Rok Stojanovič je v pretekli sezoni blestel v dresu Celja. Foto: Sara Ros
Rok Stojanovič je v pretekli sezoni blestel v dresu Celja. Foto: Sara Ros

Ob Žanu Usu bo vrata Jesenic branil še en v Kranju izučeni vratar, ki bo avgusta dopolnil 26 let. Orjak med vratnicama je do začetka pretekle sezone branil v Kranju, nato je eno sezono odigral v Celju. V Ligi INL in nato v državnem prvenstvu je bil sijajen, kar so občutili tudi Jeseničani v polfinalu, ko so se rešili šele v podaljšku druge tekme, nato pa dobili odločilno tekmo v Podmežakli.

"Sem navijač Jesenic in že od nekdaj mi je bila želja igrati za Jesenice. Rad bi doživel veliki derbi v rdečem dresu. Nove Jesenice spremljam že nekaj časa. Hitro se pobirajo in vsako leto so nivo višje. Zdaj gredo na profesionalno pot, kar je zame zelo mamljivo. Imam dober občutek pred sezono, mislim, da bom doživel veliko novega. Lahko se bom posvetil samo hokeju," je pojasnil 197 cm visoki čuvaj mreže.

"Z Žanom Usom se zelo dobro poznava. Bila sva skupaj v Kranju, eno sezono sva skupaj branila v Ligi INL. Žan je odličen vratar. Dobro se razumeva, veliko se pogovarjava in sva si konkurenca, vendar zdrava konkurenca," je še dodal Stojanovič.

Novi trener Jesenic Nik Zupančič bo imel na voljo zelo močno zasedbo. Iz Olimpije so prišli Jure Sotlar, Luka Kalan in Miha Logar. Podpisal je tudi izkušeni avstrijski branilec Martin Oraže. Nova sezona v Alpski ligi se začenja 17. septembra, ko v Podmežakli gostuje Gardena.