Slovenija

Poudarki

  • Balažic: Komisija ne deluje po načelu ultimatov
  • Hrvaški tisk poln odzivov na reševanje vprašanja
  • Večernji list: Proti načelu pravičnosti vse pravne države na svetu
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 2,1 od 34 glasov Ocenite to novico!
Olli Rehn
Večernji list: Rehn je inteligenten človek. Zato je verjetno tudi napovedal, da mu bo pri prihodnjem srečanjem s Žbogarjem in Jandrokovićem pomagala pravna služba EU-ja, da bi poskusil Slovencem pojasniti načelo pravičnosti, ter da bi morda predlog malo preoblikoval, ne da bi posegal v njegovo bistvo, da bi Ljubljana dobila priložnost za nov častni izhod. A tudi zadnji!. Kakršna koli druga poteza bi kazala, da je obup pri Rehnu premagal inteligenco. Foto: EPA
       Menimo, da noben proces pogajanj ne more biti končan zgolj po svobodni izbiri ene od strani sredi pogajanj. Ni mogoče v času, ko pogajanja potekajo, enostransko sprejeti nekega vmesnega predloga kot končni predlog.       
 Milan Balažic
       Smo proti nadaljevanju politike izvršenih dejstev in proti temu, da bi si kdor koli na račun Slovenije zagotavljal enostranske koristi.       
 Milan Balažic komentira vedenje Hrvaške.
VIDEO
Bo jutri konec Rehnovega...

Dodaj v

Srečanje "evropske trojice" v sredo

Balažic: Komisija ne deluje po načelu ultimatov
26. maj 2009 ob 13:39
Zagreb/Rijeka - MMC RTV SLO

Novo srečanje evropskega komisarja za širitev Ollija Rehna in zunanjih ministrov obeh držav Samuela Žbogarja ter Gordana Jandrokovića bo v sredo v Bruslju.

Sporočilo je prišlo od Rehnove tiskovne predstavnice Krisztine Nagy, ki je povedala tudi, da se bo sestanek začel v dopoldanskem času. Uradni govorec ministrstva za zunanje zadeve Milan Balažic je povedal, da se bo srečanje zgodilo v kratkem, ni pa hotel potrditi, da bo to v sredo. Dejal je tudi, da od komisarja pričakuje bolj uravnotežen predlog za rešitev vprašanja meje oz. predlog, ki bo odražal tudi interese slovenske strani.

Balažic: Komisija ne deluje po načelu ultimatov
Hrvaško interpretacijo, da je bil predlog predstavljen po načelu "vzemi ali pusti", je komentiral z besedami, da EU ne deluje z ultimati: "Menimo, da noben proces pogajanj ne more biti končan zgolj po svobodni izbiri ene izmed strani sredi pogajanj. Ni mogoče v času, ko pogajanja potekajo, enostransko sprejeti nekega vmesnega predloga kot končni predlog." Dodal je, da dokler ni vse dogovorjeno z vseh treh strani, ni nič dogovorjeno. Hrvaška vlada pa po njegovih besedah vztraja pri stališču, "ki izraža nepripravljenost za nadaljevanje pogovorov, tudi nepripravljenost na kompromis".

Ob tem velja spomniti, da je Jandroković že v ponedeljek poudaril, da bo odšel na sestanek v Bruselj, a le za to, da bo povedal, da je zanj zadeva z zadnjim Rehnovim predlogom končana.

Hrvaški tisk poln odzivov na reševanje vprašanja
Hrvaški tisk pa prevevajo odzivi na reševanje mejnega vprašanja. Jutarnji list piše, da se bodo v spor vključile ZDA, in ugotavlja, da je slovensko zavlačevanje pripeljalo do absurdnega stanja. "Hrvaška ne želi sprejeti sprememb, Slovenija še vedno ne razmišlja o umiku deblokade, očitno dokler ne bo dosegla tistega, kar zahteva, Evropska unija pa je na robu potrpežljivosti in nima načina, da bi presekala omenjeni gordijski vozel, ki vse bolj obremenjuje tudi delovanje Unije," piše zagrebški časopis.

Jutarnji list: Hrvaška bo zahtevala odpravo zadržkov
Ob tem povzema izjavo "visokega vladnega uradnika", ki je dejal, da bo Hrvaška, če bo Slovenija zahtevala razpravo o svojih dopolnilih, v Bruslju izrazila nujnost ugotovitve dejstva, da je Hrvaška predlog evropskega komisarja za širitev Rehna sprejela, Slovenija pa ne. Jutarnji list napoveduje še, da bo ta teden znova srečanje komisarja z obema zunanjima ministroma - Samuelom Žbogarjem in Gordanom Jandrokovičem, na katerem naj bi Hrvaška zahtevala takojšnje nadaljevanje pogajanj oz. poudarila, da naj evropski trio, to so Francija, Češka in Švedska, začne iskati načine za odpravo zaustavitve.

Večernji list: Proti načelu pravičnosti vse pravne države na svetu
Na drugi strani Večernji list ugotavlja, da "končni" Rehnov predlog slovenski politiki daje priložnost za častni izhod, da pa Slovenija tega noče in vztraja pri načelu pravičnosti za določanje celotne meddržavne meje. Reški časnik poudarja, da Zagrebu ni treba skrbeti o arbitraži na celotni meji, ker naj bi se tudi slovenski strokovnjaki strinjali, da je spornih šest kilometrov kopenske meje pri izhodu proti Piranskemu zalivu. Dodaja še, da Hrvaška ne more sprejeti načela pravičnosti in da tega ne bi mogla sprejeti nobena pravna država na svetu.

M. N.

Prijavi napako
Komentarji
PICENG
# 26.05.2009 ob 16:12
239. PONOS (26. maj 2009 ob 16:06)Prijavi neprimerno vsebinoVsak ki ima malo pameti v glavi,vidi očitno zavlačevanje Slovenije,to je en velik cirkus imenovan "zavleči vstop Hrvaške v EU"!Kdo stoji za tem?Je to interes Slovenije ali stoji kakšen močnejši igralec za tem!!!?Rezerva so topniški dnevniki če Slovenija tako izgubi kredibilnost da ne bo mogla več blokirati!
HRVATSKA SE SAMA SEBE BLOKIRA. Očitno ji tako paše.
PONOS
# 26.05.2009 ob 16:11
Sicer pa da ne boste pozabili recept:
Potrebujete le internet ali temeljno ustavno listino Slovenije 2 člen, in šolski atlas letnica 1988-1991 ali kateri koli zemljevid te letnice potem se izve resnica hitro in enostavno!!!

Slovenija je dobila 25.6.1991 suverenost v mednarodno priznanih mejah, dala je mednarodno pravno veljavno zavezo, da bo upoštevala takratne meje, vključno z mejami med takratnimi republikami. Slednje na osnovi mnenja Badinterjeve komisije ter upoštevajoč ključne dokumente OZN in današnje Organizacije za varnost in sodelovanje v Evropi, zlasti Helsinško listino. Potrdila je to z najpomembnejša slovensko listino:
Temeljna ustavna listina o samostojnosti in neodvisnosti Republike Slovenije!!!
II.
Državne meje Republike Slovenije so mednarodno priznane državne meje dosedanje SFRJ z Republiko Avstrijo, z Republiko Italijo in Republiko Madžarsko v delu, v katerem te države mejijo na Republiko Slovenijo, ter meja med Republiko Slovenijo in Republiko Hrvatsko v okviru dosedanje SFRJ.

Kakšne so bile te meje lahko vsak laik preveri z zemljevidi ki ležijo doma od 1980-1991!
PICENG
# 26.05.2009 ob 16:09
AHA, SMO PRIČE LEVITVE pride-ja v ponos-a. ZDEJ BO GUSTO. Jao si ga nama!!!!
236. PONOS (26. maj 2009 ob 15:57)
Tja kaj reči na to slovensko nesramnost:Slovenija prosi EU za posrednika,Rehn se trudi in se pogaja z ministri, končno pride do kompromisa ki ga potrdijo obe strani ,pove da je to sporazum vzemi ali pusti in da ni več potrpljenja, Nagyeva to javno pove na Tv pred kamerami,ko predlog ni všeč Sloveniji ne vladi ampak populističnem delu,pa najamejo manipulatorja balažica ki laže ljudem v obraz in razlaga o izvršenih dejstev in enostranskosti Hrvaške!!! Temu tudi domači več ne verjamejo sorry Balažic!

Rehn se trudi, A NE PRIDE DO KOMPROMISA, o kompromisu (naenkrat) blebetajo izključno v Agramu. Pa da ga potrdita obe strani??!! Kje si pa to našel (invencija, enakovredna iznajdbi smodnika). Pusta ali vzemi so si izmislili manipulatorji tipa Stipe (Stjepan), papagaji pa so nadaljevali. Balažic ni nič lagal, ampak je (za moj okus) še preblago okarakteriziral hrvaško nesramnost in ravnanje brez vsakršnih skrupulov. In po čem naj bi bil "najet"? Pride ponos, pobegni v najbližjo jazbino, tam boš delal še najmanj škode, tako Sloveniji (krušni materi), kot tudi tvoji omiljeni "lijepi naši". Namreč, predvsem njej delaš resne probleme.
frankie_slo
# 26.05.2009 ob 16:09
Ne zivim ne v Slo , ne na Hr, temvec v " Evropi ", torej nisem podlozen eni niti drugem informacijski-gravitacijskem vplivu. Morda sem lahko zaradi tega v doloceni prednosti, kajti sem v situaciji se malo "z svojo glavo za razmisliti". Eno pa si vseeno ne morem pojasniti? Kaj ni ista problematika bila aktualna za vstop HR v Nato ? Kaj niso se iste (protu)argumenti navajali z strani Slovenije da HR ne more v Nato dokler se ne resi to vprasanje? Kaj ni sa slovenske strani se grozilo z referendumi kot uradno stalisce slovenske Vlade glede vstopa HR v NATO ? Pol , pa par tednov pred vstop, molk in je HR isla v NATO. Le zakaj ? In kaksne aplikacije so lahko sedaj mozne z vstopom HR v EU? Kajti meni se zdi situacija skoraj pa identicna ? Prosim za argumentirano pojasnitev.
PONOS
# 26.05.2009 ob 16:06
Vsak ki ima malo pameti v glavi,vidi očitno zavlačevanje Slovenije,to je en velik cirkus imenovan "zavleči vstop Hrvaške v EU"!Kdo stoji za tem?Je to interes Slovenije ali stoji kakšen močnejši igralec za tem!!!?Rezerva so topniški dnevniki če Slovenija tako izgubi kredibilnost da ne bo mogla več blokirati!
PONOS
# 26.05.2009 ob 16:03
Heh, to je tako kot rečeš da, pred poroko potem pa na obredu jo popihaš in obtožiš nevesto da te je priganjala!
PICENG
# 26.05.2009 ob 15:58
ČAKI MAL, PRIDE-PONOS, nč ti ne boš kr "ajt". Pa spammerji, pa itak ni blo debate itd. DEBATE OČITNO ZATE NI VEČ, KO SI BOS IN GOL, ko nimaš več kaj reči. IN PRAV JE TAKO, SAJ SMETARJI KOT SI TI NE BI SMELI PO NOBENIH PRAVILIH IMETI MOŽNOST STRESATI SVOJO MRŽNJO IN BES. Na matično državo. POTEM SE PA ŠE SPRENEVEDATI, da si kao nevtralen, nepristranski!?

100. pride (26. maj 2009 ob 12:48)
@kralj matjaz
Spet si padel pod propagando slo medijev. Tako kot vsi drugi. Sestali so se SESTKRAT! In zadnji predlog je bil saj po besedal Rehnove tiskovne predstavnice Nagy tudi koncni. Tako je bil predstavljen obema stranema. Obstaja video in novinarski zapiski/clanki.
Sloveniji pac to ni bilo vsec. Ni ji bilo vsec, da se bo meja dolocila po mednarodnem pravu. WAU! Slovenija je nad mednarodnim pravom! Ona bi pravicnost. JA potem pa ukinte pravni sistem v SLO in za spore dolocte natakarja Franclna ki bo pravicno odlocal.

Pride-ponos, ne bo odločal Franceln, ampak ti. TI boš odločal, kaj je prav in kaj ne. Če ti pa kaj ne bo povšeči, boš pa "mrknil" -podpihovalec in agitator. Pa še to: ŠESTKRAT so se sestali po tvoji evidenci. Samo enkrat (zdaj, nazadnje) so hrvati rekli OK, pa nato nasilno vztrajali, da je to "pusti ali vzemi". SMEŠNO in OTROČJE.
PONOS
# 26.05.2009 ob 15:57
Tja kaj reči na to slovensko nesramnost:Slovenija prosi EU za posrednika,Rehn se trudi in se pogaja z ministri, končno pride do kompromisa ki ga potrdijo obe strani ,pove da je to sporazum vzemi ali pusti in da ni več potrpljenja, Nagyeva to javno pove na Tv pred kamerami,ko predlog ni všeč Sloveniji ne vladi ampak populističnem delu,pa najamejo manipulatorja balažica ki laže ljudem v obraz in razlaga o izvršenih dejstev in enostranskosti Hrvaške!!!
Temu tudi domači več ne verjamejo sorry Balažic!
SloLion
# 26.05.2009 ob 15:56
pride, kaj bomo videli? Rehn ne more Slo v nič prisilit, tako kot ne more Cro. Njemu se itak mandat izteka, tako da se bo s tem ukvarjal naslednji komisar za širitev, seveda če bo kaj volje na drugi strani Kolpe.
pride
# 26.05.2009 ob 15:50
@SiolLion
Nic se ni bilo receno s strani Rehna. Bomo videli jutri po sestanku.
moonylink
# 26.05.2009 ob 15:44
Moje mnenje je da vse pove odnos g. Sanaderja (aka MiniMussolini) - zavračanje kakršne koli možnosti nadaljnih pogajanj brez da bi sploh vedeli, za kaj se gre.

Tudi rezultati volitev na hrvaškem povedo vse - izobraženi narod po večjih mestih je v veliki večini izbral različne alternative HDZju, medtem ko HDZ dominira med pastirji po velebitu. HDZ je tudi razdelil volilne okraje pred leti tako, da je to ustrezalo njegovi bazi volilcev.

Hrvati bi najbolje storili ko bi se že enkrat otresli teh mafijašev ki jim vodijo državo in se ne bi več pustili vleči za nos.

Kot vsak narod so vredni spoštovanja, težko je pa spoštovati državo katere voditelji se pred svojo in tujo javnostjo v odnosu do nekega (naj bo še tako pereč in tudi če bi bil res nepošten) problema obnašajo kot majhni otroci (na trenutke slabše), tako z izjavami (s katerimi sploh ne šparajo) kot z dejanji.

Ne zaradi spornih ozemelj - zaradi takšnega odnosa ki mu je priča tudi slovenska javnost je tudi po mojem mnenju hrvaško blokirati dokler se ne pomiri in se nauči konstruktivizma ter pogajalskega pristopa.
Dumr
# 26.05.2009 ob 15:43
In krešimir suvereno :). Čapac en
SloLion
# 26.05.2009 ob 15:12
pride, kot vidiš očitno sporazum ni (bil) končni kompromis. Nagyjeva še ni bila odpuščena:)
SloLion
# 26.05.2009 ob 15:11
Če hrvatom toliko ni za EU, zakaj ne ustanovijo Balkanske Unije z brati, s katerimi se ljubijo a naslednji dan koljejo?
Throll
# 26.05.2009 ob 15:03
Srečno Hrvati v EU ....ja, leta 2050 ..mogoče. :)
PICENG
# 26.05.2009 ob 14:47
112. KREŠIMIR (26. maj 2009 ob 12:54)
ferit
Hrvatska je rekla, otvorimo karte, idemo na sud, pa vadite dokaze. kako sud odluči tako če biti. Zato i jesu sudovi. očito je da je hrvatska prihvatila Rehnov zadnji prijedlog bez izmjena. Vi opet želite mijenjati. Nema na silu ništa. Za sve moraju postojati relevantna objašnjenja. na sudu činjenice i pravo.

OPET? Kdo pravi OPET? Aha, to je naš omiljeni Krešo. Da te ni sram! Kaj smo mi spreminjali? Bilo je od decembra 2008 do maja 2009 šest (6) "dogovorov" v igri, pa ste Hrvati vse zminirali, torpedirali. Kot ste vse prejšnje dogovore CRO-SLO, vključno Račana in Drnovška. Zdaj pa naenkrat PUSTI ALI VZEMI. Kot da smo na TV showu. Ma ajde, nemojte se preseravati, dosta više!
krucyfix
# 26.05.2009 ob 14:42
Zdaj čakamo da bo H. presenetila vse, poslala nekam EU in se kot prva evropska država pridružila ZDA.
nihilist
# 26.05.2009 ob 14:42
pride - seveda ni bila, to je samo hec. LP
pride
# 26.05.2009 ob 14:40
Ajt ... lepo se mejte spammerji .. debata tu tako ali tako nikoli ni bila primarnega pomena
nihilist
# 26.05.2009 ob 14:39
Piceng - Če bi bilo po hrvaško, bi proti Turkom prekinili tekmo, čim so prišli v vodstvo.... a igra se do konca. In konec je bil sladek, da slajši ni mogel biti. lol
PICENG
# 26.05.2009 ob 14:39
90. pride (26. maj 2009 ob 12:43)
@mirosla
NA hrvaskem obstaja vecje stevilo svobodnih in protivladnih medijev kot v Sloveniji. Na misel mi pride prakticno le Mladina, pa se ta je nagnjena bolj eni opciji. Obstaja sploh se kaj?

NA TO BREZSKRUPULOZNO TRDITEV OBSTAJA LEP ODGOVOR: Pukanić
Če pa ne poznaš situacije v SLO (čeprav si državljan in govoriš solidno slovensko), SE TI NI TREBA IZPOSTAVLJATI S TAKŠNIMI NEUMNOSTMI. Upam, da te bodo uredniki teh (svobodnih, protivladnih, opozicijskih) glasil fino potolkli po glavi. Na Hrvaškem pa RES ni opozicijskih glasil. Še Feral so potolkli.
Si.g
# 26.05.2009 ob 14:22
Aja pa se to ko bote prisli v EU, vas bojo Avstrici pa Nemci tak dolpokuli, pripeljali svojo delovno silo in vas kultivirali malo al pa tudi ne, ampak pol bote beraci v lastni drzavi...

Pol pa bote meli Sanaderja in njegove zlate ure...Zalostno
Triptico
# 26.05.2009 ob 14:21
@pride, mislim, da je čas da začneš pisat v svojem materinem/očetovem jeziku, boš potem najbrž lažje razumel, da pišeš bedarije iz dneva v dan.
nihilist
# 26.05.2009 ob 14:20
pride - Slovenija bo pač izvažala drugam, HR se bo pa včlanila v neko drugo zvezo... :)
PICENG
# 26.05.2009 ob 14:19
219. pride (26. maj 2009 ob 14:12)
@generacija
Mas probleme s spremljanjem debate? SAj ni cudno ce so nastopili dezurni spammarji. Govoril sem o famoznem nikoli sprejetem sporazumu Drnovsek/Racan na podlagi katerega je Slovenija trdila, da je meja resena in vstopila v EU. NAj potem ce je meja resena vstopi po tej isti logiki tudi RH.

In ti trdiš (še vedno) da si "nepristranski"? Do česa? Sloveniji ni bilo potrebno ob vstopu v EU prav nič poudarjati, da ima extra s Hrvaško rešeno mejo. So nam čisto konkretne zahteve postavili, zlasti prvi sosedje na zahodu in severu. ZDAJ PA TI NEKAJ MEŠAŠ TEZE IN PODMENE IN TEORIJE. Kar nadaljuj. Se bomo še nadalje smejali. Kar je zdravo!
pride
# 26.05.2009 ob 14:18
@Si.g
Tudi Slovenija si dela gospodarsko skodo z blokado. Bo pac izvoz v HR zacel updati.
generacija56
# 26.05.2009 ob 14:15
Pride:
Potem pa ratificirajte dogovor Drnovšek-Račan in vstopite.
Verjamem, da bi naša politika to sprejela.
Si.g
# 26.05.2009 ob 14:13
Hrvati se zal ne zavedate, da sami sebi skodo delate....vsako leto bo pac manj Slovenskih turistov, bote pa meli vec Cehov, Slovakov pa Poljakov...ce si tega zelite, pa naj bo...jaz vam cisto iz lastnih izkusenj govorim, da na Hrvasko ne grem vec, ker je ponudba zanic, predraga in servis totalna katastrofa(prijaznost ljudi: natakarjev, prodajalcev,...)...Dalmatinci so se vedno zakon... pa ce ti KRESIMIR al kaj si mislis da vam Sanader oslugo dela s tem ko Slovence ponizuje, pa neke ultimate postavlja si kr misli...Glej prej ko slej se boste mogli soocit z lastnimi tezavami, pa nehat krivit vedno druge...
pride
# 26.05.2009 ob 14:12
@generacija
Mas probleme s spremljanjem debate? SAj ni cudno ce so nastopili dezurni spammarji. Govoril sem o famoznem nikoli sprejetem sporazumu Drnovsek/Racan na podlagi katerega je Slovenija trdila, da je meja resena in vstopila v EU. NAj potem ce je meja resena vstopi po tej isti logiki tudi RH.
nihilist
# 26.05.2009 ob 14:11
pride - a v Sloveniji pa vsak 5 ? Ne bodi smešen.
nihilist
# 26.05.2009 ob 14:10
Ne moreš se pogajati na način, da 6 mesecev stalno daješ neka dopolnila, pa ne daš odgovora 3 tedne, potem, pa v nekem trenutku sam razglasiš, da ne sprejemaš dopolnil nasprotne strani. Tako se obnašajo otroci, ko zgubijo tekmo, pa eden pobere žogo in v jok.... in domov.
pride
# 26.05.2009 ob 14:10
@nihilist
Ni ravno tako.
Slovenija izvozi na HR za priblizno 1.8 milijarde uvozi pa priblizno za 800 milijonov. Mislim, da so stevilke tu nekje. Razlika naj bi se nekako pokrila se s turizmom. Torej ce gledamo se prebivalstvo Hrvaske tam nekje vsaki deseti.
generacija56
# 26.05.2009 ob 14:07
Pride:
Imaš rahle težave?
S kakšnim ratificiranim sporazumom naj vstopi RH?
Misliš zadnji Rehnov predlog?
Hrvati so si izmislili, da bodo ratificirali predlog, ki je njim odgovarjal. Kar tako na sredi pogajanj vzamejo sebi najbolj ugoden predlog in ga ratificirajo. In preko svojih medijev kvalificirajo pogajanja kot vzami ali pusti. V pogajanjih te točke ni, Ali se obe strani strinjajo, ali pa sporazuma ni. To je bistvo pogajanja.
Rehn ves čas popušča malo eni, malo drugi strani, oboji smo že imeli variante, ki so nam ustrezale, a vedno je ena stran dodala dopolnila.
Sedaj ne bo dogovora, dokler se obe strani ne obvežeta v parlamentu, da dogovor sprejemata. In pika.
Če pa bo kdo poskušal z pritiski, še vedno ostane možnost zavrniti vstop RH, bodisi z neratifikacijo pristopne pogodbe, bodisi z referendumom.
Ni poti, dragi Cinober, ali pa Dudek?
nihilist
# 26.05.2009 ob 14:05
pride - Po tej logiki, je v HR vsaka 3. služba odvisna od nas.
Triptico
# 26.05.2009 ob 14:05
Saj, če je kolumna De Prata Top News na večernjaku, potem drugega kot pumpanje že tako zaslepljenega naroda to pač ni. Daleč od oči, daleč od srca, še dlje od resnice. De Prata jemljem tako resno, kot Voduška.
pride
# 26.05.2009 ob 14:05
@PIECENG
Dokazi! Ajde ... argumentirano.
pride
# 26.05.2009 ob 14:04
@Jurcek
Hahaha. Bo pa veselo :)
pride
# 26.05.2009 ob 14:03
Ajde, da vidmo.

A je sposoben saj en sproducirat kaksen argument, ki bi podprl slovenska stalisca razen ze znane mantre "MI SMO V EU".
KREŠIMIR
# 26.05.2009 ob 14:02
Bravo Jurček. ja sam bio ovaj vikend na moru. :-))))
pride
# 26.05.2009 ob 14:02
@nihilist
Rabte/rabmo. Vsaka 5 sluzba je odvisna od HR! Jasno, obstaja odvisnost tudi v obratni smeri.
KREŠIMIR
# 26.05.2009 ob 14:01
po Ustavu RH nitko ne može dati ili prodati ijedan komadić državnog teritorija. Račan to nije mogao, pa to ne znači apsolutno ništa. On je itekako bio svjestan da je to teritorij RH. To zaboravite.Danas više nikakvi ustupaka od RH poslije ovoga.
R2D2
# 26.05.2009 ob 14:01
Ja CEL Svet podpira Hrvaško !!!

Če to verjamete CRO-te potem vam ni pomoči !
Jurček
# 26.05.2009 ob 14:01
159. pride

Hvala za lepe želje!

Tole sem pa pozabil:

Pivo:
- Forst Kronen Speziale: 3 kartone x 0,33l
- Ožujsko 2 kartona x 0,50
- Heineken 6 x 0,33
- Corona 6 x 0,33

Vino:
- rdeče, 3 litre
- belo, 1,5 litra

Umivala za zobe, jutranje bujenje in kozarček ob srečnem pristanku v marini ali na boji:
- Whiskey: 2 litra
- Skenderbeg: 0,75 litra
- Bailey: 3 litre

Udeleženci: 3 ljudje in 3 ženske!
nihilist
# 26.05.2009 ob 14:01
pride in krešo - Me sploh ne zanima, kaj si v HR mislijo o Slovencih. Mi nič ne rabimo od vas...
nihilist
# 26.05.2009 ob 14:00
172. generacija56 (26. maj 2009 ob 13:32)

Bravo ! Puni pogodak !

Redkokdaj nekoga v celoti podprem, a to je izjema.
pride
# 26.05.2009 ob 13:59
@nihilist
Kje ti vidis zaljenje?
KREŠIMIR
# 26.05.2009 ob 13:58
niilist

U zabludi si, hrvatima ste se omrznuli radi ovoga kokošarenja. Na silu nam očete uzeti zemlju. mi nemamo potrebu za slovenijom.
la.sonrisa
# 26.05.2009 ob 13:57
međunarodni sud međunarodni šmud - če bo pa slučajno razsodba enaka kot v primeru varčevalcev ljubljanske banke, pa bodo spet še dalje svoje tolkli, kot da međunarodni sud nikoli ne bi o tem nič odločal.

ja, tisto o ameriki je mene tud v smeh spravlo:) lol, verjetno bo obama prenehal reševat recesijo v ameriki in zapiranje guantanama in zamahnil bo z roko ob vseh jedrskih grožnjah, zato ker je najbolj važno, da pride hrvaška v EU. emmmm ja, ok:)

sploh ne morem verjet, da to eni celo verjamejo - je turčija veliko bolj zanimiva za ZDA kot hrvaška (sorry) , pa je po pogajanjih še bolj daleč kot hrvati, kljub podpori ZDA.
pride
# 26.05.2009 ob 13:57
@generacija56

Pa naj vstopi z ratificiranim sporazumom se RH.
Kje je problem? Ali pac ne ves kaj govoris?

Vidim pa, da se nekateri zelo trudijo delati propagando tudi na tem forumu in spamajo s komentarji tako, da se dobri komentarji izgubijo morju sranja.

Se en dokaz, da imam prav.
PostScriptum
# 26.05.2009 ob 13:56
183. PICENG (26. maj 2009 ob 13:43)

172. generacija 56 PODPIS (od generacije 52)


Tudi moj podpis, tudi jaz generacija iz 52 :)
Kazalo