Jenson Button in Kevin Magnussen v naslednji sezoni ne bosta več moštvena kolega. Foto: Reuters
Jenson Button in Kevin Magnussen v naslednji sezoni ne bosta več moštvena kolega. Foto: Reuters


Namreč, eden izmed njiju bo moral Špancu odstopiti mesto dirkača v kultnem britanskem moštvu za naslednjo sezono. Številni poznavalci kraljice motošporta so prepričani, da bodo v Wokingu priložnost ponudili Buttnu, ki je bolj izkušen, hkrati pa ekipi zaradi večje medijske prepoznavnosti in zanimivosti za pokrovitelje prinaša več denarja. Dirkaški direktor ekipe Eric Boullier je razkril, da se s svojimi kolegi še vedno odloča o njuni usodi.
Statistika naj ne bi odigrala ključne vloge
McLarna letos nista pretirano blestela. Sezono sta začela odlično in se po diskvalifikaciji Daniela Ricciarda za zeleno mizo na uvodni dirki v Melbournu celo uvrstila med najboljše tri, nato pa so sledili črni tedni. Statistično gledano je bil Britanec letos pač boljši od Danca. Na 10 od 19 kvalifikacij je vknjižil hitrejši čas, zbral je tudi 71 točk več od moštvenega kolega. A statistika ne utegne odigrati vidnejše vloge pri končni odločitvi, je povedal Boullier. "Če bi se odločali le na podlagi statistike, bi bila odločitev sila preprosta. Enostavno bi vzel kalkulator in se hitro odločil. A to vsekakor ni tako preprosto. Tega ne bi rad več komentiral, saj smo v preteklih tednih povedali že veliko," je povedal Boullier in dodal: "V sporočilu za javnost smo zapisali, da bomo odločitev sprejeli pred 1. decembrom, zato boste pač morali še malce potrpeti."

V Wokingu so si za odločitev o dirkaški zasedbi za naslednjo sezono vzeli veliko časa. Že pred tedni so dejali, da bodo svojo odločitev sprejeli pred zadnjo dirko sezone v Abu Dabiju, številni so zaradi tega prepričani, da bodo odločitev sporočili po 1. decembru.