Sprave s fašizmom in nacizmom ne more biti. Lahko je le pomiritev, je prepričan Turnšek. Foto: BoBo
Sprave s fašizmom in nacizmom ne more biti. Lahko je le pomiritev, je prepričan Turnšek. Foto: BoBo

Novoizvoljeni predsednik zveze Turnšek je v nagovoru povedal, da je Stanovnik vodil in pooseblja organizacijo in da sta skupaj z Ivanom Dolničarjem začrtala pot, po kateri bodo hodili še naprej. Še bolj bodo strnili svoje vrste in okrepili povezanost med krajevnimi organizacijami, združenji in predsedstvom.

"Ta trdna povezava, pretok idej in pobud je pogoj uspešnosti celotne organizacije," je poudaril Turnšek, ki bo funkcijo predsednika opravljal do 29. septembra 2015, ko bi se Stanovniku iztekel mandat.

Zveza borcev kot naslednica vrednot in tradicije Osvobodilne fronte po Turnškovih besedah je in ostaja nestrankarska in neideološka organizacija, odprta za vse, ki spoštujejo in ohranjajo vrednote NOB-ja ter jih prenašajo v današnji čas. A tudi opozoril, da "smo priča potvarjanju zgodovine, nekakšni 'protikomunistični' histeriji, govorijo o spravi, sejejo pa razdor". Sprave s fašizmom in nacizmom ne more biti, lahko govorimo le o pomiritvi, je dejal Turnšek in dodal, da se bo zveza odločno uprla potvarjanju zgodovine.