Slovenska vrata je branil Luka Gračnar. Foto: EPA
Slovenska vrata je branil Luka Gračnar. Foto: EPA
Ivo Jan
Ivo Jan v Minsku preizkuša mlade moči. Foto: www.alesfevzer.com

Domačini so povedli že po enajstih sekundah, ko je Luko Gračnarja matiral Maksim Parfejevec. A odgovor Slovencev je sledil hitro - Luka Bašič je namreč v 2. minuti po lepem prodoru izenačil na 1:1.

Odločitev o zmagovalcu je padla med 24. in 30. minuto. Dva gola je zabil Artjom Kisli, drugega ob številčni prednosti. Zmago Belorusov pa je v 46. minuti potrdil Artur Gavrus. Razmerje strelov je bilo 37:25 za domače.

Pretnar: Napredek je viden
"Težko je bilo, začeli smo slabo. Težko je bilo proti domačinom tako začeti. A super je, da smo se vrnili in zadeli, nekaj napak je bilo, mogoče je bila največja hiba, da nismo zadeli v 'power-playu', je pa viden napredek od včeraj in gremo v pravo smer. Če pa ne daš gola, težko zmagaš,"
je tekmo ocenil branilec Klemen Pretnar.

Slovenija bo v soboto ob 13.30 igrala še s Francijo, ki je prav tako izgubila obe tekmi.

Selektor Jan preizkuša mlade moči
Selektor Ivo Jan je v Minsk odpeljal številne novince in mlade hokejiste, rezultat pa, kot je poudaril, ni v ospredju, saj želi preizkusiti čim več igralcev, dati priložnost tistim, ki je v članski ekipi še niso imeli, in videti, na koga bo lahko resno računal tudi po tem, ko se bodo v ekipo vrnili standardni člani.

HOKEJ NA LEDU

TURNIR EVROPSKEGA IZZIVA

MINSK

SLOVENIJA - BELORUSIJA
1:4 (1:1, 0:2, 0:1)
Bašič 2.; Antonov 1., Kisli 24., 30., Gavrus 46.

Slovenija: Gračnar, Us, Ograjenšek, Kuralt, Čimžar, Štebih, Pretnar, Pance Ž., Ropret, Hebar, Magovac, Logar, Orehek, Koblar, Zajc, Planko, Selan, Pem, Tomaževič, Kalan, Bašič.

FRANCIJA - LATVIJA
1:4 (0:2, 0:1, 1:1)




Sobota ob 13.30:
FRANCIJA - SLOVENIJA

Ob 17.30:
BELORUSIJA - LATVIJA




LATVIJA - SLOVENIJA
4:1 (2:0, 2:0, 0:1)
Maslovskis 5., Dzierkals 20., Kulda 24., Kalns 37.; Simšič 51.

BELORUSIJA - FRANCIJA
5:2 (0:0, 1:2, 4:0)