Henrik Lundqvist je v seriji z Montrealom jeziček na tehtnici, ki se je prevesila na stran Rangersov. Foto: Reuters
Henrik Lundqvist je v seriji z Montrealom jeziček na tehtnici, ki se je prevesila na stran Rangersov. Foto: Reuters
Naslednja tekma bo v noči na petek v New Yorku. Foto: Reuters

Junak tekme je bil vratar Rangersov Henrik Lundqvist, ki je zbral 40 obramb. "Menim, da smo igrali dobro. Edini razlog za naš poraz je Lundqvist. Ukradel nam je tekmo," je bil razočaran domači trener Michel Therrien.
32-letni Šved je klonil le v sedmi minuti, ko ga je premagal Max Pacioretty in popeljal Canadiense v vodstvo. Slavje več kot 21.000 gledalcev se še ni poleglo, ko je 17 sekund pozneje izenačil Ryan McDonagh.

Rangersi so z zadetkom Ricka Nasha povedli še pred koncem prve tretjine. Sredi drugega dela je končni izid postavil Martin St. Louis.

V vratih Montreala je poškodovanega Careyja Pricea (manjkal bo celotno serijo) presenetljivo zamenjal Dustin Tokarski, ki je dobil prednost pred drugim vratarjem Petrom Budajem. 24-letnik je deloval ranljivo, vendar pri dveh zadetkih Rangersov ni imel nikakršnih možnosti.

"Vedeli smo, da bodo začeli silovito. Pomembno je bilo, da smo ekspresno izenačili. S tem smo vsaj nekoliko izničili njihov trenutek," je povedal Lundqvist, ki je na dveh tekmah v Montrealu zaustavil 63 od 66 strelov. Razmerje v strelih na gol je bilo 41:30 v korist Canadiensov.

Tretja tekma bo v noči na petek v New Yorku.

Chicago in Los Angeles bosta drugo tekmo finala Zahoda odigrala v četrtek ob 2.00. Branilci naslova vodijo z 1:0.

MONTREAL - NY RANGERS
1:3 (1:2, 0:1, 0:0)
Pacioretty 7.; McDonagh 7., Nash 19., St. Louis 29.

Obrambe: Tokarski 27; Lundqvist 40