Jeseničani so zaostajali z 2:0, a so vseeno izsilili podaljšek, ki ga je odločil Adis Alagić. Foto: www.alesfevzer.com
Jeseničani so zaostajali z 2:0, a so vseeno izsilili podaljšek, ki ga je odločil Adis Alagić. Foto: www.alesfevzer.com
SŽ Olimpija je imela lepo priložnost za zmago, saj je vodila z 2:0. Prvi zadetek je po manj kot minuti igre dosegel Miha Pesjak, drugega Andrej Hebar. Foto: www.alesfevzer.com
Jesenic ni zmedel zaostanek dveh zadetkov

V zmagah železarji zdaj vodijo z 2:0, ekipi igrata na štiri zmage. Razmerje v strelih na gol je bilo po rednem delu 13:18, ob upoštevanju podaljška pa 19:22. V Tivoliju je bilo skoraj 2.000 gledalcev.
Na drugi tekmi je ljubljanski strateg Jure Vnuk poskrbel za menjavo v vratih. Roberta Kristana, ki je naredil veliko napako na torkovi tekmi, je zamenjal Tilen Spreitzer in vsekakor je upravičil zaupanje.

Pesjak zadel že v 1. minuti
Edini zadetek v prvi tretjini, v kateri sta obe ekipi le sedemkrat streljali na gol (4:3), je po 57 sekundah iz protinapada dosegel Miha Pesjak. Olimpija je bila nedisciplinirana, imela je šest kazenskih minut, česar pa gostje niso kaznovali.

Razveljavljen gol Hebarja za 3:1
V drugi tretjini se je igra razživela. Na 2:0 je v 29. minuti iz bližine povišal Andrej Hebar, le 21 sekund pozneje pa so Jeseničani izigrali Olimpijino obrambo, zadel je branilec Aleksander Magovac. Plošček je v 39. minuti še enkrat končal v mreži gostov, a so sodniki po ogledu posnetka odločili, da Hebarju zadetka zaradi oviranja vratraja Clarka Saundersa ne priznajo. To je seveda zelo razburilo gostitelje, trener Vnuk se po koncu tekme še dolgo časa ni pomiril in je izrekel nekaj krepkih na račun delivcev pravice (Miha Bulovec in Alex Lazzeri).

Jezovška odnesli na nosilih
V zadnji tretjini je Jeseničanom podaljšek priboril Luka Bašić, ki je po dolgi podaji Urbana Sodje na levi strani s strelom pod prečko premagal Tilna Spreizerja. Sredi zadnje tretjine so Žana Jezovška z nosili odnesli z leda, potem ko jo je skupil ob naletu z branilcem Kristjanom Čeponom. Sodnik presenetljivo ni dosodil niti dveminutne kazni.

Ob koncu rednega dela je bil zaradi igranja z visoko palico izključen Miha Logar, Olimpija pa ni znala unovčiti "power playja". Pripravila si ni niti ene priložnosti.

Alagić odločil maraton
Ker je bilo po 60 minutah 2:2, je sledil podaljšek, v katerem se igra do prvega zadetka. Podaljška sta se ekipi lotili bolj previdno in taktično ter predvsem prežali na napake tekmeca. Nekaj je dodala tudi utrujenost in na obeh straneh je bilo nekajkrat precej vroče. Za goste je najlepšo priložnost zapravil Erik Svetina v 73. minuti. Alagić, ki je novembra iz Beljaka prišel na Jesenice, je v 76. minuti pridrsal izza gola, ljubljanski branilci ga niso dobro pokrili, 23-letni napadalec pa je natančno meril in razveselil številne jeseniške navijače, ki so prišli v Ljubljano.
Železarji, ki so favoriti v tej četrtfinalni seriji, so zdaj v odličnem položaju. V soboto ob 18.00 bo tretja tekma v Podmežakli.


Alpska liga, četrtfinale, druge tekme:
SŽ OLIMPIJA - SIJ ACRONI JESENICE (v zmagah 0:2)
2:3 (1:0, 1:1, 0:1) v podaljšku
1.800; Pesjak 1., Hebar 29.; Magovac 29., Bašić 48., Alagić 76.
SALZBURG MLADI - RITTEN (1:1)
0:2 (0:1, 0:1, 0:0)
VIPITENO - ASIAGO (0:2)
2:3 (1:1, 0:2, 1:0)

PUSTERTAL - FELDKIRCH (1:1)
2:4 (1:2, 0:1, 1:1)

Igrajo na štiri zmage. Preostali termini so 10., 13., po potrebi pa še 15., 17. in 20. marec.

Jesenic ni zmedel zaostanek dveh zadetkov