Pukšič od vlade želi seznam nepremičnin, ki bodo prešle na RTV, če bo zakon sprejet. Foto: MMC RTV SLO
Pukšič od vlade želi seznam nepremičnin, ki bodo prešle na RTV, če bo zakon sprejet. Foto: MMC RTV SLO

Podpredsednica SLS-a Olga Franca in poslanec Franc Pukšič sta namreč na Boruta Pahorja naslovila javno pismo, v katerem opozarjata, da so v SLS-u novembra ministrico za kulturo Majdo Širco pozvali, naj objavi seznam in vrednostne ocene nepremičnega premoženja, ki ga upravlja RTVS Slovenija. Novi zakon namreč predvideva, da se na RTVS prenese vse premoženje Republike Slovenije, ki ga je RTVS upravljal na dan uveljavitve tega zakona.

Z objavo podatkov o nepremičnem premoženju bi se javnost lahko seznanila z obsegom premoženja, ki bo iz lastništva države po novem zakonu prešlo na RTVS. V SLS-u menijo, da so ti podatki eni izmed ključnih za celovito obveščenost in s tem objektivno odločanje na nedeljskem referendumu. Pozivajo, naj predsednik vlade zagotovi javno objavo tega seznama, in sicer najpozneje do srede.

Na javno pismo so se odzvali na ministrstvu za kulturo, kjer pojasnjujejo, da je seznam nepremičnin v lasti ali upravljanju RTVS že od prejšnjega tedna javno objavljen na spletnih straneh ministrstva.