Hokej
Anže Kopitar
Anže Kopitar - igralec s številko 11 - je dosegel 11. podajo sezono. Foto: AP
Nate Schmidt
Nate Schmidt je dosegel svoja prva gola v sezoni. Foto: Reuters

Dodaj v

Nov poraz Kraljev, Seattle 32. ekipa v Ligi NHL

Kopitar podal za edini gol
5. december 2018 ob 07:41,
zadnji poseg: 5. december 2018 ob 12:13
New York - MMC RTV SLO

Hokejisti Los Angelesa so zapravili možnost, da splezajo z dna Lige NHL, saj so pred svojimi gledalci izgubili proti Arizoni z 1:2.

Kojoti so oba gola dosegli v igri 5:4. Ob koncu prve tretjine je z igralcem manj zadel Lawson Crouse, na začetku druge pa z igralcem več Nick Schmaltz. Kralji so ob koncu tekme pritisnili, Anže Kopitar je v 55. minuti zadrsal za gostujoča vrata in plošček mojstrsko podal pred vrata, kjer je bil natančen Alec Martinez. A napad za izenačujoči zadetek jim ni več uspel.

Eden izmed junakov Arizone je bil vratar Adin Hill, ki je zaustavil 25 strelov. 22-letnik je pred kratkim postal prvi vratar Kojotev, na zadnjih štirih tekmah je Arizona vselej slavila, v tem obdobju pa je Hill prejel le dva zadetka.

Schmidt odločil ob koncu tekme
Vegas je v ponovitvi lanskega finala premagal Washington s 5:3. Nate Schmidt je v zadnjih dveh minutah pri izidu 3:3 dosegel dva gola in odločil zmagovalca. Gostitelji so v zadnji tretjini zabili štiri gole.

Seattle prihaja v ligo
Vodstvo lige je sicer soglasno sprejelo, da se bo s sezono 2021/2022 tekmovanju pridružila 32. ekipa Seattle, ki bo tekmovala v Pacifiški diviziji. To pomeni, da se bo Arizona preselila v Centralno divizijo. Seattle mora za sodelovanje plačati 650 milijonov dolarjev, kar je občuten porast v primerjavi s ceno, ki jo je pred leti moral plačati Vegas, ta je odštel pol milijarde dolarjev.

Liga NHL, tekme 4. decembra:
LOS ANGELES - ARIZONA 1:2
Martinez 55. (podaja Kopitar); Crouse 19., Schmaltz 26.

FLORIDA - BOSTON 5:0
NY ISLANDERS - WINNIPEG 1:3
PITTSBURGH - COLORADO 6:3
COLUMBUS - CALGARY 6:9
BUFFALO - TORONTO * 3:4
MONTREAL - OTTAWA 5:2
DETROIT - TAMPA BAY ** 5:6
VANCOUVER - MINNESOTA 2:3
VEGAS - WASHINGTON 5:3
* - podaljšek; ** - kazenski streli

Tekme 5. decembra:
ST. LOUIS - EDMONTON
ANAHEIM - CHICAGO
SAN JOSE - CAROLINA

S. J.
Prijavi napako
Komentarji
alberta
# 05.12.2018 ob 09:22
Včeraj so na sestanku lastnikov ekip potrdili vstop Seattla v ligo NHL v sezoni 2021/22.
najprej se je govorilo, da naj bi pristopili že v 20/21, vendar so , tako pravijo v bojazni pred novim lockoutom datum premaknili na leto kasneje,
seattle prihaja v Pacifiško divizijo iz nje pa se v Centralno selijo Kojoti in ne Oilers in Flames, kot so se je sprva govorilo.
Klub iz Seattla še nima imena, vlada pa v mestu veliko zanimanje, saj, kot sem enkrat že zapisal, imajo že rezerviranih 32.000 sezonskih vstopnic, prvih 10.000 so prodali v 12 minutah!
To pomeni, da bomo imeli 2021 spet expansion draft, za katerega so določili enaka pravila kot pri vstopu Las Vegasa v ligo.
Sicer pa sinoči nora tekma v Columbusu, kjer so Blue Jackets na koncu 1. tretjine vodili že 3:1 in potem v prvi minuti 2. tretjine povedli z 4:1, nato pa je sledil stampedo Flames-ov, ki so do konca 2. tretjine dosegli 5 golov, v zadnjem delu igre pa še tri in zmagali 9:6!
Na derbiju vzhoda med Torontom in Buffalom pa je Matthews v zadnji sekundi podaljška potopil Sabers.
vapor22
# 05.12.2018 ob 13:04
@Alberta
zame velja isto kot za fikofiko. Gledam vse tekme in navijam za Kingse in tudi Anžeta. Res pa je, da se letos nekoliko manj oglašam na forumu, čeprav veliko komentarjev pa vseeno nisem izpustil. Vedno skušam biti objektiven in napisati dejansko dogajanje na tekmi. Tudi grajo če je potrebno. Kar se tiče današnje tekme je bila odigrana korektno. Bila je prisotna borba in želja, le realizacija je spet šepala. Sem pa vesel današnje dobre igre Kopitarja, ki je bil zelo dejaven. Na ledu je prebil ogromno časa, saj ga je trener kar pogosto dajal na double-shift. Imel tudi nekaj zrelih priložnosti, ki jih žal ni realiziral. Mogoče bi res od njega pričakoval še malo več drznosti. Namreč, Anže je močan v prodorih ena na ena pa tega enostavno ne izkoristi. Prevečkrat odigra predvidljivo. Predvsem tisti prodori po krilu, drsanje za gol in po bandi navzgor, ter podaja na beka. To je poteza, ki jo znamo že na pamet. Sicer pa upam, da se krivulja obrne navzgor. Nekaj zametkov boljše igre je že, samo je še veliko rezerve. Določeni še kar ostajajo veliki dolžniki (Carter, Toffoli, Kovalchuk, Lewis....)
fikafika
# 05.12.2018 ob 12:23
@alberta

Jaz še vedno gledam vse Kopijeve tekme in držim pesti zanj in za Kingse! A se tu na forumu ne oglašam pogosto, saj je trenutna forma in posledično igra res ni na takšnem nivoju, da bi bilo kaj za komentirati oz. pohvaliti, grajati in kritizirati po vsaki tekmi pa tudi ne nameravam. Kljub temu, da so danes izgubili igra niti ni bila tako slaba, še posebej v drugi tretjini, ko so odigrali nekaj hitrih akcij. Tudi ko so lovili gol za izenačenje, so igrali zavzeto. In to prinese rezultat. Lepo je povedal Jim Fox, da je v akcijah treba sodelovati in jih ne le zgolj spremljati!
To se še posebej pokaže v PP igri, ki je daleč najslabša v ligi! Tako kot @vapor22 sem tudi jaz pričakoval, da bo sprememba trenerja prinesla nov zagon, a se mi zdi da je Willie še boj anemičen kot je bil John. Ne glede da upanje umre zadnje, pa bi se moral zgoditi res pravi čudež, da bi se Kingsi letos uvrstili v playoff.
alberta
# 05.12.2018 ob 10:41
Ne vem pa, kje so vsi tisti silni navijači Kings-ov, za katere, kot se je nekdo izrazil, navija cela Slovenija.
A sedaj, ko imajo slabo sezono in izgubljajo pa ne bo nič carjev, pa kraljev, pa ogrevanje za stankota in podobnih oznak?
Ne vem kam je mrknila ta armada navijačev in "strokovnjakov".
Je pač tako, tudi v hokeju kot povsod v športu in življenju, so vzponi in padci, vendar, če si pravi navijač, ostaneš s klubom in mu daješ podporo tudi, ko jim ne gre.
Mislim, da bi si malo take podpore zaslužil tudi kapetan LAK Anže Kopitar!
acrje
# 05.12.2018 ob 11:07
alberta lepo napisal nekaj pomembnih dogodkov, sam bi izpostavil še hat-trick Hornqvista proti Coloradu v slabih 3 minutah.
alberta
# 05.12.2018 ob 13:41
@fikafika in @ vapor22,
upam, da vesta kakšne navijače sem mislil s svojim zapisom in verjamem, da se z mano glede teh strinjata.
Ko sem to pisal sem vaju, in še koga,( vendar bi jih lahko prešteli na prste ene roke ) imel v mislih in upal, da vas ne bom užalil, saj ste v svojih komentarjih vedno strokovni in objektivni...kapo dol.
Lep pozdrav!
am shagar
# 05.12.2018 ob 12:41
Prodat, kar se da. Če bo šlo tako naprej itak ne bo kaj prodat, ker je zmeraj več poškodovanih igralcev. Bi se moralo začeti že takrat, ko je Lombardi kupil nutcrackerja. S tistim izborm bi dobili ornk igralca. Še sreča, da je bil Chia še bolj butast. Zanimivo je, da sedaj noben en najame Lombardija glede na renome. Včasih so odločitve GM-jev prav butaste. Pa tudi tistih, ki jih najemajo še bolj.
rapots
# 05.12.2018 ob 11:03
Kingse je res težko gledat. Po dveh kantah je ekipa očitno prazna, sledi rebuild.
Jurčič
# 05.12.2018 ob 10:26
ja, fajn derbi je bil, sicer pa lepa vrnitev Matthewsa, po atomskem začetku se očitno vrača na taiste tirnice....
vapor22
# 05.12.2018 ob 14:59
@Alberta
se mi je zdelo koga imaš v mislih in sem tako tudi vzel. U glavnem brez zamere z moje strani:)
2px_orbitala
# 05.12.2018 ob 09:31
Tako slaba forma Kingsov, da je verjetno še slovenska hokejska reprezentanca boljša.
anny22
# 06.12.2018 ob 15:09
Je Schmaltz slovenskega porekla?

Njegovi predniki so Nemci. Priimek je povezan z Aškenazi, evropskimi Židi, in tudi po videzu bi znal biti judovskega porekla.
Nič ne bo z reprezentanco. :)
FORZA JUVE
# 05.12.2018 ob 16:26
Sam hokej spremljam le kratek čas hkrati pa zelo težko najdem čas da bi si tekme razen kakšen vikend in prazniki zato težko napišem strokovne komentarje. Vesel pa sem če vi napisete kaj o tekmi od Kingosv. Drugače pa sem vesel za Kopitarja ker je očitno spet našel svojo formo.
Vprašal pa bi ( alberta, vapor22, fikafika) vas če mogoče pomnite kolko je najdalši odigran niz tekem brez podaljškov? Trenutno jih ima minesota 19 kar se mi zdi precej veliko. Lp
ClarenceVanKuyt
# 05.12.2018 ob 15:40
Je Schmaltz slovenskega porekla?
alberta
# 05.12.2018 ob 13:50
@am shagar,
če si z nutcrackerjem mislil Lučiča, se strinjam 200% .
Je pa res zanimivo, da Lombardija noben še povoha ne, pa se je že kar nekaj GM zamenjalo v tem času .
Kazalo