Močan adut Linza je Alex Westlund. Nekdanji vratar Olimpije je blestel v Ljubljani in z zmaji igral tudi v finalu Lige Ebel. Foto: MMC RTV SLO
Močan adut Linza je Alex Westlund. Nekdanji vratar Olimpije je blestel v Ljubljani in z zmaji igral tudi v finalu Lige Ebel. Foto: MMC RTV SLO

Vse je bilo odločeno že po prvih dveh tretjinah, ko so črna krila vodila z 8:1. Prav neverjetno je, kakšen je bil rezultat, saj je bilo v prvih 40 minutah razmerje v strelih kar 18:27 v korist Dunaja. Vratar Capitalsov Sebastian Stefaniszin je od 13 ubranil le osem strelov. Zamenjal ga je Thomas Dechel, ki je iz prvih petih poskusov prejel tri gole. Dva gola je dosegel Rob Hisey.

Zmaji so letos dvakrat premagali Linz. To jim je uspelo na zadnji medsebojni tekmi, ko so v Tivoliju zmagali s 6:3, v rednem delu pa so doma slavili še po kazenskih strelih (2:1). V drugem delu tekmovanja so v Linzu izgubili s 4:0, v rednem pa najprej 4:2, nato pa 4:0. V Ljubljani so bila na prvi tekmi v rednem delu črna krila boljša s 3:2.

Zmaji tudi z Žigo Pancetom in Hočevarjem?
Vstopnice za obe polfinalni tekmi v Tivoliju, ki bosta v četrtek in prihodnji torek, se bodo za lastnike sezonskih vstopnic začele prodajati v torek ob 9.00, za vse druge pa ob 16.00. Serija se bo sicer začela v torek v Linzu, ko obstaja kar precej možnosti, da se bosta v moštvo Olimpije vrnila povratnika po poškodbah Žiga Pance in Matej Hočevar.

ČETRTFINALE, sedma tekma
LINZ
- Dunaj 4:3
8:3 (3:0, 5:1, 0:2)
Irmen 1., Mairitsch 4., Hisey 9., 32., Grabher Meier 28., Oberkofler 32., Keller 35., Ouellette 35.; Casparsson 40., Ferland 52., Bjornlie 59.

TILIA OLIMPIJA - Sapa Fehervar 4:2

KAC CELOVEC - Salzburg 4:2

MEDVEŠČAK - Orli Znojmo 4:0

V odebeljenem tisku je izid v zmagah; igrajo na 4 zmage. Polfinale se začenja v torek.