Izbor šport

Poudarki

  • O bližnjih načrtih reprezentance: "Projekt je fenomenalen, cilj je jasno postavljen, vse skupaj je pozitivno"
  • O svojem položaju pri Chievu: "V takšnih trenutkih se pokažeta moč in profesionalnost igralca"
Boštjan Cesar
Boštjan Cesar in Bojan Jokić, tri leta tudi soigralca pri Chievu, sta v ponedeljek popoldne odprla športni center Baza v Štepanjskem naselju v Ljubljani. Foto: BoBo
Športni center Baza
Takole so 11. junija lani položili temeljni kamen za novo dvorano. Foto: Jakob Helbl
VIDEO
Cesar in Jokić odprla špo...
VIDEO
Cesarja veseli vizija sel...

Dodaj v

Foto: Cesar ob misli na novo dvorano lažje preživel praznike zdoma

Na dogodek prišli tudi Iličić, Ljubijankić, Šuler ...
9. januar 2018 ob 09:47,
zadnji poseg: 9. januar 2018 ob 13:12
Ljubljana - MMC RTV SLO

Odločitev kapetana slovenske nogometne reprezentance Boštjana Cesarja, ali bo še naprej igral za izbrano vrsto, bo znana v prihodnjih dneh. Branilec, ki je že stokrat oblekel majico Slovenije, je sicer zadovoljen s selektorjevo vizijo.

Vse odkar je 35-letni Ljubljančan po zadnji tekmi proti Škotski pred tremi meseci dejal, da še ne ve, ali bo nadaljeval reprezentančno kariero, se pojavljajo ugibanja, kakšna bo njegova odločitev in kdaj jo bo dokončno sprejel. Cesar je moral počakati tudi na imenovanje novega selektorja. Prejšnji mesec je to postal Tomaž Kavčič in zdaj se je lahko pogovoril tudi z njim.

"V ponedeljek zjutraj sva se dobila na kavi. Predstavil mi je svoje videnje, jaz sem mu povedal moje. Naj ostane med nama, o čem sva se pogovarjala, a lahko povem, da je sestanek potekal lepo. Veseli me, kako mi je selektor predstavil vizijo. Projekt je fenomenalen, cilj je jasno postavljen, vse skupaj je pozitivno. Pustil si bom nekaj časa za premislek, odločitev bo znana v prihodnjih dneh. Odločil se bom, da bo dobro (smeh)," je povedal ob odprtju športne dvorane Baza v Štepanjskem naselju v Ljubljani, v katero je skupaj s še enim reprezentantom Bojanom Jokićem in Sašo Abrićem vložil dober milijon evrov.

Dvorana zgrajena v sedmih mesecih
Datum odprtja ni bil naključen. Cesar je te dni prost, saj bodo ta konec tedna nogometaši v italijanski prvi ligi počivali, potem ko so imeli delovne božično-novoletne praznike.

"Prvič sem preživel božič in novo leto v Veroni, prejšnja leta sem bil večinoma v Ljubljani. Ni lahko, toda že vrsto let igram v tujini in sem navajen odrekanj. Vedel sem, da se bom vrnil na današnji dogodek, to mi je pomagalo. Sem več kot zadovoljen. Ko sem prišel sem in videl, da je dvorana zgrajena, mi je srce začelo hitreje biti. Res so enkratni občutki," je za MMC opisal "Cesi". Nadaljeval je: "S projektom smo se počasi začeli ukvarjati pred petimi, šestimi leti. Temeljni kamen je bil postavljen lani junija, po sedmih mesecih pa je dvorana zgrajena."

Izgradnjo športnega centra so uresničili v javno-zasebnem partnerstvu z Mestno občino Ljubljana. Družba Trigemini, ki je v lasti Cesarja, Jokića in Abrića, bo objekt upravljala trideset let, nato ga bo predala v last mestne občine.

Ob zapuščenih igriščih in strganih koših boli srce
"Ena izmed mojih želja je bila, da bi odprli nekaj takega. Smo z ulice, kot mladi smo igrali na betonu in nas mogoče malo boli srce, ko pridemo v Slovenijo ter vidimo zapuščena igrišča in strgane koše. Rekli smo si, da moramo novi generaciji nekaj dati. Dvorana je namenjena vsem, ki imajo radi šport, vsi so dobrodošli, od najmlajših do starejših. Kdor želi izboljšati svojo pripravljenost, ima tu vrhunskega trenerja, šolo nogometa, imamo večnamensko dvorano za aerobiko in podobno, gostinski lokal in tako dalje," je še dejal Cesar, ki je z zdajšnjimi in nekdanjimi soigralci iz reprezentance že tudi preizkusil podlago v novi dvorani in se predstavil kot igralec futsala. Novo pridobitev bo z veseljem uporabljal tudi sam.

"Gotovo bomo kdaj odigrali kakšen mali nogomet tu. Pustili smo si prost termin, da če kdo od nas pride domov, da lahko odigra (smeh). Rad igram tudi nogomet v dvorani, je pa težko najti čas za to. Z nekdanjimi soigralci se ne srečujemo veliko, ker ima vsak svoje obveznosti. Veliko jih zaradi tega tudi danes ni prišlo. Ko se dobimo, pa je še toliko lepše," je povedal o snidenju z Zlatanom Ljubijankićem, Andražem Kirmom, Aleksandrom Radosavljevićem, Markom Šulerjem, Brankom Ilićem, Josipom Iličićem in Miletom Ačimovićem, ki so v ponedeljek popoldne prišli v Bazo.

Mora še več delati in prisiliti trenerja, da bo igral
Nezadržno se bliža tudi evropsko prvenstvo v futsalu, ki ga bo med 30. januarjem in 10. februarjem gostila Ljubljana. Baza bo ena izmed uradnih dvoran za trening med tekmovanjem. Kako Cesar vidi glavne razlike med velikim in malim nogometom? "Pri velikem nogometu je več poudarka na pokrivanju prostora, pri malem je bolj igranje ena na ena. Tudi tu se fizično kar precej iztrošiš, pridejo pa bolj do izraza tehnično bolje podkovani igralci."

Branilec Chieva se že v sredo vrača v Italijo, od četrtka ga čakajo novi treningi. V letošnji sezoni je v 20 krogih sicer igral le na sedmih tekmah v Serie A, a svojega položaja ne dramatizira in ostaja osredotočen na klub iz Verone, čeprav mu konec junija poteče pogodba. "Ne igram veliko, trener zelo veliko rotira na štoperskih položajih, vendar sem profesionalec in se zavedam, da slej ko prej pride takšen čas. V takšnih trenutkih se pokažeta moč in profesionalnost igralca. Moram še več delati in prisiliti trenerja, da bom igral. Ko si mlajši, mogoče misliš, da je vedno 'kriv' trener, potem vidiš, da je v ospredju vedno kolektiv in moraš tako razmišljati. Gremo dalje," pravi.

Matej Rijavec, foto: BoBo, www.alesfevzer.com in M. R.
Prijavi napako
Komentarji
Picasso
# 09.01.2018 ob 11:16
Noro. Da sta vrnila nekaj skupnosti le kapodol obema oz. vsem skupaj. Lahko je pljuvati iz kavča na forumu, ampak ta dva športnika sta veliko dala skupnosti s to dvorano in tako je prav.
kevo1414
# 09.01.2018 ob 10:04
Mater, kakšen jezik je pa to?
Southpaw
# 09.01.2018 ob 11:54
Hvala Boštjan Cesar in Bojan Jokić!
Nekaj pa je še dobrih ljudi...
Nikolaj
# 09.01.2018 ob 10:08
Lepo !
Acinho
# 09.01.2018 ob 13:03
Krisssss@ kaj je a je "odpikal" parazite in požeruhe, pa je sedaj familija jezna...haha kaj ti bo taka familija ;)

Vsa čast fantoma. Enega imam privilegij osebno poznati in lahko rečem, da so takšne geste povsem značilne zanj.
wisan
# 09.01.2018 ob 16:21
Res fantastčna pridobitev ! Slovenci, morate vedeti, da v nebotičnikih v Štepanjskem naselju živi pol prestolnice, mater, pa to je skoraj en firtl Slovenije ! Verjamem, da se polovici Slovencev niti ne sanja kak vse to izgleda v tem delu prestolnice. Sam pa to točno vem, ker sem kot vojak vojašnice Polje skoraj vsaki dan ponosno korakal skozi ta "slovenski Manhatten". Bilo je res fascinantno: prvo nič, polja pač, pol pa se je naenkrat odprlo, v višino. Dela za vse lude seveda ni bilo, zato so nas prebivalci Štepanja vsakokrat spremljali na naši poti, ko smo šli zakopavati samohodke in nam zmeraj na polno mahali, ma bolj kot pa na turu. Na širokih pločnikih so bili sami zagoreli dedci: Mujo, Aco, Bojan, Rifet, Branko, Dejan, Đorđe, Mišo,... Na oknih nebotičnikov pa malo bledikavi obrazi: Irena, Alenka, Lojzka, Pepca, Štefka,..., še eno Fato sem vido ! Ja, in polno laužnkov je bilo vsepovsod.
In glej ga zlomka: preko noči je sam cesar poskrbel za ful spremembe in napredek v Manhattnu, pardon Štepajnu ( kar zanese me ). Še sama Marija Terezija se je ne bi sramovala. Res bravo, lepa telovadnica je to.
kopibrejk
# 09.01.2018 ob 17:42
Ko govori o namembnosti dvorane, izpade kot da gre za charity projekt ... Sicer pa upam, da se intenzivno dela na iskanju novega halfa, Cesar je svoje oddelal. Šopek rož in pa-pa.
veza
# 09.01.2018 ob 20:52
No, imajo tudi balkon, prav to sem pogrešal, želim jim veliko uspeha, pa da se ne bodo skregali in končali na sodiščih.
Krissssss
# 09.01.2018 ob 17:19
Prvo kot prvo me ne poznas ker ce bi me ne bi uporabu besede parazit tko da pazi mal kako kr meces okol take znamke po ljudeh drugo kot drugo pa niti jst niti moji starsi al pa kdorkol nismo nc hotl al pa zahteval od njega vsega enkrat sm Igorju reku da da dres za eno punco k je nora navijacica njegova da mu rece pa se to ni hotu narest pa sploh ni blo zame tko da ja mogoce so mel moji pa njegovi starsi ksne probleme za kere jst nevem ampak ja odnos vsaj po tej strani njegove familije ga ubistvu sploh nima
juve91
# 09.01.2018 ob 16:05
Kavcic ima nove pomocnike - benedejcic in englaro. Mavric trener vratarjev
Binder Dandet
# 09.01.2018 ob 14:11
"Pa dobro, kako se lahko odločaš če boš igral za reprezentanco??"

Če si 10 let steber obrambe in si star 35 let. Tako.
davp
# 09.01.2018 ob 13:28
Hvala v imenu vseh mladih in vseh ki bodo uporabljali prelep objekt
baekaesh
# 09.01.2018 ob 11:12
O bližnjih načrtih reprezentance: "Projekt je fenomenalen, cilj je jasno postavljen, vse skupaj je pozitivno"

Rečem lahko samo: HEHE
gogisvetelko
# 09.01.2018 ob 18:26
Najprej pohvale za idejo in za izpeljan projekt.

Po drugi strani pa tale dvorana res ne izgleda na visokem nivoju. Kje so tribune? Za gledalce ob parketu sploh ni prostora, ob robu igrišča je bolj malo prostora. Kje je soba, kjer so spravljeni rekviziti?

Nevem no, projekt s precej pomanjkljivostmi.
realist65
# 09.01.2018 ob 17:39
/krissssss

Bi se kar strinjal tudi jaz gledam človeka, kot celoto in se strinjam s tabo, ker njegovo obnašanje se mi ni nikoli dopadlo. Takšen tudi ne more biti kapetan ne glede na starost.
aka29
# 09.01.2018 ob 15:01
Boštjan - bom reku - Cesar.
pingo69
# 09.01.2018 ob 11:58
Kdo pa pravi, da ga bo novi selektor klicu!!!!
Samo 5 jih pustiti od stare repke ostalim ( Kurtiči Birse, Krhini, Strune, Rotmani itd pa rože ) !
GozdniJoža
# 09.01.2018 ob 13:13
Jutri spet pričakujem novi članek z reklamo za novo dvorano ;)
Krissssss
# 09.01.2018 ob 13:00
lepo ze lepo ampak nobeno tako delo ti ne bo ocistilo tega kaksn odnos mas do svoje sirse familije
mile952
# 09.01.2018 ob 11:28
Ne vem, smo lahko veseli, če Cesar še naprej obleče dres reprezentance ali ne? Seveda je z njim obramba delovala dobro, kljub slabim rezultatom na splošno. In glavni igralec zadaj je že dolga leta Cesar. Mi pa ni jasno, zakaj ne bi v novem ciklusu pričeli z mlajšim igralcem na njegovem mestu, ker celega ciklusa on ne more odigrati. Vsaj na visokem nivoju, ki ga zahteva reprezentanca ne.
Krjavelj
# 09.01.2018 ob 13:45
Pa dobro, kako se lahko odločaš če boš igral za reprezentanco??
Dobiš vpoklic v reprezentanco- greš, in ni druge! Razen če si neka diva in potem razmišljaš o tem, pa nateguješ folk o svjem zadnjem nastopu in to...
Kazalo