Žiga Pance se bo vrnil prihodnji petek proti Beljaku. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Žiga Pance se bo vrnil prihodnji petek proti Beljaku. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Hannu Järvenpää
Hannu Järvenpää se zaveda, da tudi na naslednjih treh tekmah nujno potrebuje točke. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Matjaž Sekelj
Matjaž Sekelj ima zadnje dni veliko skrbi. Foto: MMC RTV SLO
Gol McBrida, ki ni bil priznan
Drama v polni Podmežakli pripadla Jeseničanom

"Imam popolnoma čisto vest. Ni bilo nobenega udarca, ne s palico, ne z roko. Bil je kontakt z roko, a v smislu pogovora. Pozneje je bilo na zapisniku zapisano, da je bil to napad na sodnika, kar pa seveda ni res. Lani je napadalec Dunaja Rafael Rotter napadel sodnika in dobil 16 tekem kazni. To se ne more primerjati z njegovim primerom. Škoda, da se ne vidi na posnetku. Mi nimamo dokazov. Odločitev ni bila v naših rokah, lahko pa zatrdim, da z moje strani ni bilo nič spornega. Visoka kazen bi bila skrajno neprimerna," je za MMC po treningu v Tivoliju pojasnil Pance.

Otroci in mladina do 18. leta bodo imeli prost vstop na petkovo tekmo z Linzem s kuponom, ki ga dobijo na klubski spletni strani. Po koncu tekme se bodo otroci družili z Božičkom.

Vrnil se bo proti Beljaku
Kapetan bo izpustil tekmo proti Linzu v petek in gostovanje na Dunaju v nedeljo ter v Salzburgu v torek, vrnil se bo prihodnji petek, ko v Tivoli prihaja neposredni tekmec v boju za končnico Beljak.

Vsi so osredotočeni na Linz
V Tivoliju skušajo čim prej pozabiti na grenak poraz na 445. večnem derbiju, kjer je bil zadetek Brocka McBrida v zadnji akciji na tekmi razveljavljen. "Kljub porazu na Jesenicah ni še nič izgubljenega. Do konca prvega dela je še devet tekem. Sodniki so se odločili, da zadetek ob koncu druge tretjine priznajo, tistega ob koncu tekme pa so razveljavili. Tekme je bilo konec že tri dni nazaj, mi smo skušali to tekmo pozabiti. Vsi imamo v glavah tekmo proti Linzu v petek zvečer, ki je za nas izjemno pomembna, hočemo osvojiti dve točki pred našimi navijači," je poudaril Pance.

Zeleno-beli v zadnjem mesecu igrajo zelo slabo. Decembra so osvojili le štiri točke. "Res je prišlo do padca forme. Vse ekipe imajo vzpone in padce. Prepričan sem, da se bomo dvignili iz tega brezna. Trenutno ni nobene panike, čeprav smo v decembru osvojili le štiri točke. Pred tem smo osvojili zelo veliko točk in imamo še nekaj prednosti pred tekmeci v boju za šesto mesto. Dunaj in Beljak zaostajata le tri točke, tudi 5. mesto je še vedno ulovljivo. Treba se bo seveda izboljšati," je še dodal kapetan.

Järvenpää dokazal, da zna voditi ekipo
Pance je zadovoljen z delom trenerja Hannuja Järvenpääja, ki se je v zadnjih tednih znašel na udaru kritik: "Zdaj moramo stopiti skupaj. Järvenpää je pokazal zelo veliko pravih stvari od njegovega prihoda v Ljubljano. Dokazal je, da zna voditi ekipo. Igralci ga podpiramo in ni nobenega razloga, da bi zamenjali trenerja. Vsi skupaj se bomo dvignili iz tega položaja."

Linz ne bo prišel v Ljubljano na izlet
Po dopoldanskem treningu so bila vrata garderobe še dolgo zaprta. Vsi v klubu se zavedajo pomembnosti petkove tekme proti Linzu. Järvenpää se je z igralci pogovarjal skoraj 45 minut. Povabil nas je v svojo pisarno, kjer je analiziral tekme Linza. Na računalniku so bili številni posnetki tekem najboljše ekipe v ligi. "Linz je v letošnji sezoni zares najboljša ekipa v Ligi Ebel. Ima pa tudi slabosti. Prejel je že 84 golov, mi smo le tri več. Na nekaterih tekmah so igralci Linza odpovedali v obrambi. V napadu so neverjetno močni, zagotovili so si že mesto v končnici, a njihov cilj je prvo mesto in vsekakor bodo vzeli petkovo tekmo maksimalno resno," je pred tekmo s Črnimi krili razmišljal finski strateg, ki je med božičnimi prazniki odpotoval v domovino, kjer je obiskal tudi brata, ki se bojuje z zahrbtno boleznijo.

Časomerilec je kradel sekunde
Beseda je hitro nanesla na ponedeljkov večni derbi in poraz na Jesenicah s 4:5: "Na Jesenicah smo dosegli štiri zadetke, kar bi moralo zadostovati za dve točki. Naredili smo nekaj velikih napak v obrambi, Jeseničani pa so izkoristili prav vse svoje priložnosti. Pogovorili smo se o vseh napakah in prepričan sem, da bomo v petek v obrambi igrali precej bolje. Po ogledu posnetka je popolnoma jasno, da je časomerilec na Jesenicah kradel sekunde. Tri sekunde nam je ukradel pri prepovedanem dolgem strelu, prehitro je štartal uro pri metu ploščka 12 sekund pred koncem. Časomerilec ne more imeti čiste vesti. Zaslužili smo si vsaj točko, to je bil zelo grenak poraz."

Ga bo tudi v petek kdo pošiljal domov na Finsko?
V Tivoliju ima Hannu tudi prav posebnega "prijatelja", ki z vrha glavne tribune na vsaki tekmi kriči in ga pošilja nazaj na Finsko (Hannu, go home!). "Upam, da si ta oseba upa priti do mene, se bova pogovorila. Niti slučajno se ne bom razjezil. Pogovorila bi se o naši igri. Splošno znano dejstvo je, da so najboljši trenerji vedno med gledalci. S tem sem se že sprijaznil. Nekdo mora voditi ekipo, ne more je 3.000 gledalcev v dvorani, " je v duhovitem slogu pripomnil Finec.

Zaupa mladim igralcem
"Verjamem v to ekipo, imamo nizek proračun, prikazali pa smo že veliko dobrih tekem. Še posebej veliko sem se v letošnji sezoni ukvarjal z mladimi igralci. Ken Ograjenšek, Eric Pance, David Sefič in drugi nihajo v formi, kar je normalno za mlade igralce. Na njih ne smem biti jezen. Če oni izgubijo samozavest, to pomeni, da se ne bodo hitro pobrali in ne bodo mogli igrati Lige Ebel," je poudaril Järvenpää, ki še vedno zaupa mladim.

Šest ur in pol analiziral večni derbi
Med predstavniki sedme sile so že začele krožiti govorice o menjavi trenerja, če bo Olimpija izgubila tudi naslednje tri tekme. "Če ima vodstvo kluba v mislih, da bi lahko nekdo drug bolje vodil to ekipo, potem se bo tako odločilo. To ni v moji pristojnosti. Odgovoren sem za treninge, tekme in formo igralcev. Trenutno ne razmišljam o tem, kaj bi se lahko zgodilo z mojim položajem. Imam preveč dela s pripravo ekipe. Nihče mi ne more očitati, da ne delam trdo. Šest ur in pol sem v četrtek pripravljal posnetke s tekme proti Jesenicam. Igralcem sem pokazal vse napake v obrambi, napake pri igri z igralcem manj in več," je pojasnil strateg zeleno-belih.

Sekelj ne sprejema odločitev z vročo glavo
Matjaž Sekelj
ima ogromno izkušenj in odločitev ne sprejema "na prvo žogo". V Ligi Ebel so Ljubljančane trenirali Ildar Rahmatullin, Mike Posma, Randy Edmonds, Bojan Zajc (večkrat v vlogi gasilca) in Dany Gelinas. Posma je imel izjemen uspeh, bil je celo pred zmago v Ligi Ebel, a vse skupaj je bilo kratkoročno. Znane so njegove težave zunaj ledenih ploskev. Vsi drugi trenerji se niso niti malo izkazali, v primerjavi z marljivim Järvenpääjem bi si vsi zaslužili precej slabšo oceno. Direktor Olimpije po porazu v Podmežakli ni hitel z odločitvami, zmaji so še vedno na 6. mestu in veliko vprašanje je, kaj bi lahko spremenil nov trener, ki ne bi poznal razmer v klubu. Časa ne bi imel, saj je januar ključen mesec z ogromnim številom tekem. Končuje se prvi del, drugi del pa bo trajal le mesec dni.

Gol McBrida, ki ni bil priznan
Drama v polni Podmežakli pripadla Jeseničanom