Na tribune je treba še namestiti stole. Foto: MMC RTV SLO/T.J.
Na tribune je treba še namestiti stole. Foto: MMC RTV SLO/T.J.
Tehnični pregled projekta Stožice brez posebnosti

Posebna strokovna skupina ministrstva za okolje in prostor (sestavljalo jo je 23 različnih strokovnjakov) je stadion pred pridobitvijo uporabnega dovoljenja podrobno pregledala, je za TV Dnevnik poročal Gregor Drnovšek. V Grepu so z opravljenim inšpekcijskim nadzorom zadovoljni, saj je nadzor pokazal le dve vrsti pomanjkljivosti.

"Gre za pomanjkljivosti, kot so na vsakem tehničnem pregledu - dopolnitev dokumentacije in določena dodatna dela, ki jih je treba izvesti za pridobitev gradbenega dovoljenja," je povedal direktor projekta Stožice Andrej Lavrič iz Grepa. Med drugim morajo na tribune namestiti še stole, kar naj bi naredili v začetku prihodnjega tedna.

O projektu Stožice je po seji vlade govoril tudi premier Borut Pahor.

Usoda posojila znana v četrtek?
Težava za Grep pa je še vedno zagotovitev sredstev, s katerimi bi dokončali projekt. V začetku tedna sta se o tem že pogovarjala premier Borut Pahor in ljubljanski župan Zoran Janković. Pahor je sicer zanikal, da bi kakor koli pritiskal na vodstvo NLB-ja za odobritev kredita Grepu, sredstva za dokončanje projekta pa ne bodo šla niti iz državnega proračuna.
Je pa Pahor obljubil, da bo skušal pomagati drugače - s svojimi povezavami in morebitnim prihodom tujih vlagateljev, s čimer ni niti potrdil niti zanikal namigovanj, da naj bi bil projekt ena izmed tem na njegovem zadnjem obisku v Libiji.

Kot še navaja Drnovšek, naj bi sestanek Grepa in konzorcija bank pod vodstvom NLB-ja za odobritev posojila potekal v četrtek. Končno naj bi se odločilo, ali in pod kakšnimi pogoji bo posojilo odobreno. Govorilo pa naj bi se "le" še o 115 milijonih evrov in ne 150 milijonih evrov posojila.

Tehnični pregled projekta Stožice brez posebnosti