša dobil magnetogram srečanja vseh nekdanjih parlamentarnih strank, od koder je citiral eno izmed izjav Kresalove. Seja naj ne bi bila snemana, magnetograma pa tudi ni v vladnih arhivih, je v zapisu "Duh Watergata straši po Sloveniji" na LDS-ovi spletni strani zatrjeval nekdanji poslanec LDS-a Aleš Gulič. V SDS-u so vse očitke o tajnem snemanju zavrnili in sporočili, da je Janša citiral del magnetograma iz sestanka teden dni pozneje, ko so bili navzoči seznanjeni s snemanjem.

SDS: Čaka LDS usoda Lipe?
Največja opozicijska stranka je nato na svoji spletni strani objavila zapis "LDS postaja vse bolj podobna Lipi," v katerem primerja Katarino Kresal z Barbaro Žgajner Tavš, Aleša Guliča pa s Sašom Pečetom, saj je po njihovem mnenju za oba značilno pogosto govorjenje brez argumentov in izžarevanje odkritega sovraštva do vsega, kar je dišalo po SDS-u.

"Agresivni, na trenutke skoraj histerični izpadi predsednice in nekaterih članov vodstva LDS-a to vladno stranko vse bolj spreminjajo v nekaj podobnega, kar so v prejšnjem mandatu predstavljali Jelinčičevi odpadniki, ki so se organizirali v stranko z imenom Lipa. Danes so že skoraj pozabljeni. Čaka enaka usoda po naslednjih volitvah tudi LDS?" se sprašujejo v SDS-u.

Maršič: Janša seje sovraštvo do svojih nasprotnikov
Na te trditve se je prav tako na spletni strani svoje stranke odzval generalni sekretar LDS-a Dorijan Maršič, ki pravi, da se po nenadnem koncu brezplačnikov vsebinsko identični zapisi dokazano neobstoječih fiktivnih novinarjev zdaj kot po tekočem traku pojavljajo kar na spletni strani SDS-a. Po njegovem mnenju predsednik SDS-a Janez Janša "pod krinko zakrite anonimnosti seje sovraštvo do svojih nasprotnikov, hujska in žali".

"Njegova primerjava liberalne demokracije s stranko Lipa in škodoželjna napoved izida na volitvah 2012 kažeta na ambicijo po tem, da Janša tako kot Nostradamus po novem uporablja kristalno kroglo. Še bolj pa dokazuje predvsem njegovo politično izbiro - nizkotno obračunavanje z vsemi, ki so mu pri tlakovanju poti do poskusa ponovnega prevzema oblasti v napoto, in še zlasti s tistimi, ki opozarjajo na njegove perfidne manire," meni generalni sekretar LDS-a.

A. S.