Izbor šport

Poudarki

  • 13. in 16. oktobra naslednji tekmi Lige narodov
Ciper - Slovenija
Sklonjenih glav so Slovenci zapustili zelenico tako v četrtek kot nedeljo v novi Ligi narodov. Za primerjavo: z dvema porazoma je Slovenija začela le dva neslavna kvalifikacijska ciklusa - leta 1996 za Francijo 1998 pod Zdenkom Verdenikom in leta 2012 za Brazilijo 2014 pod Slavišo Stojanovićem. Foto: Reuters
       Največja rezerva je v sami zaključni podaji in realizaciji priložnosti. Na tekmi pridemo do 5, 6 položajev v 16-m prostoru, ki jih ne rešimo s strelom, a do tja pridemo.       
 Kavčič o ključni hibi v napadu.
Selektor Tomaž Kavčič
Selektor Tomaž Kavčič je že pod hudim pritiskom javnosti, saj je Slovenija izgubila na 4 tekmah od 5. Najostrejši kritiki zahtevajo menjavo, pojavljajo se vprašanja o odstopu. Do zdaj je najkrajši redni mandat je imel Slaviša Stojanović med oktobrom 2011 in decembrom 2012 z 9 tekmami in izkupičkom 2-2-5. Foto: EPA
WhoScored ocene tekme Ciper - Slovenija
Po algoritmu WhoScored, temelječ na Opta podatkih, je bil pri Sloveniji najboljši strelec Robert Berić (7,3), edini z dobro oceno, nad 7, sledil mu je Jasmin Kurtić (6,8). Oba sta bila zamenjana pred usodnim razpletom, kar je znižalo oceno vsem Slovencem na zelenici. (za povečavo kliknite na sliko) Foto: MMC RTV SLO
       Aljaž Struna ni bil niti med 23 v postavi za tekmo zaradi poškodbe mišice. Rene Krhin je prav tako potožil nad bolečino pri preponi in se ni tvegalo. Glede Nejca Skubica in Petra Stojanovića sem se že na zboru odločil, da bosta vsak odigrala po eno tekmo. Kevina Kampla ni, menjal ga je Domen Črnigoj. Robert Berić je zamenjal Andraža Šporarja. Zagotovo ne bi bilo pet menjav, če bi bili vsi zdravi.       
 O menjavah v prvi postavi v primerjavi s četrtkom.
Robert Berić
Robert Berić je v 17. nastopu za Slovenijo dosegel drugi gol, pred tremi leti je odločil tekmo z Estonijo. A na drugi strani ni zdržala obramba: najprej so Ciprčani izenačili z najboljšo akcijo tekme, v kateri je peterica izigrala celotno defenzivno postavitev gostov, v predzadnji minuti pa je Petar Stojanović storil prekršek, po prostem strelu, ki je sledil, pa je z glavo nesrečno matiral Vida Belca. Tragična figura četrtkovega poraza je predtem z dvema paradama preprečil preobrat Cipra, na koncu pa ga je matiral soigralec. Foto: EPA
VIDEO
Mijatović: Zdaj bo treba...
VIDEO
Novinarska konferenca Tom...
VIDEO
Vrhunci tekme Ciper - Slo...

Dodaj v

Predsednik NZS-ja: Glave so vroče, treba se je usesti

Kavčič ne bo ponudil odstopa, Mijatović ni izključil ničesar
10. september 2018 ob 07:24
Nikozija - MMC RTV SLO

Nič točk, dva poraza z 1:2, Slovenija je prikovana na dno skupine 3 v ligi C novoustanovljene Lige narodov. Selektor Tomaž Kavčič upa, da bo enkrat le zaigral v polni postavi, predsednik NZS-ja Rade Mijatović pa je pripravljen razmišljati o vsem.

"Težko je po nekaj prijateljskih tekmah in dveh tekmah v Ligi narodov govoriti o morebitni menjavi selektorja. A kot sem rekel, o vsem je treba razmišljati. Trezno, pošteno si pogledati, kaj so vzroki in na podlagi ugotovljenega vleči prihodnje poteze. Glave so vroče, treba se je usesti, pogledati, analizirati dosedanje igre in potem povleči prave poteze," je po nedeljskem razočaranju v Nikoziji za RTV Slovenija govoril predsednik Nogometne zveze Slovenije, ki ga doma čaka veliko vprašanj in pričakovanj, saj je slovenska nogometna reprezentanca pošteno zabredla.

Oktobra in novembra boj za obstanek v ligi C?
Pet tekem in štirje porazi v 10 mesecih je boren izkupiček selektorja Kavčiča, pred katerim še noben glavni trener ni tako slabo začel vodenja reprezentance Slovenije. Liga narodov se je začela porazno, prvo mesto v skupini 3 lige C je glede na videno v četrtek proti Bolgariji in v nedeljo proti Cipru nemogoča naloga, soočenja z Norveško pa še pridejo na vrsto. Zdaj je oktobra in novembra bližji boj za obstanek v tretji ligi kot potegovanje za vsaj 2. mesto, s katerim bi se Slovenci lahko potegovali, da bi v decembrskem žrebu kvalifikacij za Euro 2020 pristali v tretjem bobnu. Četrti kakovostni boben med šestimi, na EP pa se uvrstita najboljši reprezentanci, je žalostna realnost izbrane vrste, ki je po izidih, uvrstitvi na Fifini lestvici in zlasti po imenih igralcev uživala status nosilca v svoji skupini Lige narodov.

Z VAR-om bi povedli, a kaj ko se Uefa upira tehnologiji
"Prišlo je do nekakšne menjave generacij, reprezentanca se sestavlja. Na domači tekmi z Bolgarijo smo bili absolutno boljši nasprotnik, dobili smo dva zadetka iz tako rekoč edinih akcij, ki so jih Bolgari izpeljali,"
je Mijatović delil selektorjevo mnenje, da je bila igra v Stožicah boljša kot na praznem stadionu Neo GSP. Ob oceni blede predstave proti Cipru se je predsednik NZS-ja obregnil ob dogodek v 87. minuti, ko je rezervni napadalec Andraž Šporar že zatresel ciprsko mrežo, a so sodniki iz Latvije pod vodstvom Andrisa Treimanisa zadetek nemudoma razveljavili zaradi prepovedanega položaja. "Zdaj na Cipru smo kljub ne ravno obetavni igri dosegli ta drugi gol, povedli z 2:1, a gol ni bil priznan." Počasni posnetek je nedvomno pokazal, da prepovedanega položaja ni bilo, a kaj ko se videosodnika (VAR) v Ligi narodov ne uporablja. Pri čemer ima pri Uefinem upiranju tehnologiji ključno besedo predsednik Uefe Aleksander Čeferin.

Ko stari selektor ob odhodu ustoliči naslednika
In ob navalu kritik MMC-jevih uporabnikov, komentatorjev na Twitterju in Facebooku se velja spomniti, da je kriza nogometne reprezentance neločljivo povezana ravno s Čeferinom. Jeseni 2011 se z Matjažem Kekom ni dogovoril za podaljšanje sodelovanja, temveč za predčasno prekinitev, takoj je bil imenovan Slaviša Stojanović. Serija bledih iger, slab štart kvalifikacij za SP 2014 in poraz na prijateljski tekmi v Makedoniji je bilo preveč. Na silvestrovo 2012 se je vrnil Srečko Katanec. Začelo se je udarno, spodobno zaključilo ciklus, v kvalifikacijah za Euro 2016 je bila Slovenija konkurenčna. Pred zaključkom se je že poleti 2015 podaljšala pogodba, da bi se ustvaril mir, kar je bila tudi ena zadnjih potez Čeferina, preden je septembra 2016 postal predsednik Uefe. A za Katančevo četo je sledil boleč poraz v Švici, izpad v dodatnih kvalifikacijah z Ukrajino. V zadnjih kvalifikacijah za SP 2018 so Slovenci dvakrat namučili Anglijo, a na koncu končali le kot četrti. Ob slovesu je Katanec s privolitvijo Radeta Mijatovića še ustoličil svojega pomočnika Tomaža Kavčiča.

Cilj ostaja uvrstitev na Euro 2020
Kavčičeva novinarska konferenca po porazu s Ciprom se je končala z vprašanjem o njegovi selektorski prihodnosti. "Delam pošteno s svojim štabom, imam pogodbo, stvar je na drugi strani. Nimam za kaj podajati odstopa, ker vem, kaj sem vložil, kaj je cilj in kako do njega priti. V nogometu nič ne pride čez noč," verjame v svoj pristop 64-letnik, ki si je ob decembrskem prevzemu selektorskega stolčka sam zadal cilj – uvrstitev na evropsko prvenstvo. Po možnosti neposredno iz kvalifikacij ali pa tudi s pomočjo Lige narodov, katere playoff nadomešča dosedanje dodatne kvalifikacije. A kot rečeno, izhodišče Slovenije je po dveh porazih močno oteženo.

"Treba se je obrniti naprej. Svoj cilj imamo postavljen. Upajmo, da se bodo vsi igralci vrnili in bomo enkrat zaigrali kompletni. Imam svojo vizijo, a Slovenija mora biti v popolni postavi. No, lahko manjka eden ali dva. Normalno, da to ni dober izid, in ne iščem izgovorov," Kavčič upa, da bo lahko oktobra za gostovanje v Oslu pri Norveški in za povratno tekmo s Ciprom v Ljubljani lahko vpoklical in prejel vse najboljše slovenske nogometaše. Tudi obolelega Josipa Iličića in poškodovanega Kevina Kampla ter zvezdniškega vratarja Jana Oblaka, s katerim pa mora NZS še razčistiti komunikacijski šum.

Veliko več vprašanj kot odgovorov
A še prej se morajo na novem sijočem sedežu NZS-ja na Brdu dobro usesti in pošteno pretresti, zakaj je Slovenija na dveh tekmah s sebi enakima tekmecema, ki sta na papirju še za nameček po imenih precej manj zveneča, vsega štirikrat pošteno udarila v okvir vrat (Zajc ob izenačenju, Kurtić in Matavž proti Bolgarom ter Berić ob golu na Cipru). Zakaj v gosteh niso znali zadržati žoge in prevzeti pobude pri posesti? Zakaj je težava zamenjati pet igralcev v začetni postavi in izpostavljati reprezentančno neizkušenost, hkrati pa se je samo v zadnjem letu dni izpustila priložnost, da bi odigrali vsaj še tri dodatne prijateljske tekme? Zakaj navijači pogrešajo v prvi vrsti borbenost in nepopustljivost? Temeljni vrlini, ki sta krasili Slovenijo ob vseh treh prebojih na velika prvenstva.

Toni Gruden
Prijavi napako
Komentarji
noksukaw
# 10.09.2018 ob 07:37
vsi pljuvate kavcica, ma saj se ni sam nastavil, pi.z.darije se vedno zacnejo pri glavi, se pravi od predsednika dalje, naj odstopijo vsi dokler je se cas, ceprav je ze prepozno
MateoS
# 10.09.2018 ob 07:34
Prvo kar je potrebno narediti je potrebno zamenjati slabo pismenega selektorja. Kakšen ti je to vodja ko ne zna spraviti skupaj dva stavka, ne zna poslušati, kar govori ko novinar niti do konca ne pove vprašanja, itd. O strokovnosti pa bolje da ne bi... Kaj je ta tip vodil do danes na malo višji ravni. Nič
iztrd
# 10.09.2018 ob 07:34
Na misel mi pride samo:

bilzerian
# 10.09.2018 ob 07:34
potem pa jamra, da ni realizacije, pa ima v igri Zajca, namesto strelca Beriča pa da v igro Šporarja, ki na reprezentančnih tekmah ni pokazal nič.
Zahovič pa sedi, čeprav je najboljši strelec lige. Verjetno samo zaradi priimka.
Tao3
# 10.09.2018 ob 07:44
Glede na to, da je Kavčiča izbral in predlagal njegov predhodnik Srečko Katanac, boljše sploh ne more biti. Da ti selektorja izbere odhajajoči selektor, ki je Slovenijo potisnil po kvaliteti na stopničko nižje, .... no, kaj na j rečem - samo v Sloveniji ...
klepar
# 10.09.2018 ob 07:37
Mene zanima kak je lahko en Radenko sploh prilezel do možnosti, da kandidira za predsednika NZS?
pohorjezeleno
# 10.09.2018 ob 07:32
Nisem fan nogometa, malo sem slučajno gledal to včeraj. A se našim ni dalo laufati? Imel občutek kot, da samo čakajo, da lahko gredo na pir po tekmi. Še tenis je manj dolgočasen za gledat kot to včeraj.
andy15
# 10.09.2018 ob 07:37
Če so pametni naj čim prej naženejo kavčiča in njegove sodelavce! Trenutno smo v rangu San marina.
AlBundy
# 10.09.2018 ob 07:49
Čeferinova zapuščina ...
Roger Legend
# 10.09.2018 ob 07:58
Naj se raje Mijatovič presede na kakšno drugo funkcijo, nogomet pa naj pusti pri miru. Šarlatančiča odstavit, pometat ven igralce ki drugega kot reference iz nekih drugih časov (Krhin, Jokič ipd) nimajo ter začet delati na nogometu. Žal postavitev milijone evrov vrednega centra na Brdu ipd. ni dovolj če ni igralcev, ki so pripravljeni in sposobni trenirati tako, kot se v sodobnem nogometu trenira in če nimamo strokovnjakov, ki znajo proces priprave ekipe izpeljati. Razprodajanje ugleda reprezentance, ki traja že od 2010 (od 2012 pa kar z nadzvocno hitrostjo) ni le sramotno in nehigienično, ampak tudi drago(reprezentance ne plačuje Abramovič ampak davkoplačevalci). Iskanje dežurnih krivcev v navijačih, poškodbah, "igračih ki jih nasportnik ima" itd. naj bo počasi zamenjano s STROKOVNIM nogometnim delom v ekipi. Po moji uri je sedaj že res čas za to (čeprav smo osem let prepozni).
bilzerian
# 10.09.2018 ob 07:31
Pa ne pozabimo vrhunskega rezultata na prijateljskih tekmah, predvsem na tisti proti avstriji
jakosol
# 10.09.2018 ob 08:08
Trenutno stanje je rezultat Čeferinovega (ne)dela. Najprej se je prelahko odrekel Keku in nato se je začelo. Mijatović zgolj nadaljuje njegovo zgodbo in ima kritje lobijev iz ozadja. Reprezentanca je v razsulu. Od 2011 smo priča nenehnim ''spopadom'' znotraj ekipe z nosilci igre. Najprej Iličić, potem Kampl, zdaj Oblak, vmes se je brez besed poslovil Handanović. Čeprav je še bil pripravljen sodelovati, so se zahvalili Cesarju, ki je v ekipi držal red, ker je pač prestar za ''bogat'' prestop. Tudi Birsa se je kar čez noč poslovil. Tako se je v zasedbi držalo igralce, ki v klubih niso veliko igrali in je bila reprezentanca poligon za morebitne prestope, kjer določeni posvečeni pobirajo provizije.
Že dejstvo, da Zahović v dveh tekmah ni dobil niti minute, čeprav imamo veliko težav z doseganjem zadetkov, pove dovolj.
Riba smrdi pri glavi. Dokler bo NZS vodila klika, ki je ustoličila Čeferina in nato Mijatovića, ne bo sprememb. Če bo odšel Kavčič, bodo dobili še enega poslušnega za male denarje, medtem ko se resni strokovnjaki na daleč ogibajo trenutne NZS (Prosinečki je bil taka zamujena priložnost).
proteus
# 10.09.2018 ob 07:40
kot sem dejal. naši imajo strateški načrt.
izpasti iz skupine C v D in tam premagati San Marino in podobne ter zmagati skupino. Ne pozabimo, da prvo mesto vodi na velika tekmovanja.
ja, to so brihtne buče
oslič
# 10.09.2018 ob 07:38
ne vem, meni pa se zdi, da ste s temi kavč selektorji nakateri dosadni.... kao evo vidite stojanović je igral in je on zajebal, zadnjić evo belec je igral, je on zajebal, al pa včeraj je bil jokić najboljši, evo vam kavč selektorji......meni se zdi edino pravilno, da je stojanović dobil šanso, po 1 letu v repki, je pa žal ni izkoristil, jebi ga, se zgodi. jokić, ki je bil nikakav na zadnjih 34 tekmah, pa je dal gol za podajo... zato so zdaj vsi pametni...dejstvo pa je, da kavčič ni dobra izbira... dober človek? najbrž, dober trener? mogoče. selektor? pač ne.
MatkoBatko
# 10.09.2018 ob 07:38
Tako slabo je bilo, da sem raje na prvem gledal film o orlu Ablu!
MatRag
# 10.09.2018 ob 07:39
Za božjo voljo, kako bi lahko pričakovali boljšo Slovenijo, če pa imamo selektorja, ki še govorit ne zna oz. sestavit dva poštena stavka.
mangrooooo
# 10.09.2018 ob 08:37
Prvi, ki mora spokati, je Mijatović Radenko, ki je tega analfabeta, popolnega neznalca, tip brez vsake karizme, sploh postavil za selektorja, pri živem Prosinečkem. Oprostite besedi, ampak reprezentanca je postala navaden kupleraj, kjer se mešetari, skepajo gnili kompromisi, v igro se postavljajo igralci za prodajo, skratka privatni party managerjev. Kar seveda ni težko, saj Kavčič predstavlja takšno referenco, kot bi jo prva mama iz Ljubljanske tržnice. Nenazadnje, še tazadnji mulci v ekipi bi lahko Kavčiča kupili, če malo karikiram, kaj šele razni Kampli, Oblaki in ostali. In če je tako, je bilo na začetku jasno, kam to pelje, samo sodnik Radenko tega ni razumel in ne razume še danes.
A mislite, da so trenerji res tako pomembni in vredni, da jim klubi plačujejo miljone na leto? Ali je drugo ozadje? Saj razumete o čem govorim, ane?
Lesinar
# 10.09.2018 ob 07:53
Glave so vroče, treba se je usesti, dvignili bomo glave gor, naslednjo akcijo gremo po nov zagon, proti Norvežanom postavljamo nove temelje.

ešteg Nov zagon

P.S. Rade, saj veš tisto zgodbo o zadnjem, luči in stikalu? No, to.
DAbears
# 10.09.2018 ob 07:35
Kavcic zadost je blo
Hvala za sodelovanje
NEXT
nomenestomen
# 10.09.2018 ob 09:20
copy paste

""Le ena beseda - sramota. Vi ste sramota za vse generacije igralcev, ki so ustvarjale to reprezentanco. Za vse, ki so v devetdesetih letih v njivah slovenske lige, pozabljeni od medijev in športnega establišmenta, ki je vihal nos nad "čefurskim" športom, sanjali o svetovnih prvenstvih. Za vse tiste, zaradi katerih ste lahko v svoji mladosti trenirali na umetni travi, ne pa v razritih mlakužah, in hodili v nogometni razred. Ste sramota za "zlato" generacijo, ki je - če je bilo treba - peš, poškodovana ali brez klubov hodila na zbore nekoč svete reprezentance, v tej strasti pa žal počila v Koreji. Ste sramota za Sandija Knavsa, ki je na igrišču nekoč "pustil pol glave". Za Pavlina, Čeha, Galića in druge borce, ki so nasprotnikom - ko je bilo treba - na nogah puščali "spominke", jih po potrebi držali za vrat ali jim žugali s kazalci. Za Šiljaka, ki so mu v Grčiji zlomili nogo. Za Novakovića, ki se je tudi v svoj Koeln vračal kar v dresu, nato pa se v reprezentanco vozil čez pol Zemlje. Ste sramota za vse tiste, ki so v tem dresu (pre)živeli "kotle" Beograda, Zagreba, Bukarešte, Kijeva, Bratislave ... Ki so Zdravljico poslušali v Južni Koreji in Afriki. Ste sramota za vse nogometne delavce te države, ki svojih vikendov - v vseh letnih časih - ne preživljajo s svojimi družinami, ampak ob igriščih od druge območne lige mlajših dečkov do pete članske lige. Ker imajo pač radi ta je***i nogomet, četudi jim nikoli ne bo prinesel milijonov. Ste sramota za vse navijače, ki za vas porabljajo svoj čas in denar. Dovolj! Dovolj imam zgodb o tem, komu se da igrati in komu ne. Dovolj imam vaših čistih dresov in umikanja nog iz duelov. Dovolj imam vaših rdečih ferrarijev, instagrama in "šminke", ki nima nobenega pokritja v rezultatih. Dovolj imam pravljic iz NZS o gradnji neke "nove zgodbe", v kateri bi moral biti prostor še za marsikoga od "starih". Resnica je, da koncepta prvič v zgodovini - ni (Verdenik ga je še kako imel, enako tudi Oblak). Dovolj imam selektorja, ki v brezjajčnih porazih vidi dobre stvari. Dovolj. Imejte sami svoje prazne Stožice s svojimi zdrahami in "dobrim vzdušjem". Mene do nadaljnjega tam več ne bo. Lahko noč in srečno, slovenska nogometna reprezentanca!"
sinbad
# 10.09.2018 ob 07:34
To je pač realnost slovenskega nogometa. Kavčič bo zabil še zadnji žebelj v krsto. Goli štejejo. Da pa žogo pošlješ v mrežo moraš delati na terenu....
profich
# 10.09.2018 ob 08:26
Banda!! Če se ne bo razbilo celo privat NZS, ne bomo meli več reprezentance!! Kako ni Čeferina sram na Uefi, da je uničil reprezentanco do konca, zdaj se pa lepo sonči v denarju. Grobar slovenskega fuzbala. Radenko, Srečko, Kavčič in ostali podrepniki pa lepo vlečejo denar na položajih, ki jih ne zmorejo opravljati. Sramota!! Pol se pa še sprašujejo zakaj Oblaka ni?! Pa noben normalen ne more igrati za tako reprezentanco pa tako smrdljivo NZS. Riba smrdi pri glavi. Ko ste Simiča od******, ste uničli reprezentanco. Daj sami se zamenjajte, če ima sploh kdo na zvezi kaj ponosa!! Imamo Srečkota, ki ga je fuzbal povozil 20 let nazaj, pol pa postavimo za selektorja njegovega pomočnika, ki ima karizmo mrtve žabe!! Pač tako to gre na Nzs, lepo po prijateljski bazi se talajo stolčki. Boli jih, če so uničli reprezentanco do konca, samo, da so pare pa požrtije!!
Pa sploh ni fora, da Kavčič odstopi, ker bojo spet postavli enega šarlatana po prijateljski bazi, ki ga že imajo nekje na zvezi zaposlenega.
Rui
# 10.09.2018 ob 08:04
No to je tipično za Slovenijo, vedno kadar dosežemo nekaj velikega moramo se prej dotakniti dna,...tako je bilo ko smo se prvič uvrstili na EP smo prej osvojili samo eno točko v kvalifikacijah, vemo da tudi ko je Kek prišel smo bili na praktično dnu in je bila klima okoli reprezentanca slaba,....

Sedaj smo podobno na dnu in iščemo nekoga ki bo potegnil ta voz....Še vedno sem mnenja da ta reprezentanca ni tako slaba kot kažejo izidi, da samo vodena ni, vloge niso razdeljena, selektor avtoritete nima, nima nit neke vizije. Lahko bi rekli, da se odloča po nekem občutku....

V Sloveniji nimamo več veliko takih ljudi kateri bi z avtoriteto, kvaliteto spravili to reprezentanco v red. Kek je zaseden, pa ne verjamem da se bo še enkrat spustil v to avanturo,...

Po tem je pa tu še samo Zlatko Z. Jaz bi mu javno ponudil mesto selektorja. Vendar ta ljubljanski lobij na NZS verjetno ga nikoli ne bo spustil ZZ na Brdo.

Ampak sam mislim da bi ZZ te smrkavce edini naredil nekaj, da bi bili rezultati pozitivni, borili bi se in tudi klima okli repke bi se dvignila
peglezn
# 10.09.2018 ob 08:08
Kaj ste pa pričakovali od nekega Radojka in Sraćkovega vajenca?

Da jim #srcebije?
sumtb
# 10.09.2018 ob 08:06
Slovenijo je včeraj po posesti, strelih, kotih in golih nadigrala reprezentanca ki je na FIFA lestvici za Luksemburgov in ravno v krčevitem boju za pozicijo s Ferskimi otoki, tako da tole izgovarjanje na VAR je KOMIČNO. Brez Belca bi včeraj prišli domov s petardo.

Je pa problem širši in o tem se je veliko govorilo pred Kavčičem - riba smrdi pri glavi in ob novem predsedniku NZS mora nov tuji selektor predvsem skrbeti za to da bodo igrali najboljši in ne tisti kjer nogometna mafija prčakuje največ provozij pri prodajah - v slovenskem nogometu se je nabralo toliko nesnage da zadeve lahko reši edino tuji selektor ki bo najprej poskrbel da bodo igrali Oblak, Kampl, Iličič, Birsa, Cesar, Handanovič in ostali najboljši, ne pa tisti katerih agenti podmažejo največ.
Januss
# 10.09.2018 ob 08:01
Slovenska reprezentanca je postala kanta za nabijanje.
Druid
# 10.09.2018 ob 09:13
Kako je Kokoškov iz ene povprečne ekipe napravil šampione, kako je Gianni iz ene povprečne ekipe napravil vrhunsko, kako je Vujo iz ene sicer odlične ekipe izvlekel maksimum... Ne mi bluzit, da selektor ni kriv. Sploh pa Kavčič, vse spoštovanje do njega kot do človeka ampak, oprostite, on niti pod razno ne bi smel sploh biti v najširšem izboru, ker enostavno nima nič, kar mora selektor imeti. NIČ! Z aviona, pa kaj z aviona, z Marsa se vidi, kaj zvezi ni jasno???
Šubidu
# 10.09.2018 ob 08:48
NZS=Javna uprava. Boli jih organ za vse. Denar od Uefe pride v vsakem primeru, plače so odlične, fuzbal pa jim je totalno postranska zadeva. E moj Rade, kje so tebe našli...
antipopulist
# 10.09.2018 ob 07:54
Kaj pričakovat od reprezentance, če za selektorja postaviš človeka, ki je brez vsakršne karizme?
Churchill W.
# 10.09.2018 ob 09:12
10 mesecev, 5 tekem, 4 porazi¨

Ob imenovanju Kavčiča sem zagovarjal, da v kolikor se igralci res ujamejo z njim (kot so govorili), da jih Kavčič po večini pozna že iz mladinskih vrst in tudi članske (pomočnik) naj se mu da priložnost. Tudi po obeh prijatejskih tekmah, nisem zlival gnojnice po njem, niti po igralcih. Pač, proces.

Včeraj sem izmenično gledal tekmo Slo-Cyp in Fra-Niz, tako, da je moja kritika lahko prehuda (pač nisem videl vseh 90 min). A že ob začetku tekme sem rekel:"Pojejo himno! Pohvalno! A kaj ko se meni zdi, da to počnejo samo zato ker morajo." No, tudi tekma ni bila zelo drugačna - igrali so, a kaj ko se mi je zdelo kot da igrajo samo zato ker morajo!

Kavčič je lahko odličen pomočnik selektorja! Tam stoji v ozadju, predlaga igralce, taktiki, ... a na koncu je selektor tisti, ki odloča in tudi nosi odgovornost. Kavčič očitno temu ni kos.

Kar pa mene osebno najbolj boli in jezi pa je:
Če igralci pridejo na igrišče brez volje, brez da bi bili napaljeni, brez strasti in želje je za to kriv selektor! OK, če bi bil tak eden ali dva, potem je krivda na igralcu. Če Kavčič pripravo na tekmo naredi na način kot stoji pred mikrofonom in kamero - pa mene bi že v slačilnici prijelo, da si grem rezati žile! Nobene volje! Nobene energije!

10 mesecev, pa nima izdelane postave.
10 mesecev, pa ni izdelane taktike.
10 mesecev, pa ..........
....
ah, beda!
V dobro slovenskega nogometa, je čas da se po 10-ih mesecih potegne drastična poteza! Menjava selektorja! Prav vseeno mi je koga najdejo in koliko domačih in mednarodnih izkušenj ima! Če bo znal napaliti igralce, da pridejo na igrišče z žarom v očeh, z željo po borbi, po grizenju in po zmagi .... potem ne more biti slabše kot je to! Ko pademo enkrat v skupino D in bodo naši konkurenti Lihtenštajn, Andora, San Marino bo padec tako globok, da bodo pri NZS lahko veseli če bo na domačih tekmah toliko navijačev kot jih je bilo včeraj na Cipru!

DOST JE!
libar
# 10.09.2018 ob 07:51
Je pa treba priznat, da smo dali dva lepa gola. Kavčič bi edino moral povedat, na kateri gol igramo.
corn
# 10.09.2018 ob 07:36
Ampak vazno, da komentatorji vztrajno ponavljajo kako cakamo na prvenec Sporarja.
forza Koper
# 10.09.2018 ob 09:27
Mijatović in Kavčič.Vidva sta sramota za SLO nogomet in čas je da se speljeta oba.
DLeagueStar
# 10.09.2018 ob 09:02
Nic ni za odsedet in razmislt. Stvari so jasne kot beli dan ze od trenutka, ko je Sracko novinarjem razlagal, da je bil Kavcic njegov asistent z namenom, da postane selektor.

Mislm res dej poglejte se enkrat intervju s Kavcicem po koncu tekme. Pa kaksen clovek tako govori? Model zgleda v vsakem trenutku kot da je ravno vstal izpod sanka po dvodnevnem popivanju brez prestanka in tako tudi govori.

Ne zna dveh stavkov skupi spravt, tok zivcen da kar pozira besede in ne more 3 sekunde gledat nekoga v oci.
jakosol
# 10.09.2018 ob 08:14
Pri Sportklubu so že vedeli, zakaj prodajajo pravice za tekme Sloveniji RTV-ju.
krumpek
# 10.09.2018 ob 08:40
Mene reprezentanca v Stožicah tako ali tako ni in ne bo nikoli videla.
Pač stadion zgrajen na plečih neplačanih delavcev in podizvajalcev, kateri so zaradi tega tudi končali svoje življenje prinaša bad vibe. Da niti ne začnem o gledališkem vzdušju...
V Maribor, Koper , Celje pa sem hodil in bom hodil brez problema.
zmajmun
# 10.09.2018 ob 07:46
tisti ki pravte da nimamo kvalitete.. poglejte si tržno vrednost naših in primerjajte z bolgarijo in ciprom.. z oblakom v ekipi smo pa tudi daleč pred norvežani
krosnjar
# 10.09.2018 ob 08:29
Simic je v intervjuju lepo povedal kako so na NZS preko goril grozili njegovim podpornikom za nov mandat predsednika NZS. In je zaradi tega umaknil kandidaturo, da jih je zaščitil. Pred kom je jasno. Samo pogledati je potrebno imena v vrhu NZS. In še kam višje.
Morda pa igralci morajo izgubljati? Jim kdo grozi? Nogomet je mafijski posel.
POBEG
# 10.09.2018 ob 07:33
Ni treba. Lahko oba s stojita in se odpravita na Šmarno goro. Še za tam ni pomoči za vaju.
Churchill W.
# 10.09.2018 ob 11:38
5 tekem 4 porazi 1 zmaga…. In če izvzamemo rezultate, jaz še vedno NE VEM kakšna je postavitev slovenske reprezentance. In ker ne vem kakšna je postavitev, ne vem niti kaj naj pričakujem – obrambno igro, napadalno igro, protinapade, ….????

Avstrija – Slovenija 3:0
Postava: 4-3-3
Belec, Jokič, Mevlja, Struna, Skubic, Krhin, Kampl, Iličič, Verbič, Berič, Kurtič

Slovenija – Belorusija 0:2
Postava: 4-3-2-1
Belec, Jokič, Cesar, Mitrovič, Milec, Kampl, Krhin, Kurtič, Birsa, Iličič, Berič

Črna Gora – Slovenija 0:2
Postava: 4-2-3-1
Belec, Jokič, Blažič, Mevlja, Milec, Krhin, Kurtič, Verbič, Zajc, Bezjak, Matavž

Slovenija – Bolgarija 1:2
Postava: 4-2-3-1

Belec, Jokič, Mevlja, Struna, Skubic, Krhin, Kampl, Verbič, Kurtič, Zajc, Šporar

Ciper – Slovenija 2:1
Postava: 4-4-2

Belec, Jokič, Mevlja, Blažič, Stojanovič, Verbič, Kurtič, Dervisevič, Črnigoj, Berič, Zajc

5x Belec, Jokič, Kurtič,
4x Mevlja (bilo bi 5x če se nebi na domači tekmi poslovil Cesar), Krhin (bilo bi 5x če nebi bil poškodovan), Verbič,
3x Kampl (2x poškodovan), Berič, Zajc,
2x Blažič, Struna, Skubic, Iličič (poškodovan), Milec,
1x Cesar, Mitrovič, Stojanovič, Birsa, Bezjak, Matavž, Šporar, Deriševič, Ćrnigoj

Od 5-ih tekem je 2 začel s postavo 4-2-3-1. Prvič je taka postava prinesla zmago zato je bilo razumljivo, da bo za naslednjo tekmo postavitev enaka. Res so bili "boljši" nasprotniki (statistično) proti Bolgarom, a končni rezultat ni prinesel uspeha. In zato (pa ne mi da je manjkal Kampl!) je s Ciprom začel (spet) z novo postavitvijo 4-4-2. 4-4-2, ki ni bila preizkušena na eni tekmi, na igrišče pa stopi skoraj da ne v "odločilni", ko je bila zmaga nujna!

Eksperimentiranje!!!!
Ma nič čudnega, da igralci na igrišču ne vedo kdo kje stoji, kdo je komu v napoto, komu kam podati, če pa je vsako tekmo drugačna taktična postavitev!
Stalnica je le v golu Belec - prejel 9 golov, vsaj 4 ležijo na njegovih plečih, ... se sploh še kdo čudi zakaj Oblak še ni zaigral??? , Jokič - kapetan brez karizme (OK borben tega mu ne oporekam), ki nima podpore javnosti, ter Kurtič – je sploh potrebno kaj dodati????, Krhin – je sploh potrebno kaj dodati????

Eksperimentiranje pa je v večini primerov (naj bo to Kavčič ali pa Tesla) vedno posledica nečesa ne vedeti in iskati nekaj kar se mogoče pokaže kot dobro, ali pa tudi ne!

Koliko eksperimentov bo še potrebnih, da bo končno nekdo spoznal, da to ne deluje??? Lahko proti Norvežanom pričakujemo postavo 3-5-2? Niso je še preizkusili!
rangerno1
# 10.09.2018 ob 08:32
Glave so prazne, potrebno je novo vodstvo NZSja in reprezentance!
KLIPAN
# 10.09.2018 ob 08:28
Ko sem poslušal Katanca, sem mislil ok, človek ima pač govorno napako in se mu malo zatika.
Sedaj poslušam Kavčiča in mi več nič ni jasno.
Kaki so to stavki, kaka slovenščina, kaka izgovorjava......neverjetno.
Še dobro, da so včeraj otroci gledali tudi intervju z njim po tekmi.
So lahko videli kaj se zgodi, če zanemarjaš šolo in ne bereš knjig, ostane ti samo fuzbal in retorika na nivoju predšolskega otroka.
Katanca in Kavčiča bi lahko uporabljali za primer v šolah, kaj se zgodi, če zanemarjaš branje in učenje.
Da sta oba celo selektorja, pa pove vse nogometu.
prim00z
# 10.09.2018 ob 08:06
ko te premaga Ciper, veš da je nekaj res narobe...

Ljubjanski lobi bo uničil slovenski nogomet, pomanjkanje lektorjev pa bo uničilo ta portal
kristt
# 10.09.2018 ob 08:52
ma kake vroče glave... nesposobnost se vidi v vsakem trenutku vseh petih tekem, v takem vzdušju ni smiselno vztrajat... na dlgi rok delamo že 7-8 let, pa je le vsako leto slabše. Treba je popolnoma razkirat in narediti drastičen rez... od selektorja do vodstva. e bi imeli dovolj samokritike bi že po Bolgariji morali spakirati kovčke in pošteno priznati, da nimajo pojma. Vztrajat po taki tekmi kot je bila včeraj pa je neokusno, nehigienično in nesramno do gledalcev, do igralcev in do celotne države Slovenije, ki jo ta reprezentanca na nek način predstavlja....

Tako da prosim za popoln odstop
fruci
# 10.09.2018 ob 08:15
Najboljše, da izpademo v ligo D in začnemo vse znova.

Aja, po odhodu Keka ves čas začenjamo znova, ampak se na žalost vedno bolj pogrezamo v živo blato.
mangrooooo
# 10.09.2018 ob 08:50
Delam pošteno s svojim štabom, imam pogodbo, stvar je na drugi strani. Nimam za kaj podajati odstopa, ker vem, kaj sem vložil, kaj je cilj in kako do njega priiti. V nogometu nič ne pride čez noč,"

Grozno, tezko razumljivo. V športu poleg naštetega g. Kavčič šteje in velja predvsem rezultat. Če človek nima rezultata, mora odleteti. Grozljivo pa je, da po takem fijasku, polomu vseh polomov človek ne premore toliko samokritike in se še naprej upira menjavi.
urhi
# 10.09.2018 ob 10:56
Kje je nogometna reprezentanca, za katero smo včasih ponosno rekli moja, naša? A na NZS res nimate niti najmanjše samokritike, da bi enostavno rekli, ne zmoremo, nismo pravi, da vodimo vrh Slovenskega nogometa? To kar se sedaj dogaja, pa ne samo sedaj, že od časa po Keku, je totalna polomija. Všeč mi je, da ljudje niso neumni. Ni več daleč dan, ko bodo Stožice zgledale, kot včeraj stadion na Cipru. A vam je to cilj?
Včasih bi se stepli na tribuni za dres katerega od reprezentantov. Sedaj verjamem, da kakšen dres ostane na tribuni, ker ga noben noče....
Hvala vam NZS, pa ne samo trenutno vodstvo, da ste nam vzeli reprezentanco. Kaj vzeli, ukradli ste jo.

Lopovi!!!

P.S. Člani zlate generacije in generacije pod Kekom, ali vam je resnično vseeno kaj se dogaja? Povzdignite glas, podprli vas bomo.
Vse za dobro nogometa.
Našega, Slovenskega!!!
šešerko
# 10.09.2018 ob 09:51
Gost

imeli so Prosinečkega na pladnju, pa so se odločili raje da imajo svoj zaprt balonček, ker bi jim Žuti lahko kaj grdega povedal, ker on si to upa
šešerko
# 10.09.2018 ob 09:35
v bistvu sem kar vesel da je Stojanoviću uspelo zadeti, ker sem prepričan da bi bili ob 1:1 vsi srečni, govorili bi o smoli, o razveljavljenem golu itd. Pa četudi bi včeraj naši zmagali, IGRA JE BILA OBUPNA., na ravni 4.lige. Žal
Churchill W.
# 10.09.2018 ob 09:17
Uh, še tole sem pozabil.....

Mislim, da smo edina reprezentanca na svetu, ki ima za kapetana - Jokiča, drugega najbolj kritiziranega in osovraženega nogometaša (prvi je Krhin) s strani javnosti. Mogoče je res včeraj podal za prvi gol, ampak to ne spremeni dejstva, da navijači enostavno ne morejo stati za reprezentanco!!!

Ta reprezentanca nima liderja, nima karizme in nima nikogar - ne na klopi, ne na igrišču, ki bi že samo s tem, da je napaljen na polno, dvignil ostalo anemično ekipo; vključno s selektorjem!
Kazalo