Koalicijski partnerji so se popoldne dogovorili, da paket varčevalnih ukrepov (za zdaj) ostaja. Foto: BoBo
Koalicijski partnerji so se popoldne dogovorili, da paket varčevalnih ukrepov (za zdaj) ostaja. Foto: BoBo
Karel Erjavec
Karel Erjavec si s svojimi potezami nabira v stranki precej nasprotnikov. Foto: MMC RTV SLO
Ne želijo več Erjavca

Po poročanju POP TV-ja člane upokojenske stranke skrbijo varčevalni ukrepi, ki zadevajo upokojence, in odprava dodatka za rekreacijo za upokojence, ki prejemajo pokojnino, višjo od 622 evrov. DeSUS naj bi po informacijah največje komercialne televizije razmišljal, da bi predlagal radikalno zmanjšanje birokracije tudi z ukinitvijo občin, ki so pred bankrotom, županska funkcija pa bi bila le še častna.

Dolenjski odbor DeSUS-a zahteva Erjavčev odhod
Pokrajinski odbor DeSUS-a za Dolenjsko, Belo krajino in Posavje je sicer pred tem sklenil, naj se v najkrajšem mogočem času skliče izredni kongres stranke, na katerem bi zamenjali predsednika Karla Erjavca. Stališča drugih odborov pričakujejo do 6. aprila, za sklic izrednega kongresa pa morajo pobudo podpreti štirje odbori. Po besedah predsednika novomeškega pokrajinskega odbora Jožeta Jazbeca je Erjavec s svojimi dejanji popolnoma izgubil zaupanje članstva, od sveta stranke pa navedeni pokrajinski odbor pričakuje, da bo izredni kongres sklical sam.

Če svet tega ne bo storil, predlagajo, da pokrajinski odbori pisno podprejo njihovo zahtevo za sklic izrednega kongresa. Na sestanku prejšnji torek, o katerem so javnost seznanili danes, so tudi obsodili ravnanje poslanca stranke Ivana Simčiča, je povedal Jazbec.

Nekdanji člani bi vstopili nazaj, če Erjavec gre
Pojasnil je, da je na njihovem območju večji osip članov stranke, v številnih občinskih odborih pa so ostali le njihovi predsedniki. Člani tudi sporočajo, da bodo članstvo obnovili ob zamenjavi Erjavca, je poudaril.

Erjavcu očitajo neprimerno obnašanje ob vstopanju v sedanjo vladno koalicijo in sestavljanju vlade, ravnanje ob aferi poslanca Simčiča in sramotenje volivcev ter sodelovanje pri nameri vlade, da demantira socialno državo, in njenih zamenjavah, izvedenih zgolj na ideološki podlagi, našteva Jazbec. Do napovedanega varčevanja je zelo kritičen tudi gorenjski odbor stranke. Za komentar smo klicali tudi Erjavca, a nam ga ni uspelo priklicati.

Ne želijo več Erjavca