Foto:
Foto:

Novinar Sportskih novosti Tvrtko Puljić, sicer strokovnjak za košarko, je v tedenskem pregledu junakov in poražencev (ocene od 10 do 0) slovenskega selektorja Božidarja Maljkovića postavil na predzadnje mesto (ocena 1) in v obrazložitvi zapisal:

Slovenski kolegi so rekli, da jih je vprašal, kako bomo pokrivali Šiškauskasa, pa so mu razložili, da on za Litvo ne igra že tri leta. Hvalil se je, da riše akcije, pa je bil edini na prvenstvu, ki jih ni risal. Ni pomagalo. Gorana Dragića je poskušal potisniti v shemo, ampak on je igralec, ki je najboljši le, če mu daš svobodo. In tek in idejo v napadu.

Pol minute pred koncem tekme z Grčijo je branil minus 4, ni zahteval prekrška. Dobil je trojko. Mimogrede, v Sloveniji ima lep zaslužek. Je njegov čas že mimo? Če je, so ga Slovenci drago plačali. Ne vem pa, ali ga bodo plačali tudi naslednje leto, ko reprezentanca ne bo igrala uradne tekme.

Puljić je za Maljkovića uvrstil le Cristiana Ronalda (ocena 0), ki se ni izkazal v dvoboju z zagrebškim Dinamom, za nameček pa je zablestel z izjavo o "najlepšem, najbogatejšem in najbolj fantastičnem nogometašu". Ime tedna je bil sicer Novak Đoković.