Aleksander Čeferin je prvi vložil kandidaturo. Foto: MMC RTV SLO
Aleksander Čeferin je prvi vložil kandidaturo. Foto: MMC RTV SLO

Skupno kandidaturo je na predlog Medobčinske nogometne zveze Ljubljana vložilo šest medobčinskih nogometnih zvez (poleg Ljubljane še Ptuj, Nova Gorica, Koper, Lendava in Gorenjska) ter združenje nogometnih sodnikov. Podporo Čeferinovi kandidaturi sta napovedala tudi Medobčinska nogometna zveza Celje in Združenje nogometnih trenerjev Slovenije.

Čeferin zadovoljen s podporo
"Zadovoljen sem in mi je v veliko čast, da me je predlagalo toliko medobčinskih nogometnih zvez in da so me podprli nogometni sodniki in trenerji. Vesel sem, da je nogometni svet v Sloveniji enoten. Vsekakor pa takšna močna podpora iz vse Slovenije pomeni veliko obveznost. Veseli me, še zlasti, ker Slovenija dostikrat podlega neki umetni razdelitvi, v tem primeru pa so me podprle medobčinske nogometne zveze iz vse Slovenije ne glede na kraj. Mislim pa, da tudi Mariborčani in Sobočani niso izrecno proti meni; vsaj mislim, da jim nisem dal nekega povoda za to. Tako, da upam na še bolj enotno podporo. Sicer pa počakajmo na volitve, ko bo znano vse," je povedal Čeferin

Volitve novega predsednika nogometne zveze bodo 17. februarja. Ivan Simič, ki je bil na mesto predsednika NZS izvoljen februarja 2009 in bi njegovo mandatno obdobje moralo trajati do 2013, je 17. novembra lani predčasno odstopil z mesta predsednika. Rok za vložitev kandidatur se izteče 2. februarja, 7. februarja pa bo volilna komisija objavila seznam prispelih kandidatur.