Slovenija

Poudarki

  • Predsednik vlade Miro Cerar je pozval hrvaškega premierja Andreja Plenkovića k dialogu o implementaciji odločitve arbitražnega sodišča.
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 2.8 od 57 glasov Ocenite to novico!
Borut Pahor
Predsednik republike Borut Pahor poudarja, da bo uveljavljanje sporazuma zahtevalo izdaten napor in vso politično modrost ter potrpežljivost. Foto: BoBo
Cerar
Predsednik vlade Miro Cerar je poudaril, da se bo zavzel za enotno uveljavitev arbitražne sodbe. Foto: Borut Živulović/BoBo
Milan Brglez
Predsednik državnega zbora Milan Brglez je odločitev arbitražnega sodišča označil za zmago mednarodnega prava. Foto: BoBo
Jožef Horvat
Predsednik odbora za zunanjo politiko Jožef Horvat je poudaril, da bo odbor o odločitvi sodišča razpravljal, ko se bodo predstavniki parlamentarnih strank podrobneje seznanili s sodbo. Foto: DZ/Martina Čuk
Erjavec
Zunanji minister Karl Erjavec obžaluje, da je Joško Joras ostal na hrvaški strani meje. Foto: AP
Boris Koprivnikar
Minister za javno upravo Boris Koprivnikar je obiskal vasi Drage in Brezovico. Foto: BoBo/Žiga Živulović jr.
Zdravko Počivalšek
Gospodarski minister Zdravko Počivalšek je ob obisku Pirana vsem prizadetim obljubil individualno reševanje morebitnih težav. Foto: BoBo
VIDEO
Erjavec obžaluje, da je J...

Dodaj v

"Slovenija si bo prizadevala, da bosta državi našli miren način za uveljavitev sodbe"

Odzivi na odločitev arbitražnega sodišča
29. junij 2017 ob 17:52,
zadnji poseg: 29. junij 2017 ob 21:36
Ljubljana - MMC RTV SLO

"Slovenija je lahko zadovoljna s potekom meje tako na kopnem kot na morju," je v odzivu na odločitev arbitražnega sodišča dejal predsednik republike Borut Pahor. Cerar pa se bo v Ljubljani srečal s hrvaškim premierjem Andrejem Plenkovićem.

Pahor je poudari, da se je odločitev za arbitražo izkazala kot najboljša mogoča rešitev po 18 letih neuspešnih poskusov reševanja mejnega spora. Obenem pa je predsednik republike prepričan, da na podlagi teh neuspešnih iskanj rešitev nobena druga možnost ne bi prinesla ugodnejše rešitve za Slovenijo.

"Ne dvomim, da utegnejo biti tudi drugačne ocene, kar je pričakovano pri sleherni odločitvi vsakega sodišča. Toda moje zelo iskreno mnenje je, da se bomo v prihodnje z iskreno hvaležnostjo spomnili današnje zgodovinske odločitve arbitražnega sodišča," je poudaril Pahor in dodal, da si ta hip komajda lahko predstavljamo, v kako zelo pomembnem trenutku živimo.

Pahor: Edinstvena priložnost za zaprtje vprašanja
"Po mirni poti smo rešili problem, ki je do podpisa arbitražnega sporazuma leta 2009 močno obremenjeval odnose med sosednjima dvema državama. Po podpisu sporazuma v Stockholmu incidentov, kot smo jih poznali 18 let, tako rekoč ni bilo več. Slovenci in Hrvati smo se v zadnjih osmih letih razvadili živeti v popolnem miru, varnosti, dobrem sosedstvu in zavidljivem prijateljstvu,"
je poudaril predsednik republike.

Pahor je obenem dejal, da enostranska odklonitev spoštovanja odločitve arbitražnega sodišča Hrvaške ne odvezuje k njegovemu spoštovanju. "Slovenija si bo prizadevala, da bosta obe državi v iskrenem dialogu našli miren način za uveljavitev sodbe," je dejal Pahor in poudaril, da imata državi zdaj enkratno priložnost, da za vselej zapreta to vprašanje in s tem enega izmed virov morebitne napetosti in nestabilnosti.

Pahor se bo že jutri v Dubrovniku sešel s hrvaško predsednico Kolindo Grabar-Kitarović, kjer sicer ne pričakuje, da se bodo po srečanju stališča držav spremenila. Pahor je ob tem dejal, da sta se oba strinjala, da dialog še nikoli ni bil tako pomemben, zato sta se tudi odločila zanj. Uveljavljanje sporazuma pa bo zahtevalo izdaten napor, je še dejal Pahor in dodal, da bo to delo zahtevalo vso politično modrost in potrpežljivost.

Cerar upa na podporo Evropske komisije
"Prišel je zgodovinski trenutek za Slovenijo," je dejal predsednik vlade Miro Cerar in poudaril, da se bo zavzel, da se odločitev sodišča enotno sprejme, četudi vsa pričakovanja Slovenije niso bila v celoti uresničena. Cerar je sicer že povabil hrvaškega premierja Andreja Plenkovića k dialogu o implementaciji odločitve arbitražnega sodišča, s katerim se bosta srečala 12. julija v Ljubljani.

Predsednik vlade je v oddaji Studio 3 na TV Slovenija poudaril, da namerava iskati nove rešitve za implementacijo odločitve arbitražnega sodišča, če bo Plenković vztrajal pri stališču, da sporazum zanje ni zavezujoč. Pri tem pa si Cerar želi tudi, da bi se Evropska komisija izrecno opredelila do stališča, da je mednarodno pravo treba spoštovati. Kljub temu pa je, tako Cerar, odločitev arbitražnega sodišča zavezujoča ne glede na stališče posamezne države ali EU-ja.

Pravice Slovenije na hrvaškem morju
Premier je poudaril, da sodišče sestavljajo najuglednejši in neodvisni strokovnjaki mednarodnega prava, in dodal, da je sodba dokončno pravno zavezujoča za obe državi. "Nerešeno vprašanje je predolgo obremenjevalo odnose med državama," je dejal Cerar in dodal, da je zdaj ključnega pomena prebivalcem ob meji podati odgovore na vprašanja, ki zadevajo njihovo vsakdanje življenje.

Glede vprašanja stika z odprtim morjem pa je Cerar dejal, da je v tem trenutku jasno, da koridor sicer poteka na hrvaškem teritorialnem morju, na katerem pa ima Slovenija zagotovljeno pravico do prometa. Slovenski ribiči na koridorju ne bodo smeli ribariti, lahko pa bodo po koridorju prišli do odprtega morja. Je pa Cerar ob tem poudaril, da je za podrobnejše interpretacije pravic Slovenije na koridorju treba počakati na preučitev sodbe.

Brglez: Zmaga mednarodnega prava
V državnem zboru je na temo odločitve arbitražnega sodišča za zaprtimi vrati potekala seja odbora za zunanjo politiko. Po seji je predsednik državnega zbora Milan Brglez dejal, da je odločitev zmaga mednarodnega prava. "Sodbo bo treba spoštovati v skladu s slovenskim pravnim redom in mednarodnim pravom. To spoštovanje pa pričakujemo tudi od Republike Hrvaške."

Brglez je poudaril, da je razsodba opredelila ozemeljski stik med teritorialnim morjem Republike Slovenije in odprtim morjem, s čimer je izpolnjen bistveni pogoj, ki ga je Slovenija zastavila v sporazumu. Od tod naprej pa je po mnenju Brgleza treba preudarno pristopiti k implementaciji sodbe.

Brglez je sicer prepričan, da vse, kar naredi državni zbor, da bi izvršil odločitev arbitražnega sodišča, ne predstavlja enostranskega dejanja Republike Slovenije. Hrvaška stran je namreč poudarila, da enostranskih dejanj Slovenije ne bo sprejela. Je pa Brglez poudaril, da bodo z vsemi drugimi ukrepi počakali na najugodnejše okoliščine.

Horvat: Odbor DZ-ja Hrvaško poziva k dialogu
Po seji odbora za zunanjo politiko so se predstavniki parlamentarnih strank dogovorili, da bosta izjavo za medije podala le predsednik odbora Jožef Horvat in Brglez, preostale politične stranke pa bodo izjave podale po preučitvi besedila sodbe.

Tako je Horvat po seji dejal, da je odbor sejo prekinil in da jo bo nadaljeval, ko se člani seznanijo z razsodbo arbitražnega sodišča. Po seznanjenju z ustno razglasitvijo sodbe pa odbor sklepa, da je sodišče opravilo nalogo v skladu z arbitražnim sporazumom. Odbor po besedah Horvata Hrvaško poziva k dialogu o implementaciji razsodbe.

Odbor je in bo v nadaljevanju namenil posebno skrb implementaciji razsodbe, zlasti je pri tem treba skrb nameniti prebivalstvu v obmejnem pasu, ki jih sodba neposredno zadeva, je še povedal predsednik odbora.

Erjavec: Odločitev je strokovna
Tudi zunanji minister Karl Erjavec je poudaril, da je danes za Slovenijo zgodovinski dan. "Odločitev je pravna, strokovna in ni šlo za neka politična stališča," je dejal zunanji minister za Radio Slovenija. Poudaril je, da je "Slovenija bila pomorska država, je pomorska država in bo tudi v prihodnje pomorska država."

Erjavec pričakuje, da bo Hrvaška spoštovala mednarodno pravo. Prepričan je, da bo slej ko prej spoznala, da je bila odločitev o nesodelovanju v postopku s svojimi argumenti napaka. "Tudi v Sloveniji nismo vsi zadovoljni z odločitvijo sodišča," je še dejal zunanji minister.

Tako Erjavec denimo obžaluje, da je Joras ostal na drugi strani. Obžaluje tudi odločitev za Hotizo, kjer gre meja po katastru. Vse to pa kaže, da je sodišče res odločalo po načelih pravičnosti, dobrososedskih odnosov in mednarodnega prava, je še dejal slovenski zunanji minister.

Na vprašanje, ali obžaluje nekatere svoje izjave, ki so privedle do razkritja prisluhov pogovora med slovensko agentko in arbitrom, pa je Erjavec v oddaji Studio 3 dejal, da ne obžaluje nobene izjave, in dodal, da je Hrvaška ves čas iskala način za izstop iz arbitražnega postopka. "V slovenski politiki pa je tako ali tako običajno, da se vsaka stvar skuša izkoristiti za politično obračunavanje." Erjavec je še dejal, da utegne priti do nekaj nejevolje, če bo Hrvaška vztrajala pri svojih stališčih, a je slovenska vlada zatrdila, tako Erjavec, da bo vse reševala mirno.

Koprivnikar obiskal Drage in Brezovico
Minister za javno upravo Boris Koprivnikar je ob obisku vasi Drage in Brezovice dejal, da je zadovoljen z razsodbo arbitražnega sodišča. Vas Drage tako kot do zdaj tudi po razsodbi ostaja del Slovenije, vas Brezovica pa je tako kot do zdaj delno na slovensko in delno na hrvaški strani.

Na vprašanje, ali nameravajo Slovencem, ki so pripadli Hrvaški, pa bi želeli živeti v Sloveniji, ponudili nadomestna zemljišča, je odgovoril, da o tem ne želi špekulirati. "Arbitražni sporazum ne predvideva nobenih nadomestnih zemljišč," je dejal. Sicer pa Koprivnikar napoveduje, da se po razsodbi sodišča nič ne bo spremenilo na hitro, vlada pa namerava vse urejati v dialogu s Hrvaško. Sicer pa je Koprivnikar poudaril še, da bodo prestavili cesto, če se bo izkazalo, da zaradi novo določene meje ne bo mogoče potovanje po določenih odsekih.

Počivalšek obljubil individualno obravnavo
Gospodarski minister Zdravko Počivalšek, ki se je v Piranu sešel s tamkajšnjim županom Petrom Bossmanom, je poudaril, da je osebno vesel, "da smo prišli do tega koraka, zdaj pa bodo potrebni potrpežljivost in razum, da bomo to odločitev tudi implementirali".

Počivalšek ne pričakuje nenadnih sprememb, pričakuje pa nekaj težav, saj je nekaj prebivalcev ostalo na hrvaški strani. "Zagotovo bomo vse probleme reševali individualno," je obljubil Počivalšek in dodal, da je odločitev arbitražnega sodišča dokončna.

Klemenčič: Treba se je veseliti in pomagati
Pravosodni minister Goran Klemenčič je ob obisku Mirišča dejal, da odločitev arbitražnega sodišča ni črno-bela in da se je treba veseliti z ljudmi, ki jih je odločitev razveselila in pomagati ljudem, ki z odločitvijo arbitrov niso zadovoljni. "Lahko pa v imenu vlade obljubim, da ti ljudje ne bodo ostali sami," je še dejal Klemenčič.

Luka Lukič
Prijavi napako
Komentarji
infostriker
# 29.06.2017 ob 18:12
Vprašanje za pravnike:

Kako je lahko Hrvaška sankcionirana če ne bo spoštovala tega dogovora?
penzl
# 29.06.2017 ob 18:11
Zdaj je kar je. Če se v 26 letih nismo uspeli sami dogovoriti s Hrvati, je malo verjetno, da nam bo to uspelo zdaj. Tako da druge opcije kot da sprejmemo odločitev tako kot je, ne vidim. Res je žalostno, da smo spet izgubili del ozemlja, ampak če zdaj še mi zminiramo arbitražo in začnemo spet dvostranska pogajanje potem zelo verjetno spet 20 let ne bo nobenega napredka, Hrvati pa bodo negirali dogovore in provocirali v vsakem primeru.

Kar hočem povedat je, da nas je naša politika žal pripeljala tako daleč, da je ta odločitev zdaj še edina možnost za pravno veljaven dogovor.
generusus
# 29.06.2017 ob 18:02
Odločitev o meji med dvema državam samo dokazuje, kako pomembne so formalne meje v svetu, kjer je neformalno čedalje manj meja.
lagun55
# 29.06.2017 ob 18:28
hehe o kakšni zmagi naši sanjajo?
BAČO
# 29.06.2017 ob 18:43
Gospod Pahor vsaka izjava skoraj da strel v prazno.
qwerty99
# 29.06.2017 ob 18:30
Arbitraža se je izkazala kot najboljša možna rešitev

Ni res. Leta 91 smo imeli celoten Piranski zaliv, imeli smo mejo na Muri, imeli smo zaselke na levem bregu Dragonje. Zdaj nimamo več vsega tega. Potegnili smo kratko.
theone
# 29.06.2017 ob 18:00
Cerar pod katerim se je zgodila prisluskovalna afera, naj bo tiho, njegovi ljudje iz smc (sekretarka na ministrstvu) in slo arbiter sta ocrnila arbitrazo (ker sta bila toliko nesposobna da so jih dobili, namesto da bi se v zivo dila nekje), ce ne bi bilo vse ok
Btw, se vedno imata oba sluzbi v javni upravi
waslich
# 29.06.2017 ob 18:31
Dokler bodo hrvati imeli njihovo školjčišče čez polovico savudrijske uvale, bo ta sporazum mrtva črka na papirju.
Lesinar
# 29.06.2017 ob 18:25
Hrvati: "Mi ne priznajemo ovaj sud"
1-2-3
# 29.06.2017 ob 18:41
Ma govoriti kaj smo imeli leta 1991 je danes prepozno. Pač smo bili nesposobni da smo tako zafurali. Zato je edino pametno da se sprejme današnjo odločitev, ki ni tako slaba in se jo implementira. Ker če sedaj to pustimo bomo čez 20 let pisali: "leta 2017 smo imeli 3/4 Piranskega zaliva, danes pa ga imamo samo tretjino..."
designprologo
# 29.06.2017 ob 18:13
Vlada naj se zaveda, da je Hrvate strah, drugače ne bi toliko govorili: "Ne priznajemo ovaj sud!"

No, Milošević in Karadžić haškega tudi nista :-)))
pancho
# 29.06.2017 ob 18:37
Razocaran
peacebok
# 29.06.2017 ob 18:07
Ne razumem pa nekaterih ljudi ki na forumu samo kritizirajo zgolj zato ker niso njihovi na oblasti.
johann
# 29.06.2017 ob 19:26
Veselje in sreča vseh tistih, ki ostanejo v Sloveniji in jeza, žalost in obup tistih, ki jim je sodišče njihove domove prisodilo Hrvaški.
Očitno nihče noče bivati na Hrvaškem. Če bi jaz bil na njihovem mestu, bi se močno zamislil nad tem dejstvom...
CtrlAltDel
# 29.06.2017 ob 20:04
Nekaj Slovencev je ostalo na Hrvaškem, to vemo. Mene zanima, ali je kak Hrvat ostal v Sloveniji?
cairns
# 29.06.2017 ob 19:39
Pahor: Arbitraža se je izkazala kot najboljša mogoča rešitev

Od danes je ta meja tudi schengenska meja in jo morajo v Bruslju vnesti v vse zemljevide.
reneny
# 29.06.2017 ob 19:00
Borut "ta fantasticen dan", upam da bos na volitvah oplel. Upam, da volilci ne bodo zopet padli na cenene volilne trike "ljudskega človeka".
rdečinavijač
# 29.06.2017 ob 18:56
Rupel na kanalu A že negativno govori o razsodbi. Nesposobnež ki 15 let kot zunanji minister ni naredil niti najmanjšega koraka k rešitvi, je sedaj čisto nevoščljiv, da je Pahorju uspelo.
galoper
# 29.06.2017 ob 19:28
In predsednik se nedostojno reži na izgubo J.Jorasa in ostalih krajanov.
svabo
# 29.06.2017 ob 22:09
Po premisleku in vseh dejstvih najbolj bode v oči dejstvo da niti en samcat hrvat ni ostal v Sloveniji. Veliko Slovencev je pa ostalo na Hrvaškem. Če je dobra novica, potem dragi Slovenci volite manekena še naprej!
nonparel
# 29.06.2017 ob 18:45
Peterle, Janša in na koncu še Pahor, so nabolj odgovorni za tokratno izgubo slovenskega ozemlja. Malo se spomnite na vse kar se je dogajalo v njihovih mandatih v zvezi z našo južno mejo.
antartide
# 29.06.2017 ob 18:33
MC: ..."četudi vsa pričakovanja Slovenije niso bila v celoti uresničena."

Dragi MC, kaj ti še ni jasno, da smo od vsega dobili le izhod na odprto morje in tistih nekaj veder morja, ostalo pa je šlo pa, pa?
slodroid
# 29.06.2017 ob 18:24
Kako se bo zaščitilo Jorasa?
peacebok
# 29.06.2017 ob 18:06
Končno je spor končan. Na prvi pogled izgleda, da je ugoden za nas.
samogledam
# 29.06.2017 ob 19:34
Kakor koli,za drzavljane Slovenije je odlocitev Arbitraznega sodisca zavezujoca. Slovenija mora mejo vzpostavit tudi uradno, ne nazadnje je to Schengenska meja in to je potrebno povedati tudi g.Plenkovicu.
cairns
# 29.06.2017 ob 19:32
statist_num
Če so upoštevali mejo po katastru na škodo Slovenije pri Hotizi zakaj niso arbitri upoštevali tudi katastra v severni Istri in nam niso dosodili tudi levega brega Dragonje z zaselki in pa obalo v južnem delu Piranskega zaliva, vključno s svetilnikom.

Očitno si sedel na ušesih ko je predsedujoči bral obrazložitev zakaj tako. Okrog 1956-57 so se že takratne občine dogovorile in podpisale dokument da je meja med k.o. na reki Dragonji oz. kanalu.

Zato takšna odločitev. V Piranski občini so vedeli za ta dokument in bili tiho.
cairns
# 29.06.2017 ob 19:28
Pahor: Arbitraža se je izkazala kot najboljša mogoča rešitev

Že res, a je bila takoj nato storjena prva ogromna napaka.

Pahor in Cmerar ne bi smela takoj poklicati hrvaške predsednice in predsednika vlade.
Nobenega dogovarjanja več.

Samo še implementacija. S Hrvati ali brez njih. Vseeno.

Morebitne incidente, ki se bodo zagotovo zgodili v Piranskem zalivu, pa zabeležiti in obvestiti mednarodno javnost.
Arso
# 29.06.2017 ob 18:39
GORILA

Pa kdaj zaboga smo imeli mi cel Piranski zaliv?


Slovenija je imela ozemlje do reke Mirne (med Novim
gradom in Porečom).
rudes
# 29.06.2017 ob 22:15
Zajebali so že leta 91, in to tisti, malo više našteti. Ki danes najbolj kritizirajo.

Enaka napaka je, da se gre kdorkoli in kadarkoli pogovarjati s katerimkoli hrčkom. Naj razčistijo najprej sami pri sebi, potem se lahko kdo z njimi pogovarja. Pameten diplomat bi iz hrvaškega zavračanja odločitve znal ogromno iztržiti. Vprašanje pa je, imamo mi katerega pametnega?
Celt
# 29.06.2017 ob 22:06
Resno no? Veliko Slovencev po tej odločitvi ostaja na Hrvaškem... zanimivo pa niti eden (nula, njente, nada, nix) Hrvatov ne ostaja na Slovenski strani meje. Že to dejstvo govori samo zase kdo je kaj izgubil in kdo pridobil.
garmond
# 29.06.2017 ob 20:07
@fantasycamp in @oliva
Željko Pervan se že od nekdaj na satirično ciničen način dela norca iz Slovencev. Ni vedno vse tako kot zgleda na prvi pogled.
Če bi si to njegovo cinično satiro v celoti prebrali, bi ugotovili, da ravno to počne tudi sedaj.
DirtyHarry
# 29.06.2017 ob 19:57
18 let so se hebal s to mejo, da smo na morju uradno dobil tisto kar je že bilo naše, ter na kopnem še neki malega zgubil. Brez veze.
rdečinavijač
# 29.06.2017 ob 19:48
Sem pogledal Nova24TV. Fak, kot da bi poslušal hrvaške komentarje. Na vse možnih področjih samo negativno govorijo o sporazumu. Evo že par ur po odločitvo smo spet skregani. V bistvu politike boli k... za slovenske ljudi in slovensko zemljo, važno je da se eni mastijo na oblasti ali pa v parlamentu (opozicija).
politik kritik
# 29.06.2017 ob 18:38
"Pahor: Arbitraža se je izkazala kot najboljša mogoča rešitev"

To je laž, samo po sporazumu Drnovšek - Račan bi dobili več teritorialnih vod, koridor bi bil za kilometer širši, poleg tega bi koridor bil od nobenega (mednarodne vode), sedaj pa bo koridor hrvaški in njihovi organi (policija, vojska) bodo imeli tam pristojnosti z izvzetimi nekaj izjemami.
Jajaja
# 29.06.2017 ob 23:06
A ga je strah da bo alzhajnerja dobu al kaj da se ne bo spomnil tale naš Borut

To je noro ko vidiš kakšne tipe ljudje izvolijo za predsednika se vprašaš ali so volitve v demokraciji sploh legitimne. Ali ne bi najprej uvedli preiskus znanja in psihičnih sobnosti za volilce predno jim dovolimo na volišče
guerrillamail
# 29.06.2017 ob 22:42
@oliva

"Sem zvedel,"

Kje si to zvedel, Arso in kateri član predsedstva ga "je ustavil"?


Izvedel je v knjigi Strici so mi povedali. Kdo je kriv? Le kdo je kriv tudi za slabo vreme, place, brezposelnost, da je v Sloveniji komunisticna tiranija najhujsih razseznosti?
Hint : En tak majhen mozicek z plavimi uckami ;)
Celt
# 29.06.2017 ob 22:39
Še nekaj, vasi južno od Dragonje smo izgubili zaradi Hrvaškega izvajanja jurisdikcije na tem teritoriju in hkratni neaktivnosti države Slovenije.

Katastra sta namreč neusklajena in tudi dogovor občin iz 60-ih let je potrjeval mejo na Dragonji. Še enkrat, kdor ni aktiven in ne brani svojih interesov tako z besedami kot tudi dejanji pred sodišči skoraj zagotovo izgubi. Krivično ali ne.
cairns
# 29.06.2017 ob 19:35
B in .
Joras je Hrvat .. pa to je skoraj vic.

Joras je Slovenec in ima hišo v Sloveniji, saj Hrvati sodbe ne priznavajo. To je vic stoletja. Ko se bo to spremenilo pa bo Joras še vedno Slovenec in slovenski državljan ki ima hišo na Hrvaškem.
Tako kot toliko drugih Slovencev.
garmond
# 29.06.2017 ob 18:36
Hrvati in slovenski "domoljubi" so tudi tokrat na isti valovni dolžini.
xnplater
# 29.06.2017 ob 18:23
kdor je z malim zadovoljen, velikega vreden ni.
nikakor ne bi smeli biti zadovoljni s tem! namesto, da bi pritisnili na vse sosede, smo še vedno hlapci in smo veseli za vsako drobtinici, ki nam jo vržejo!

že cankar je imel prav: ha hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni.... groza je poslušati politike, kako se veseli s tem bogim izkupičkom
oliva
# 30.06.2017 ob 00:28
""Lahko pa v imenu vlade obljubim, da ti ljudje ne bodo ostali sami," je še dejal Klemenčič."

Obljubljati je zdravo in pošteno samo, če dejansko obljube lahko tudi izpolniš.
Bomo videli.
Jajaja
# 29.06.2017 ob 23:03
Mislim pa kje jih ta naš Borut najde.

Misli da živimo V trenutku ki si ga v prihodnje sploh ne bomo mogli zamisliti.

Pa ta je res umetnik klobasanja.
oliva
# 29.06.2017 ob 22:48
Itak, @guerillamail, da politikove laži papagajsko ponavljaš oz. jih jemlješ za suho zlato, je pa čist ku-ku. :D
(kateregakoli politika, kaj šele tako lažnivega)
guerrillamail
# 29.06.2017 ob 21:11
@B in .

Savudrijska vala je naša, kdaj bo Trieste, Primorci?
Dokler ne uporablate slovenskih imen bl težko ...


Se nikoli nisem slisal nobenega Primorca ki bi uporabil besedo Trieste namesto Trst. Ampak paranoiki slisijo tudi travo rast.
sestenadva
# 29.06.2017 ob 21:02
A bi moral "se jebemo med sabo" zapisat "se hebemo med sabo", da mi ne bi izbrisali komentarja? Saj ze v gledaliscih uporabljajo bolj sproscen jezik, kot je ocitno dovoljen na tem forumu. Nikogar nisem zelel prizadeti s to besedo, zdela se mi je na mestu v konkretnem primeru.
B in .
# 29.06.2017 ob 19:30
Joras je Hrvat .. pa to je skoraj vic.
guerrillamail
# 29.06.2017 ob 19:12
SloExit

Sramota, še en poraz...še ena trofeja poleg terana za hrvate.

Naslednja bo kranjska klobasa ali kar Triglav?


Ah daj no delat scene kot majhen otrok! Cez 14 dni bos ves vesel s starsi na Malem Losinju ali Pagu veselo cofotal v morju pa sramezljivo skilil proti nemkam ali cehinjam in potem se bos septembra sopiril pred sosolci, da si imel punco na morju :)
firtoh
# 30.06.2017 ob 00:39
Česa se moremo veseliti?Da imamo do mednarodnih voda,21 km po hrvaških teritorialnih vodah?
oliva
# 30.06.2017 ob 00:02
"Borut ni za precednika."

Kako da ne, če je pa ja predsednik vseh Slovencev in tolk fejst poba?
oliva
# 29.06.2017 ob 23:30
Mogoče bi lahko poenostavili in že kar pri izbiri predstavnikov ubodli višja merila (IQ, EQ in psiho testi plus za droge).
Pa bi imeli potem že samo izbiro sčiščeno.
Kazalo