Slovenija

Poudarki

  • Kangler: Ugotovitve zgolj na izjavah ene osebe
  • Priskrbel donosno pogodbo Sašu Pečetu
  • Ekonomist Peče je svetoval tudi o zdravilih
  • Preiskoval se bo tudi posel z radarji
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.6 od 74 glasov Ocenite to novico!
Franc Kangler
Mariborski župan Franc Kangler zavrača vse očitke o koruptivnem ravnanju. Foto: MMC RTV SLO
       Če pa bom spoznan za krivega, pa odstopim takoj.       
 Mariborski župan je prepričan o svoji nedolžnosti
Radovan Žerjav
Žerjav Kanglerja ne želi več v SLS-u. Foto: BoBo
Komisija za preprečevanje korupcije
Ugotovitve je sprejel senat Komisije za preprečevanje korupcije. Foto: BoBo
       Omenjena ravnanja Franca Kanglerja predstavljajo ponavljajočo in sistematično uporabo oziroma zlorabo javne funkcije, pooblastil in drugih pristojnosti v nasprotju z zakonom ter pravno dopustnimi cilji, s tem pa so tudi v nasprotju z minimalnimi standardi integritete javnega funkcionarja.       
 Ugotovitev protikorupcijske komisije
Postavitev radarjev je sprožila proteste proti Kanglerju. Bodo tudi ugotovitve protikorupcijske komisije razburile Mariborčane? Foto: MMC RTV SLO
Mariborski župan je predmet vrste kazenskih ovadb. Foto: BoBo
VIDEO
Protikorupcijska komisija...
VIDEO
Po protikorupcijski komis...

Dodaj v

Žerjav Kanglerja poziva, naj izstopi iz SLS-a

Sporne odločitve v povezavi s Farmadentom
15. november 2012 ob 10:13,
zadnji poseg: 15. november 2012 ob 18:02
Ljubljana - MMC RTV SLO

Mariborski župan Franc Kangler je v celoti in ostro zavrnil očitke protikorupcijske komisije, da naj bi večkrat ravnal koruptivno. Opravljal je tisto, kar je kot župan dolžan, je zatrdil.

Protikorupcijska komisija je ugotovila, da je Kangler večkrat zlorabil svoja pooblastila v povezavi z delovanjem podjetja Farmadent, d. o. o., ki je v posredni lasti Mestne občine Maribor. Farmadent je namreč hčerinska družba Javnega zdravstvenega zavoda Mariborske lekarne Maribor, ki je v 100-odstotni lasti Mestne občine Maribor.

V SLS-u zaradi ugotovitev Komisije za preprečevanje korupcije pozivajo Kanglerja, naj izstopi iz stranke, je pred vrhom koalicije v Ljubljani izpostavil prvak SLS-a Radovan Žerjav.
***
Žerjavov poziv Komisija za preprečevanje korupcije "pozdravlja kot pomemben korak na eni strani k uveljavljanju odgovornosti in na drugi strani kot praktični prikaz spoštovanja institucij pravne države, ki je sicer značilen za razvite demokratične države".


Komisija Kanglerju očita koruptivnost v več primerih. Prvi se nanaša na sklenitev svetovalne pogodbe med družbo Farmadent in podjetjem Salutor, d. o. o., katerega lastnik in direktor je Sašo Peče, nekdanji poslanec v DZ-ju. Pečetovemu podjetju je bilo do konca marca letos nakazanih 98.400,00 evrov, komisija pa pogodbo označuje za fiktivno.

Kangler: Ugotovitve zgolj na izjavah ene osebe
Kangler je mnenja, da so svoje ugotovitve gradili zgolj na podlagi izjav nekdanjega direktorja Farmadenta Donka, ki naj bi po mnenju komisije sicer prav tako ravnal koruptivno, ker ni prekinil svetovalne pogodbe s Pečetovim podjetjem. "Kot župan je moja dolžnost, da če izvem, da neki direktor občinskega podjetja v letu dni porabi 200.000 evrov za reprezentanco in za službeno pot v Moskvo 25.000 evrov, moram v skladu z akti družbe ukrepati oziroma predlagati. In zato sem tudi predlagal prokuristko," je odločitev, da na to mesto postavi svojo nekdanjo vodjo kabineta Duško Jurenec, pojasnil Kangler.

Kangler s prstom pokazal na Donka
Župan ni pozabil omeniti niti po njegovem spornega nakupa zemljišča s skladiščem na Teznem. Za omenjeno nepremičnino, ki naj bi bila povrhu vsega še neprimerna za uporabo, je Donko po Kanglerjevih besedah odštel kar 900.000 evrov, čeprav je bila ponujena izklicna cena na dražbi le nekaj več kot 270.000 evrov, in s tem omogočil zaslužek "svojim prijateljem".

Ugotovitve na občinske organe
V povezavi z zahtevami protikorupcijske komisije pa je sam pristojne služne MOM-a že zaprosil, da to obravnavajo na prvi seji nadzornega odbora občine in na seji mestnega sveta prihodnji teden. Kot je dejal, bo tam tudi sam svetnikom pojasnil vse skupaj, še posebej pa ga veseli, da bodo na sejo povabili tudi aktualnega direktorja Farmadenta Aleša Mlinariča, ki bo lahko povedal marsikaj o reviziji poslovanja te družbe.

Če bodo krivdo dokazali, bo odstopil
Kangler se je odzval tudi na vse pogostejše pozive k odstopu. Kot je dejal, o tem ne razmišlja, saj bo tako v tem primeru kot tudi v vseh drugih, za katere je že bil ovaden, dokazal, da ni za nič kriv, zato upa, da se mu bo nekdo v prihodnosti za vse skupaj opravičil. "Če pa bom spoznan za krivega, pa odstopim takoj," je zatrdil mariborski župan.

Ostale ugotovitve Komisije
Pri poslu s podjetjem Salutor je po mnenju komisije spornih več stvari. Kot je ugotovila komisija, sta "družbi Farmadent in Salutor pogodbo o svetovanju sklenili približno mesec dni po tem, ko je Sašo Peče ustanovil Salutor, oziroma približno dva meseca po tem, ko je Sašu Pečetu prenehala pravica do nadomestila poslanske plače". Iz tega komisija sklepa, "da je šlo pri ustanovitvi družbe in sklenitvi svetovalne pogodbe za vnaprej dogovorjen ter načrtovan posel, za sklenitev katerega je pri vodstvu Farmadenta posredoval župan Mestne občine Maribor Franc Kangler".

Peče svetoval o zdravilih
Na podlagi pogodbe je Salutor Farmadentu izdal in dostavil več pisnih izdelkov, ti pa, kot ugotavlja komisija, segajo na različna tematska področja, od upravljanja družbe, notranje klime podjetja, nasvetov za naložbe pa do raziskav o zdravilnih učinkih rastlin. Vsaj za dajanje nasvetov s področja zdravil in zdravilnih rastlin pa Peče kot univerzitetni diplomirani ekonomist ni usposobljen, je presodila komisija, a je kljub temu prejemal za nasvete plačilo.

Pečetov Salutor pa je Farmadentu celo prodajal prosto dostopne vsebine. Po preverjanju je komisija namreč ugotovila, "da je del izdelkov družbe Salutor delno ali v celoti prekopiran iz seminarskih, diplomskih, magistrskih ali doktorskih del, prosto dostopnih na spletnih straneh".

Do pogodbe med Farmadentom in Salutorjem je prišlo na koruptiven način. Kot je dejal direktor Farmadenta Leopold Donko, je pogodbo sklenil na pobudo Kanglerja, ki je tudi predsednik nadzornega sveta Farmadenta. Bal se je namreč, da bo v nasprotnem primeru razrešen. Kot pravi komisija, je Donko dejal, da je tako preprečil nastanek še večje gospodarske škode za Farmadent, saj je plačilo Salutorju po pogodbi bistveno nižje od plačila prokuristu.

Kot je ugotovila komisija, je župan Kangler Donku namreč najprej predlagal, da bi bil Sašo Peče v Farmadentu ali njegovi hčerinski družbi prokurist, nato pa je privolil v sklenitev pogodbe o svetovanju. "To kaže, da ni bilo pomembno, kakšna je vsebina sodelovanja Saša Pečeta, cilj je bil zagotoviti Sašu Pečetu oziroma njegovi družbi mesečni dohodek na račun družbe v občinski lasti," so zapisali v komisiji.

Pod lupo tudi mariborski radarji

Senat komisije je sprejel načrt preiskave v zadevi Nadgradnja in avtomatizacija cestnega prometa v Mestni občini Maribor, kar pomeni, da so sumi kršitev v pristojnosti komisije dovolj utemeljeni za začetek preiskave. Ta bo usmerjena v sum korupcije pri prenosu pooblastila za potrditev investicijskega programa in drugih investicijskih dokumentov, sum korupcije pri javnem razpisu Nadgradnja in avtomatizacija cestnega prometa v Mestni občini Maribor, sum nasprotja interesov in kršitev etike in integritete, kot jo določa Zakon o integriteti in preprečevanju korupcije.

V komisiji so zapisali še, da je "upravičeno in utemeljeno sklepati, da je bil posel odrejen v izvedbo, da plačila, ki jih je izvajal Farmadent družbi Salutor, dejansko niso plačila za izvajanje storitev, ampak je bila pogodba fiktivna, direktor Salutorja Sašo Peče pa je bil v pogodbenem oziroma poslovnem razmerju zgolj zaradi legitimacije izplačil družbe Farmadent. Posli s takšnimi okoliščinami so običajno označeni kot izplačevanje rent na račun javnih sredstev v klientelističnih omrežjih."

"Omenjena ravnanja Franca Kanglerja predstavljajo ponavljajočo in sistematično uporabo oziroma zlorabo javne funkcije, pooblastil in drugih pristojnosti v nasprotju z zakonom ter pravno dopustnimi cilji, s tem pa so tudi v nasprotju z minimalnimi standardi integritete javnega funkcionarja," so sporočili na komisiji. Znake korupcije sta v tem primeru izpolnila še Sašo Peče in Leopold Donko.

Še več korupcije
Komisija je med drugim kot koruptivno izpostavilo tudi posredovanje pri imenovanju Dušanke Jurenec za prokuristko družbe Farmadent, ki je s tem pridobila premoženjsko korist za 9.899,91 evra bruto plače za vsak mesec opravljanja prokure. Dušanka Jurenec je pred prihodom v Farmadent je opravljala delo vodje kabineta župana Mestne občine Maribor Franca Kanglerja, izkušenj z vodenjem družb pa ni imela, so dejali v komisiji in dodali, da jo je Kangler na mesto prokuristke predlagal brez pravne podlage.

Dušanko Jurenec je za prokuristko sicer imenoval svet Javnega zdravstvenega zavoda Mariborske lekarne Maribor, ki je pri tem izražal voljo svojega ustanovitelja, Mestne občine Maribor, ki jo predstavlja župan, so izpostavili v komisiji. Dušanka Jurenec je bila prej vodja Kanglerjevega kabineta, to delo pa je vezano na osebno zaupanje župana.

Za komisijo je to vir problema: "Osebno zaupanje po mnenju komisije pomeni socialno vez, ki je po svoji kvaliteti nad običajnim zaupanjem med funkcionarjem in običajnim zaposlenim v organu lokalne samouprave že zato, ker takšni zaposleni opravljajo dela in izvršujejo pooblastila, ki gredo županu osebno, in župan zanje tudi odgovarja. Takšno razmerje med županom in nekdanjo vodjo kabineta ob dejstvu, da jo je predlagal za prokuristko, po mnenju komisije ustreza zakonskemu opisu nasprotja interesov."

Komisija je ugotovila, da je "župan Mestne občine Maribor s tem, ko je predlagal Dušanko Jurenec za prokuristko v Farmadentu, izpolnil znake koruptivnega ravnanja, saj se ni izognil, kot je bil dolžan, nasprotju interesov in je prokuristki omogočil korist v obliki zaposlitve. Župan Franc Kangler je svojo funkcijo uporabil za to, da je Dušanki Jurenec, s katero je v osebnih odnosih, omogočil materialno korist v višini cca. 10.000 evrov mesečno, kolikor znaša bruto plačilo za prokurista v Farmadentu."

Vse je povezano
Po odhodu Dušanke Jurenec iz kabineta župana v Farmadent je njeno mesto zasedla Anja Kolšek, sicer hči odvetnika Zvonka Kolška. To je pa že ime, povezano z novo korupcijo. Kanglerju komisija očita, da je "v nasprotju z dolžnostjo izogibanja nasprotju interesov posredoval in dosegel sklenitev pogodbe med družbo Farmadent, d. o. o., in odvetnikom Zvonkom Kolškom, ki je s tem pridobil premoženjsko in nepremoženjsko korist pri opravljanju storitev pravnega svetovanja ter zastopanja omenjene družbe".

Direktor Farmadenta Leopold Donko je komisiji navedel, da je bila pogodba sklenjena na podlagi predloga oziroma pritiska župana Kanglerja. Kolšek sicer pravi, da je neposredna pobuda prišla od Donka oziroma njegove sorodnice, a komisija verjame Donku.

Kolšek daje pravne storitve tudi drugim družbam v posredni ali neposredni lasti Mestne občine Maribor. Farmadent je Kolšku plačeval mesečni pavšal v višini 800 evrov brez DDV-ja. Donko je dejal, da je Farmadent v vsem času poslovnega odnosa z odvetnikom samo enkrat potreboval njegove storitve. Farmadent je Kolšku skupno izplačal 24.000 evrov v obdobju od februarja 2009 do maja 2011, je ugotovila komisija.

Komisija je izpostavila še en podatek, in sicer, da je odvetnik Zvonko Kolšek kot edini mariborski odvetnik prispeval donacijo k županovi humanitarni akciji »Darujmo s srcem«, kot izhaja iz seznama donatorjev, objavljenega na spletnih straneh Mestne občine Maribor.

Komisija je ugotovila, da je vez med županom Francem Kanglerjem in odvetnikom Zvonkom Kolškom več kot samo poslovna. "Glede na vse navedeno komisija zaključuje, da je župan Franc Kangler uporabil svojo funkcijo za zagotavljanje premoženjske koristi osebi, s katero je v zasebnem razmerju, kar je primer klientelizma."

Kangler "urejal" posojila
Komisija mariborskemu županu očita tudi, da je v nasprotju s svojimi pooblastili in dolžnostmi posredoval in dosegel sklenitev posojilne pogodbe med družbo Farmadent, d. o. o., in družbo Tele 59, d. o. o., v višini 100.000,00 evrov. Tele 59 je v lasti Janeza Ujčiča, občinskega funkcionarja, zdaj pa državnega sekretarja v kabinetu predsednika vlade Janeza Janše.

To, da je Kangler po ugotovitvah komisije pobudnik sklepanja poslov, pomeni, da se je neposredno in netransparentno vmešal v poslovanje družbe, za kar ni imel pristojnosti. "Gre za kredit, ki do konca avgusta 2012 še vedno ni bil vrnjen, del pa je bil poplačan s kompenzacijo. Glede na vse znane podatke komisija posel ocenjuje kot delegiran in tvegan," so zapisali v komisiji.

Iz komisije na tožilstvo
Komisija bo pričujoče ugotovitve s pripadajočo dokumentacijo posredovala pristojnemu državnemu tožilstvu zaradi suma storitve več kaznivih dejanj, ki se preganjajo po uradni dolžnosti.

B. V., Al. Ma.
Prijavi napako
Komentarji
visioneuro
# 15.11.2012 ob 10:17
naj odstopi čimprej!!! Gotof je!!!
Dalton
# 15.11.2012 ob 10:17
GOTOF je!
Jerofšek
# 15.11.2012 ob 10:19

LJUDSTVO je napisal(-a)

GOTOF JE!
Jerofšek
# 15.11.2012 ob 10:18
Oppa Kangla stajl
Kangla stajl

Mesto, ki je skoraj univerzijado imelo
Mesto, ki je nekoč po svoji industriji slovelo
Mesto, v katerega stari avti več ne smejo
Takšne vrste mesto

In jaz sem Kangla
Fant, ki podnevi pije - ponoči spi
Fant, ki spije kavo v enem požirku, še preden se shladi
Fant, kateremu poskoči srce, ko avto skozi radar prehitro zbeži!
Take sem vrste tič

Prečudovita Štajerska
To si ti, haj, nate mislim, hej
Prečudovita Štajerska
To si ti, hej, nate mislim, haj
Gremo do konca zdaj!

To je moj Kangla stajl, Kangla stajl
To je moj Kangla stajl, Kangla stajl
To je moj Kangla stajl

Hej, ljudje božji, to je moj Kangla stajl
Hej, vroči radar oh oh oh oh

Radar, ki izgleda nedolžno, a ko napoči čas ...
Radar, ki ve, kdaj prehitro si peljal
Radar, ki je vroč, ko ga eden je zažgal
Takšne vrste radar

In jaz sem Kangla
Kangla, ki zdi se miren, a ko napoči čas ...
Kangla, ki ponori, ko je pravi čas za to
Kangla, ki uporablja mišice namesto možgan
Trezen samo ko nisem nažgan..

Prečudovita Štajerska
To si ti, haj, nate mislim, hej
Prečudovita Štajerska
To si ti, hej, nate mislim, haj
Gremo do konca zdaj!

To je moj Kangla stajl, Kangla stajl
To je moj Kangla stajl, Kangla stajl
To je moj Kangla stajl

Hej, ljudje božji, to je moj Kangla stajl
Hej, vroči radar oh oh oh oh

Ne vete, česa vse sem sposoben, toteki
Pustite me, da vas presenetim
Ne veste, česa vse sem sposoben, štajerci
Pustite mi, da vas začaram

Saj vete o čem govorim
To moj je Kangla stil

Hej, ljudje božji, to je moj Kangla stajl
Hej, vroči radar oh oh oh oh
Kungočan
# 15.11.2012 ob 10:17
nič presenetljivega
Zaplotnik8
# 15.11.2012 ob 10:17
Rešitev bi bila organizacija galaktične šahovske olimpijade.
Dalton
# 15.11.2012 ob 10:28
Je rekel Kangler, da tisti, ki so protestirali niti vsi iz Maribora niso. On pa je, al kaj??? Pod Pohorjem ima začasno prebivališče prijavljeno v nakradenem stanovanju - taki mariborčan je on. Živi pa v Dupleku pa tam hčerka v šolo hodi...itd..

V zapor z njim!
Anar Hija
# 15.11.2012 ob 10:24
GOTOFJE!
kamnojed
# 15.11.2012 ob 10:18
Ja, in kaj zdaj? Kaj Kanglerja brigajo "neke komisije"?
mucek113
# 15.11.2012 ob 10:21
Me zanima kaj se bo sedaj izcimilo iz tega. To da je Franca kavboj se itak ve in tudi on ma probleme z razlago od kod mu tolko keša.

Samo ta protikorupcijska komisija in še celo računsko sodišče sta komedija pri nas. sej nekaj se naredi, ampak nimajo nobenih pristojnosti in itak jih nihče ne upošteva.

Nikoli ne bom razumel, kako te računsko sodišče lahko samo pozove k odstopu namesto, da bi spisali obtožnico proti tebi...

A bodo spet viole prišle s transparentom:" Vi ga tlačite v zapor on pa ima v srcu Maribor. Svoboda županu."?

Kangla ma v srcu $$$$
STANE
# 15.11.2012 ob 10:38
Stranka poštenjakov-bratov Podobnik !
snowsantacruz
# 15.11.2012 ob 10:29
Toti barabin! Gotof si!
pirančan
# 15.11.2012 ob 10:24
Pa ne Kangla, no! Protikorupcijska komisija je podkupljena!
Odstopil pa itak ne bo!
jast123
# 15.11.2012 ob 17:03
Žerjav Kanglerja poziva, naj izstopi iz SLS-a

Bo pač šel v svojo staro stranko SDS, saj tam je že nekaj takšnih.
yanker
# 15.11.2012 ob 11:37
Nazadnje je jokal kako se je Kresalova spravila nanj. A zdaj bo enako cvilil za Gorenaka... se mu pa vložek v vidovito Karin ni splačal, saj mu očitno ni napovedala tega :)

G O T O F J E
kamnojed
# 15.11.2012 ob 10:21
Novi poslovnik za razliko od starega, leta 2004 sprejetega poslovnika določa, da načelna mnenja nimajo pravnih ali materialnih posledic ter da komisija v njih ne odloča o odgovornosti udeleženih fizičnih ali pravnih oseb.

Toliko o pristojnosti komisije...županu se lahko žvižga!
Mindmaster
# 15.11.2012 ob 13:34
Čestitke Mariborčanov za aktivno izražanje nezadovoljstva. S tem so povečali pritisk institucij na Kanglerja. Dokaz več, da imajo demonstracije pozitiven učinek za demokracijo. Ne pozabite na to soboto!
zapatist
# 15.11.2012 ob 13:15
Kako mi je tale GOTOF JE všeč. Bravo Maribor.
21.12.2012
# 15.11.2012 ob 11:15
Ma neeee, kriva je opozicija.
Glupa komisija.

Francl: "Glupa komisija. Boril se bom z vsemi pravnimi in nepravnimi sredstvi. Jaz sem ja šerif, rang Čaka Norisa."
15-30
# 15.11.2012 ob 10:59
>jales

evo

frenky0
# 15.11.2012 ob 10:36
Kdaj bo mariborski župan prišel k pameti in se zavedel,da ne more protiustavno delat po svoje-GOTOF SI FRANCA
Bumbar
# 15.11.2012 ob 14:31
Kot neodvisni protestnik sem bil v ponedeljek pred Občino Maribor in ker so nekateri vzklikali jutri pridemo – jutri pridemo (ura prvega shoda je bila 16.30) – sem tudi šel v torek na protest in bom tako tudi nadaljeval. Ali sedaj koga s tem pozivam, da se mi pridruži? Ne. Ker samo izražam svoje mnenje na forumu in to pišem predvsem, ker sem jezen na Župana Franca Kanglerja.

Kot neodvisni protestnik bom mu osebno poslal pismo tako na občino, kot tudi v elektronski obliki v katerem bom zapisal:

Župan Franc Kangler, pozivam Vas, da odstopite.

To bom storil preko elektronske pošte vsak dan, ker bom na tak način izrazil miren protest proti Županu in ga pozival naj odstopi. In 1 krat tedensko bom poslal pismo. In to do nadaljnega. Na internetni strani od Mestne občine Maribor je naslov občine kot tudi elektronski naslov župana. Potrebno je vedeti, da sem zelo jezen, hkrati pa razumen človek. S tem dejanjem ne kršim nobenega zakona, ker je vsakemu dovoljeno, da pošlje pismo s vsebino svojemu županu. In s tem 1 elektronskim pismom na dan – vse dni v mesecu, mu tudi nebom zapolnil njegov elektronski nabiralnik, tako, da bo normalno lahko posloval in bral svojo pošto. Prav tako s pismom, ki ga bom poslal vsak teden, mu nebo delalo prevelikih težav, ker bo to samo 1 pismo, med njegovimi vsakodnevnimi pismi, ki prispejo na občino.

Vse to pa pišem zato, ker izražam svoje mnenje in me zanima kaj si mislite o takem načinu protesta. Vedeti morate, da nikogar ne pozivam, da bi to delal, ker ob prevelikem številu pisem, lahko zablokiramo njegov elektronski predal in na tak način nebo mogel brati svoje redne pošte. Vse to delam sam, kot neodvisen protestnik, da bi dosegel cilj, katerega sem si zastavil in ta je, da Župan Franc Kangler odstopi.
D.Bigalow
# 15.11.2012 ob 13:22
Naj odstopi baraba.
šurda
# 15.11.2012 ob 12:12
Tako kot SLS, ki je vladna stranka !, podpira Franca
Kanglerja celotna vlada Ivana Janeza Janše !
To kar počne Franc Kangler SLS se že ve zelo dolgo, pa
ste ga še vedno izvolili za župana drugega največjega
mesta v Sloveniji Maribora !
Vse do postavitve radarjev je bila velika večina na njegovi
strani, kar se je lahko LEPO VIDELO tudi na nogometnih
tekmah !
sivi pinot
# 15.11.2012 ob 12:05
Kangler ne bo nikoli odstopil. Mu ni treba. Njegovi volilci so vajeni voliti celo trgovce z orožjem za predsednika vlade, zakaj bi jih motila ena takšna majhna kriminalna riba za župana...
kunta kinte
# 15.11.2012 ob 12:01
zaprite že enkrat koruptivno dupleško svinjo
marcipan
# 15.11.2012 ob 11:10
'gotof je'
najjači slogan vseh cajtov!
šurda
# 15.11.2012 ob 10:54
Spoštovane Štajerke in Štajerci !
Vse to se že dolgo ve o Francu Kangleru SLS, a ste mu
zvesto stali ob strani, vse do postavitve radarjev !
In to so dejstva !
assange
# 15.11.2012 ob 10:50
mnenje protikorupcijske komisije je še eno poglavje v politični gonji proti županu maribora.

(franc kangler press)
funkadelic
# 15.11.2012 ob 16:20
fedorov71
# 15.11.2012 ob 13:18
GOTOF JE :-)
zapatist
# 15.11.2012 ob 12:55
Kar se pa Pečeta tiče...njemu je vedno na čelu pisalo, da je skrajno mutan.
marshall-nkmb
# 15.11.2012 ob 12:27
Zanimivo, da se do danes nihče ni zganil in tega ni povedal naglas že ob prvem koruptivnem dejanju Franca. Ker če je ta država pravna je dovolj že en prekršek, da stopiš pred sodnika in ti ta pove kaj in kako naprej. Vse bolj se mi zdi, da je ta obsodba strah pred podivjano množico. Ljudje so navdušeni nad dejanji Mariborčanov in je država pohitela, da jim stopi nasproti kot podpornik, Franca bojo pa pač žrtvovali. Upam, da ljudje ne nasedejo na to ampak, da jih ta sodba samo razjari še bolj, ker so dokazali svoj prav. Upam da dejanja Mariborčanov dajo zanosa tudi ostalemu delu Slovenije, da prične z lovom na svoje čarovnice, pa se dobimo nekje vmes in potem vse skupaj stresemo iz hlač in obrnemo na glavo.
Mikon47
# 15.11.2012 ob 12:24
Franca...se domine podirajo????
Korošec
# 15.11.2012 ob 12:04
To je politični konstrukt in zarota proti meni ter blatenje mojega dobrega imena s strani mojih političnih nasprotnikov in ljudi iz ozadja.

To je standartni izgovor slovenskih politikov, ko jih zalotijo z roko v marmeladi. Če pa ta stavek ne zaleže pa začnejo naštevat, kaj vse so drugi počeli pa niso bli kaznovani in to uporabljajo kot argument, zakaj tudi oni nebi smeli bit. In kar je najbolj žalostno, v tej državi imajo celo uspeh s tem.
stefanija
# 15.11.2012 ob 11:34
Žerjav boš kaj ukrepau??? Lej kaj vam dela!!! Dejmo zdej,pa da vas vidmo, če za vse enako velja...Radovan je dober govorec pravičnosti, naj se zdaj izkaže :)))
Homer.
# 15.11.2012 ob 11:07
Protikorupcijska komisija je še enkrat "presegla" sama sebe. Vsakega župana, ki želi nekaj narediti lahko obtožijo koruptivnega dejanja. Pa se vprašajmo kaj to pomeni ....... Pri vsej dobri volji, res ne vem, ker če bi korupcija bila, potem je to stvar policije in preiskav kriminalistov. Če pa je to nekaj, kar nam sicer ni všeč, ampak ne zmoremo najti kaznivih dejanj, potem res ne vem kako to lahko imenujemo "koruptivno dejanje".

Pa da se razumemo, nikakor ne branim Kanglerja in tudi meni njegova dejanja niso všeč, ampak za božjo voljo, ne izmišljajmo si brezzobih komisij, ki si izmišljajo besedne zveze, ki ne povedo ničesar. Če gre za kaznivo dejanje, se ve kaj sledi, če pa to ni zgolj mešamo dr**.

Koprskega župana skoraj vsak mesec vlečejo po sodiščih, kar nas je stalo že milijone. Do sedaj pa je plačal denarno kazen zaradi dveh mankajočih računov enega njegovih lokalov (morda šekakšen prekršek zraven).....

Iz tega jasno izhaja, da je zakonodaja zanič in sploh jasno ne definira kazniva dejanja.
gledaec
# 15.11.2012 ob 10:41
Pa neeee. On ziher ne.

GOTOF JE!
Albatross
# 15.11.2012 ob 10:39
Pri tem GOTOF JE, ali to pomeni gotovo je (konec je) ali gotov je (z njim je konec)?

Z NJIM JE KONEC !!!
MatejP
# 15.11.2012 ob 10:24
Ja super, da so to ugotovili, ampak njega boli k.... in bo še veselo grel svoj županski stolček naslednji dve leti, ker totemu kavboju itak nič ne morejo!

demokracijaPoSlovensko.press
zapatist
# 15.11.2012 ob 17:58
Žerjav ve, da če Kanglerja sedaj ne bi pozval k odstopu, je GOTOF tudi sam. Je pa drugače dolgo čakal...kljub vsem ovadbam, šele ko se je zgodila ulica je odreagiral....
jurica
# 15.11.2012 ob 17:11
Žerjav poziva Kanglerja,da naj izstopi iz SLS...
A je Žerjav končno ugotovil,kdo mu je denarnico lani ukradel!
funkadelic
# 15.11.2012 ob 16:19
Nova akcija! STROBIMO GA VUN!!

Mindmaster
# 15.11.2012 ob 15:49
Kangler se obnaša kot Gadafi med arabsko pomladjo. Da se le ne bo našel kdo, ki bo spil kozarec modre frankinje preveč, in se odločil, da mora še končati tako kot Gadafi.
brasilinho7777
# 15.11.2012 ob 13:17
mislim da se tale kmet ne bo nikoli več upal sprehoditi po 'njegovem' Mariboru....pokradel denar bo lahko zapravljal na drugih celinah, pa še tam ne bo nikoli več varen....v ZAPOR z njim!
nato_
# 15.11.2012 ob 12:42
Zdaj pa bo dobil svojo porcijo. Gotof je!
KavonB
# 15.11.2012 ob 12:12
Radar gori,
Kangler še vedno v svojem fotelju sedi,
ptičkov več ni,
kamera v hiški na drevesu Kanglerja sledi,
sonce več ni,
paznik Kanglerja na Dobu starši.
xavi
# 15.11.2012 ob 11:27
Če bi bili senca pravne države bi takemu človeku takoj blokirali premoženje in ga dali v zapor.
Pri nas? Ga bo pa verjetno čez čas predsednik države odlikoval zaradi zaslug za narod.
mucek113
# 15.11.2012 ob 11:23
mostnica@

A bejž no bejž...od kod mu keš? Hiša, vikendica, stanovanje? Niznal pojasnit ko so ga vprašali.

Da o vseh povezavah z vsemi izbranimi izvajalci na javnih razpisih niti ne začnemo...
RoSeR
# 15.11.2012 ob 10:44
GOTOF JE ! :)
Kazalo