24-letni branilec P. K. Subban je po petih podajah ob
24-letni branilec P. K. Subban je po petih podajah ob "metli" proti Tampi, zdaj največjemu tekmecu Montreala, dosegel dva gola v letošnji končnici. Foto: Reuters

Dobro dene tole. Za to treniramo vse leto.

Gostujoči junak 2. podaljška P. K. Subban
trener Claude Julien, Patrice Bergeron, Brad Marchand (Boston Bruins)
Trener Bostona Claude Julien: "Ne bomo obupani po le eni tekmi. Imeli smo ogromno priložnosti in pokazali nepopustljivost. Moramo pač le unovčiti priložnosti, ki si jih priigramo. To je vse, kar obžalujem." Foto: Reuters

Najboljši branilec lanske sezone je z drugim golom večera, oba je dosegel z "bombama" ob igralcu več, odločil prvo tekmo v 2. podaljšku in prinesel Montrealu uvodni "brejk" v seriji med tekmecema, ki že 34. v zgodovini merita moči v končnici.

Odločale poteze branilcev
Boston
, ki je že proti Detroitu na domačem ledu izgubil prvo tekmo, je v zadnji tretjini izničil zaostanek z 0:2, a so Canadiensi znova povedli prek branilca Francisa Bouillona. Vsega dve minuti pred koncem rednega dela je odgovoril branilec Johnny Boychuk, ki je izsilil podaljšek, v katerem so gostje zmagovito kaznovali izključitev Matta Bartkowskega, in to prek svojega najboljšega igralca, P. K. Subbana.

Price protiutež ofenzivi Bruinsov
Ob temnopoltem branilcu je bil prvi junak zmage "habsov" vratar Carey Price, ki je zaustavil kar 48 strelov Bruinsov. Gostitelji so Kanadčane nadstreljali s kar 51:33, pri čemer pa je Canadiensom uspelo še blokirati kar 30 strelov. Na drugi strani se je s pepelom posul najboljši "kosmatinec" v 1. krogu, vratar Tuukka Rask (29 obramb): "Preprosto sem bil zanič."

"Boston je bil najboljša ekipa rednega dela. Prav tako je odlično igral v prvem krogu končnice. Tudi nocoj je igral dobro. Toda nam je uspelo najti pot do zmage," je po tekmi povedal trener Montreala Michel Therrien.

V noči na soboto se začenjata še finala v Atlantski in Centralni skupini, medtem ko se bo hokejski boj v južni Kaliforniji za krono Pacifika med Racmani in Kralji začel šele v soboto.


KONČNICA, 2. krog - divizijski finali

ATLANTSKA SKUPINA
BOSTON - MONTREAL - 0:1
* 3:4 (0:1, 0:1, 3:1) - v 2. podaljšku
Smith 43., Krug 47., Boychuk 59.; Subban 12., 85., Bourque 24., Bouillon 53.
Obrambe: Rask 29; Price 48.

METROPOLITANSKA SKUPINA, petek:
PITTSBURGH - NY RANGERS

CENTRALNA SKUPINA, petek:
CHICAGO - MINNESOTA

PACIFIŠKA SKUPINA, sobota:
ANAHEIM - LOS ANGELES

Vrhunci tekme Bruins - Canadiens 3:4*

Dobro dene tole. Za to treniramo vse leto.

Gostujoči junak 2. podaljška P. K. Subban