S spiska je odpadel tudi Marjan Manfreda. Foto: EPA
S spiska je odpadel tudi Marjan Manfreda. Foto: EPA
Danci slavili v Tivoliju

Odločitev Harringtona po sinočnji tekmi z Dansko (3:5) je bila težka in sprejeta po dolgem sestanku s pomočnikoma Danyjem Geliansom in Andrejem Hebarjem. V garderobi je razglasitev pričakovala celotna ekipa, igralci niso odšli v hotel in na večerjo, temveč so kot prava ekipa čakali na odločitev dolgo v noč.

Trenerji so na sestanek poklicali Hočevarja, Manfredo in na koncu še kapetana bronaste reprezentance do 20 let Gregorca. "To je v bistvu najtežji del trenerskega dela. Ko moraš skrčiti ekipo na določeno število in s tem odreči sodelovanje nekaterim igralcem," je po sestanku povedal selektor Harrington. Najbolj razočaran je bil mladi Gregorc. "Blaž je še mlad, njegov čas še prihaja in prepričan sem, da bo naslednje leto že zasedal mesto v članski ekipi,« je povedal Harrington.

Reprezentanca zdaj šteje 24 igralcev. Zvečer bo klub Žiga Pavlina Renon igral četrto tekmo finala italijanskega prvenstva. V primeru, da Pavlinov klub, ki izgublja s 0:3, zmaga, se bo selektor pogovoril z mladim branilcem. Če ga ne bo, ga bo umaknil s seznama in bo reprezentanca popolna.

SP divizije I se bo v Ljubljani začel v soboto.

Danci slavili v Tivoliju