Razmere v SVLR-ju naj bi bile katastrofalne. Meglič je zatrdil, da je uspeh pri črpanju evropskih sredstev delo prejšnje strokovne ekipe, ne nove ministrice. S tem se strinja tudi njegov nekdanji nadrejeni in predhodnik Duše Trobec Bučan - Henrik Gjerkeš. Foto: Ukom
Razmere v SVLR-ju naj bi bile katastrofalne. Meglič je zatrdil, da je uspeh pri črpanju evropskih sredstev delo prejšnje strokovne ekipe, ne nove ministrice. S tem se strinja tudi njegov nekdanji nadrejeni in predhodnik Duše Trobec Bučan - Henrik Gjerkeš. Foto: Ukom
Kadrovske rošade na SVLR

Po neuradnih informacijah naj bi zapečatili pisarno direktorice urada za kohezijsko politiko Mateje Čepin, ki jo je ministrica v torek pozvala k iskanju nove službe zaradi suma storitve večjega števila nepravilnosti. O razmerah in razlogih, zakaj sta morala zapustiti svoji delovni mesti, sta spregovorila dva nekdanja uslužbenca službe vlade za lokalno samoupravo in regionalno politiko, je za TV Slovenija poročal Gregor Drnovšek.

"Stvari so se kuhale že od konca februarja"
Jure Meglič
, ki je že od konca marca nekdanji direktor Urada za lokalno samoupravo in regionalno politiko, je pojasnil, da so se stvari kuhale že od konca februarja. "Ministrica mi je takrat očitala več razlogov, med katerimi je bil najbolj sporen moj podpis na dopisu na kabinet predsedniku vlade, ki je bil pač v funkciji izvajanja pomurskega zakona. Poklican sem bil k njej na sestanek, kjer mi je bilo predočeno, ob takratni vodji splošnih služb, da pač ona z mano ne more več sodelovati," je dejal.

Razmere v službi je označil za katastrofalne in zatrdil, da je uspeh pri črpanju evropskih sredstev delo prejšnje strokovne ekipe, ne nove ministrice. S tem se strinja tudi njegov nekdanji nadrejeni in predhodnik Trobec Bučanove Henrik Gjerkeš.

Premeščena brez soglasja
"To gre dejansko za obglavljanje službe, strokovno obglavljanje službe. Kakega racionalnega razloga ne morem najti," je dejal. Vse čudi tudi premestitev dolgoletne vodje službe za odnose z javnostmi, Nine Omerza, oditi sta morali tudi obe njeni pomočnici. Omerza je sicer prejela aneks o premestitvi, ki ga ni podpisala, v sredo pa je že dobila sklep o premestitvi na drugo delovno mesto.

"Podrobno na to temo ne bi želela pojasnjevati in komentirati dogajanj oz. okoliščin, lahko pa povem, da nisem bila premeščena prostovoljno," je pojasnila Omerza.

"Premestitve smo izvedli zaradi racionalizacije delovnega procesa"
V kabinetu ministrice so se že odzvali na očitke o odpuščanjih in kadrovskih zamenjavah v službi. Poudarili so, da odpuščanj v SVLR-ju ni bilo, zaradi racionalizacije delovnega procesa pa so izvedli nekaj premestitev.

Z mesta vodje splošne službe na mesto sekretarke v splošni službi so premestili Tatjano Brinc, sekretarko v splošni službi Zoro Noč pa na mesto vodje omenjene službe. Nino Omerza so iz kabineta premestili v urad za evropsko teritorialno sodelovanje, čeprav je sama predlagala premestitev v urad za kohezijsko politiko.

Poleg tega so iz urada za evropsko teritorialno sodelovanje v urad za kohezijsko politiko premestili Dimitrija Pura, Hermino Golob pa iz sektorja za mednarodne finančne mehanizme v uradu za evropsko teritorialno sodelovanje na mesto direktorice urada za evropsko teritorialno sodelovanje. Štirje uslužbenci so bili premeščeni s soglasjem, soglasja ni dala le Nina Omerza.

Kadrovske rošade na SVLR