Javnomnenjske raziskave kažejo na zmago zdajšnjega župana Borisa Popoviča v prvem krogu. Foto: BoBo
Javnomnenjske raziskave kažejo na zmago zdajšnjega župana Borisa Popoviča v prvem krogu. Foto: BoBo
Bo v Kopru odločilen že prvi krog?

Volilna kampanja v Kopru je do zdaj potekala brez pretiranih posebnosti, prevladuje pa predvsem kampanja župana Borisa Popoviča in njegove stranke Koper je naš. Čeprav se tokrat niso odločili za zafrkljive plakate, pa so s slogani in logotipi stranke opremili večji del razpoložljivih veleplakatov.

Prednost, ki jo prinaša županska funkcija, po navadi pred lokalnimi volitvami izkoristijo tudi drugi župani po državi. Popovič tako pospešeno reže otvoritvene trakove - celo javnih stranišč, temeljne kamne pa želi položiti tudi tam, kjer se gradi že pol leta, je za Radio Slovenija poročala Tjaša Škamperle.

Anketa kaže na zmago Popovičeve stranke
Javnomnenjska raziskava Centra za raziskovanje javnega mnenja Primorske univerze, ki so jo naročile Primorske novice, kaže, da 43 odstotkov volivcev ne ve, katero stranko bodo volili 10. julija. Stranka Koper je naš naj bi v občinskem svetu dobila četrtino glasov, kar je veliko manj kot pred štirimi leti, SD-ju se obeta skoraj 13 odstotkov, SDS-u slabih šest, sledijo DeSUS, SLS, Oljka, LDS in Zares.

Župana naj bi izvolili že v prvem krogu, kjer se Popoviču obeta nov mandat. Anketa kaže, da naj bi zanj glasovalo dobrih 58 odstotkov volivcev, za Janeza Starmana slabih 15, skoraj 20 odstotkov pa je še neodločenih.

Bo v Kopru odločilen že prvi krog?