LA Kingsi pri Obami. Anže Kopitar stoji v zgornji vrsti (tretji z leve strani). Foto: EPA
LA Kingsi pri Obami. Anže Kopitar stoji v zgornji vrsti (tretji z leve strani). Foto: EPA
Anže Kopitar pri Baracku Obami

Kingsom je ta čast pripadla kot aktualnim prvakom Lige NHL. Spomnimo, Kralji so junija lani v finalu s 4:2 v zmagah premagali New Jersey. Kingsi so predsedniku ZDA podarili dres s številko 44, saj je Obama 44. predsednik države.

Hokejisti in nogometaši z roko v roki
Poleg Kraljev je Obama gostil še eno moštvo iz Los Angelesa, to je nogometaše Los Angeles Galaxyja, ki so lani decembra drugič zapored postali prvaki Major League Soccer. Do skupnega sprejema nogometnih in hokejskih prvakov je prišlo tudi zaradi tega, ker sta oba losangeleška kluba v lasti korporacije AEG, katerega lastnika Philip Anschutz, ki velja za velikega podpornika konservativcev in republikancev, pa ni bilo v Washington.

"Celotna Amerika spoznala hokejsko Južno Kalifornijo"
Obama, ki prihaja iz Chicaga, se je pošalil, da malce zameri, ker ravno Los Angeles osvaja vsa prvenstva. Vendar pa je obema ekipama čestital in dejal, da ju je lepo gostiti. Ne le zato, ker prihajata iz istega mesta, ampak tudi zato, ker si delita tudi zgodbi o "povratku". Obama je še poudaril, da je zaradi uspeha Kraljev celotna Amerika spoznala, da ima južna Kalifornija veliko hokejskih navdušencev. Sam Obama velja predvsem za velikega košarkarskega navdušenca, medtem ko ga na hokejskih tekmah, že vse od kar je postal predsednik še ni bilo videti, pa čeprav je tudi "njegov" Chicago leta 2011 postal prva Lige NHL.

Nagovor Baracka Obame ob sprejemu prvakov

Anže Kopitar pri Baracku Obami