Foto:
Foto:

Imeti mora več izkušenj z delom v najbolj priljubljenem športu pri nas in v svetu. To ne pomeni, da gospod Čeferin ni primeren kandidat. Odločitev bo padla na skupščini 17. februarja, upam, da bo 29 delegatov svoj glas namenilo tistemu, ki bo ponudil boljši program.
Tugomir Frajman, ki je pred dvema letoma izgubil na volitvah proti Ivanu Simiču, je potrdil, da bo znova kandidiral za predsednika Nogometne zveze Slovenije. Kandidaturo je vložil na predlog MNZ-ja Murska Sobota. Njegov tekmec Aleksander Čeferin je kandidaturo vložil v ponedeljek, skupaj so ga uradno predlagali Združenje nogometnih sodnikov in pet medobčinskih zvez (Ljubljana, Ptuj, Nova Gorica, Lendava, Gorenjska). To sta tudi edina kandidata za predsednika. Rok za vložitev kandidatur se je iztekel v sredo.
Z NZS-ja so sporočili, da se bo za štiri mesta podpredsednikov potegovalo devet kandidatov. To so Damir Ban (MNZ Koper), Stanko Glažar (MNZ Ptuj), Danilo Kacijan (MNZ Murska Sobota), Franc Kopatin (MNZ Nova Gorica), Ivan Marjon (združenje trenerjev), Radenko Mijatović (združenje sodnikov), Stane Oražem (MNZ Ljubljana), Rudi Turk (MNZ Maribor) in Marjan Vengust (MNZ Celje).
Na volilni skupščini bo imelo pravico glasovanja 29 delegatov. Pet jih ima MNZ Ljubljana, štiri MNZ Maribor, po tri MNZ Celje, MNZ Murska Sobota in MNZ Ptuj, po dva MNZ Koper, MNZ Gorenjske Kranj in MNZ Nova Gorica, enega pa MNZ Lendava. Po dva delegata prihajata še iz združenja sodnikov in trenerjev. Za zmago bo potrebna večina glasov, torej 15. Vir: Sportske novosti