John Harrington bo poskušal rise znova pripeljati v elitno skupino. Foto: MMC RTV SLO/Toni Gruden
John Harrington bo poskušal rise znova pripeljati v elitno skupino. Foto: MMC RTV SLO/Toni Gruden
Risi že zbrani v Tivoliju

Reprezentanti so se zbrali v Hali Tivoli, kjer jih je prvi dan vodil pomočnik selektorja Dany Gelinas, glavni trener John Harrington, pa se bo ekipi pridružil v torek na popoldanskem treningu. Asiago, katerega trener je Harrington, se je v soboto prebil v končnico, klub pa bo po odhodu Američana v Slovenijo prevzel njegov pomočnik.

Sloveniji na prvenstvu, ki se bo začelo 17. aprila, ne bo mogel pomagati najboljši slovenski hokejist Anže Kopitar, medtem ko Edo Terglav ne bo igral zaradi poškodbe kolena. Sodelovanje je odpovedal tudi Rok Pajič. Če bo lahko pomagal Žiga Pavlin, še ni znano, saj se je njegov klub Ritten uvrstil v finale italijanskega prvenstva.

Zaradi klubskih obveznosti se bodo reprezentanci pozneje, med 11. in 14. aprilom, pridružili Luka Vidmar, Blaž Gregorc in Jan Muršak, Tomaž Razingar pa tako kot selektor Harrington v torek.

Priprave v Tivoliju so v ponedeljek zvečer v Tivoliju začeli vratarji Aleš Sila (Tilia Olimpija), Andrej Hočevar (Pontebba), Robert Kristan (Medveščak), branilci Greg Kužnik (Pontebba), Aleš Kranjc (Vienna Capitals), Mitja Robar, Sabahudin Kovačevič, Klemen Pretnar (vsi Acroni Jesenice), Jakob Milovanovič (Grenoble), Andrej Tavželj (Cortina), Žiga Svete, Igor Cvetek, Boštjan Groznik (vsi Tilia Olimpija) ter napadalci Rok Tičar, Andrej Hebar, Žiga Jeglič, Marjan Manfreda, Robert Sabolič (vsi Acroni Jesenice), Marcel Rodman, David Rodman (oba Vienna Capitals), Mitja Šivic (Grenoble), Aleš Mušič, Žiga Pance, Boštjan Goličič, Matej Hočevar (vsi Tilia Olimpija), Anže Ropret (Tilia Olimpija) in Jan Urbas (Malmö).

Risi že zbrani v Tivoliju