Vodja poslanske skupine NSi-ja opozarja na spopade lobijev pri kadrovanju. Foto: MMC RTV SLO/Aljoša Masten
Vodja poslanske skupine NSi-ja opozarja na spopade lobijev pri kadrovanju. Foto: MMC RTV SLO/Aljoša Masten

"Drugačna kadrovska politika je bila ena od pomembnih napovedi nove vlade, vendar smo z novo vlado dobili politično kadrovanje najslabše vrste. Niso pomembni rezultati, ni pomembno znanje, ključno je, da je naš," je na novinarski konferenci opozoril vodja poslancev NSi-ja .

Tonin je še razložil, da se strici iz ozadja borijo za svoj kos pogače državnega denarja, in ob tem spomnil na primere javnih spopadov lobijev na levici glede obvladovanja državnih podjetij, kot denimo na "neposreden in stalen spopad" med ministrom za finance Urošem Čuferjem in prvakom SD-ja Igorjem Lukšičem ter na izjavo ljubljanskega župana Zorana Jankovića, da so glavni kadroviki Borut Jamnik, Tomaž Kuntarič in Čufer.

Tonin meni, da gre za popoln razpad sistema v smislu upravljanja državnega premoženja in zato v NSi-ju pričakujejo, da bo premierka jasno povedala, kaj bo storila glede sporno imenovanih kadrov pod njeno vlado, "glede na vse te male vojne klanov" pa tudi pričakujejo, da bo ponudila rešitve za zaščito državnega premoženja.

V NSi-ju pa sicer vidijo dve rešitvi tega problema, in sicer v privatizaciji ter končni vzpostavitvi Slovenskega državnega holdinga (SDH).