Luka Bašič je uspešno izvedel kazenski strel v 1. seriji. Foto: BoBo
Luka Bašič je uspešno izvedel kazenski strel v 1. seriji. Foto: BoBo

Slovenski selektor Matjaž Kopitar še naprej v moštvu ni imel nemške četverice, manjkali so Aleš Kranjc, Rok Tičar in brata Rodman. Tekma se je začela z minuto molka v spomin na prezgodaj umrlega dolgoletnega reprezentanta Slovenije Elvisa Bešlagića. Fantje so na dresih nosili tudi črn žalni trak.
Lepa priložnost Pajiča z igralcem manj
V vratih Slovenije je bil Robert Kristan, ki je imel v prvi tretjini precej dela. Razmerje v strelih v uvodni tretjini je bilo 11:7 v korist Avstrijcev, ki niso unovčili edinega "power playa" v 8. minuti, ko je bil na kazenski klopi Boštjan Goličič. Nevarno je zapretil Thomas Hundertpfund. Le trenutek zatem je imel kljub igralcu manj izjemno priložnost Rok Pajič, ki pa v zaključku samostojne akcije ni našel prave rešitve.
Avstrijci niso kronali premoči
Tudi v drugi tretjini so bili gostitelji precej konkretnejši (streli na vrata 7:4). Zelo nevaren je bil kapetan Thomas Koch. Sledila sta pobeg Daniela Welserja po desni strani in izjemna akcija Andreasa Kristlerja z zelo slabim zaključkom. V tem delu je Slovenija vpisala le poskus Anžeta Kuralta, domačini pa tudi po izmenjavi podaj Thomasa Raffla in Gregorja Baumgartnerja niso zadeli mreže.
Odločilni zadetek dosegel Žiga Pance
V zadnji tretjini so imeli Avstrijci v 46. minuti dva igralca več, a so naredili napako, Florian Iberer pa si je prislužil izključitev. Končno razmerje v strelih je bilo 24:17. V podaljških sta obe moštvi mislili predvsem na obrambo. Pri kazenskih strelih sta bila za goste uspešna Luka Bašič in Žiga Pance. Za Avstrijce je zadel le Raffl.

Slovenci bodo v ponedeljek v Mariboru začeli sklepni teden priprav na SP elitne skupine. Risi se bodo prihodnjo soboto v 1. krogu pomerili z Norvežani v Stockholmu, Avstrijci pa se bodo srečali z ZDA v Helsinkih. Cilj obeh izbranih vrst je obstanek med svetovno elito.

Pripravljalna tekma, Dunaj:
AVSTRIJA - SLOVENIJA
* 0:1 (0:0, 0:0, 0:0)
* - po kazenskih strelih