V dvorani Podmežakla na prvem treningu slovenske reprezentance ni bilo gneče. Vadili so le trije, v golu pa je bil Andrej Hočevar. Foto: hokej.si
V dvorani Podmežakla na prvem treningu slovenske reprezentance ni bilo gneče. Vadili so le trije, v golu pa je bil Andrej Hočevar. Foto: hokej.si

Potem ko so se risi februarja presenetljivo prebili do četrtfinala olimpijskega turnirja, so prvi igralci že začeli priprave na aprilsko svetovno prvenstvo divizije I v Koreji. Na prvem treningu so v Podmežakli trenirali vratar Andrej Hočevar, branilec Luka Tošič in napadalec Anže Kuralt. Trojica je večji del sezone igrala v Franciji. Hočevar in Kuralt sta bila soigralca pri Epinalu (22-letni Kuralt je tri tekme odigral tudi za Gradec), medtem ko je Tošić nosil dres Villard-de-Lansa.

"Že nekaj časa sem čakal na priprave, saj sem dokaj hitro končal klubsko sezono. V zadnjem času sem treniral tudi z Olimpijo, kar mi je omogočil Ivo Jan. Danes mi je bilo zato lažje, saj premor ni bil predolg. Je pa vedno lepo priti na zbor reprezentance," je povedal vratar Andrej Hočevar in dodal: "Pred treningom sem imel kar malo strahu, saj sem vedel, da bomo trenirali le trije, a je na koncu vse izpadlo v redu.”

Avstrijska hokejska zveza je sedmerico igralcev članske reprezentance, ki so med olimpijskimi igrami v Sočiju kršili pravila in pretirano uživali nočno življenje, kaznovala z globami. Zveza imen "grešnikov" ni razkrila, denar pa bodo namenili razvoju mladinskega hokeja.

V torek se bosta priključila brata Rodman, nato še Gal Koren in Jan Urbas. "Z Janom Muršakom je zgodba nekoliko drugačna, saj bo nekaj časa preživel še v Moskvi. Tam bo treniral, tako da ni bojazni. Dnevno spremljamo, kaj se dogaja po prvenstvih. Z igralci smo dogovorjeni, da po koncu tekmovanja sporočijo, kako in kaj,” je povedal selektor Matjaž Kopitar, ki bo do nadaljnjega treninge prilagajal številu igralcev, ki jih bo imel na voljo: ”Za igralce, ki niso v ritmu in so imeli premor, je to brez dvoma težje, če jih je na ledu tako malo, medtem ko je zame lažje. Zato trening traja 50 oziroma maksimalno 55 minut.