Jože Zagožen: Pisanje časnika Dnevnik je
Jože Zagožen: Pisanje časnika Dnevnik je "iskanje dlake v jajcu". Foto: MMC RTV SLO

Dnevnik namreč navaja, da je Zagožen pred parlamentarno preiskovalno komisijo zamolčal pomembna dejstva o svoji vlogi pri nakupu oklepnikov 8 x 8. To naj bi dokazoval tudi stenogram zaslišanja, iz katerega naj bi bilo razvidno, da je zamolčal srečanje z akterji posla z oklepniki.

Zagožen: Nikoli nisem tajil srečanja s Črnkovičem
Zagožen je pred komisijo dejal, da se je z direktorjem Rotisa Ivanom Črnkovičem v zadnjih letih srečal le enkrat, in še to "mimogrede" na proslavi, finski in slovenski kriminalisti pa so ugotovili, da se je pred štirimi leti (torej pred uradnimi postopki za nakup patrij) v prostorih Holdinga Slovenskih elektrarn na temo nakupa vozil sestal ne le s Črnkovičem, temveč tudi z Wolfgangom Riedlom in še nekim drugim uslužbencem finskega podjetja Patria, kar je zdaj tudi sam javno priznal v izjavi za delo, piše Dnevnik.

Primerjava Zagožnovih besed pred letom in danes naj bi kazala, da enkrat ni govoril resnice, a kot omenjeno, nekdanji direktor HSE-ja vse očitke zavrača. Pisanje časnika je označil za "veliko neumnost", obenem pa je zatrdil, da je pred preiskovalno komisijo leta 2008 dejal le, da se je zelo redko videval s Črnkovičem. Poudaril je še, da ni nikoli tajil, da je bil direktor Rotisa pred štirimi leti na obisku v njegovi pisarni, na zaslišanju pred preiskovalno komisijo pa ga po njegovih trditvah o tem ni nihče sploh spraševal.

Zagožen: Cilj Dnevnika izničiti uspeh Janše pred preiskovalci
Zagožen je prepričan, da je cilj Dnevnika diskreditacija in izničenje uspeha Janeza Janše, ki ga je ta prejšnji teden doživel na zaslišanju pred finskimi preiskovalci. "Jaz sem tu samo kolateralna žrtev," je dodal in sklenil, da ne s prvakom SDS-a Janšo ne s kom drugim iz vrha stranke, Morsa ali prejšnje vlade nikoli ni spregovoril niti besede o Patrii. Prav tako po njegovih besedah ni nikjer posredoval za finsko podjetje, nič dobil, nič zahteval in nikomur nič dal.