Izbor šport
Primož Roglič
Primož Roglič je prejšnji teden zmagal na Dirki po Baskiji. Do Dirke po Franciji bo nastopil še v Romandiji in na Dirki po Sloveniji. Foto: www.alesfevzer.com
VIDEO
Roglič: Pripravljen sem n...
VIDEO
Številni zvezdniki na let...

Dodaj v

Roglič pravi, da je trenutno v življenjski formi

Obeta se spektakularna Dirka po Sloveniji
13. april 2018 ob 14:46
Ljubljana - MMC RTV SLO

"Nimam se za kronometrista, hočem biti kompleten kolesar," pravi Primož Roglič, ki pa bo na Dirki po Sloveniji med favoriti tudi zaradi zadnje etape, ko bo na sporedu vožnja na čas.

Prireditelji Dirke po Sloveniji (13. junij do 17. junij) so na novinarski konferenci predstavili letošnjo dirko, jasno pa je, da bo na koncu zeleno majico za najboljšega v skupnem seštevku dobil tisti, ki je res kompleten kolesar. V prvih dveh dneh bodo na svoj račun prišli šprinterji (favoriti bodo Kittel, Cavendish, Ewen, morda tudi Mezgec), nato bosta dve etapi za kolesarje, ki odlično vozijo v klanec, na koncu pa bo zmagovalca odločil kronometer od Trebnjega do Novega mesta.

Trasa, ki zahteva kompletnega kolesarja
Slovenski favorit bo Primož Roglič, ki je tudi eden izmed ambasadorjev letošnje dirke. Prav zaradi njega je bila današnja novinarska konferenca v Ljubljani izjemno dobro obiskana. Je Roglič že prej vedel, kakšne bodo posamezne etape? "Ne. Danes, ko so predstavili celotno traso, sem prvič izvedel podrobnosti. Zadovoljen sem, zanimiva trasa, ki zahteva kompletnega kolesarja. Zagotovo bo boj za zeleno majico potekal do zadnjega dne in kronometer bo določil končnega zmagovalca."

"Vedno je težko dirkati in še težje zmagati"
Zakaj se je Roglič z ekipo LottoNL-Jumbo odločil, da gre pred Dirko po Franciji v Slovenijo in ne na kriterij Dauphine ali na Dirko po Švici? "Vedno je lepo biti doma in dirkati na cestah, kjer treniraš večino časa. To je nekaj posebnega. Lepo bo nastopiti na domači dirki in priti z mojo ekipo prvič v Slovenijo. Ni jih bilo najlažje prepričati, ampak na koncu so bili vsi navdušeni. To bo zadnja etapna dirka pred Tourom in bo služila kot generalka, kot zaključna priprava za Tour, da vidimo, kje smo. Je pa vedno težko dirkati in še težje zmagati."

Hitro se je vse sestavilo
28-letni Roglič si seveda želi, da bi ohranil izjemno pripravljenost z Dirke po Baskiji, kjer je s končno zmago že uresničil letošnji cilj. "Že na Tirreno-Adriatico sem želel zmagati, a nisem imel sreče. A takoj na naslednji dirki se je vse sestavilo. Odslej bo manj pritiska. V nadaljevanje sezone grem lahko sproščeno. Dokazal sem, da se lahko kosam z najboljšimi. Želel bi si seveda ohraniti to raven forme, a v vrhunskem športu moraš biti na 102 odstotkih, da si na vrhu. Te forme ni preprosto ohranjati. Ni pa skrivnost, da sem najbolje pripravljen v življenju."

Roglič sicer ta teden počiva in celi poškodbe, ki jih je dobil ob padcu na zadnji etapi Dirke po Baskiji. "Še vedno imam nekaj oteklin. To moram pozdraviti in se potem optimalno pripraviti na Dirko po Romandiji."

Tomaž Okorn
Prijavi napako
Komentarji
Warbird
# 13.04.2018 ob 14:55
@Branko57 ti si ze celo zivljenje v formi a ? Za lezanje na kavcu ...
Heisenberg
# 13.04.2018 ob 15:02
Primož razmišlja kot pravi šampijon! Se že veselim vseh dirk.
rdeca caplja
# 13.04.2018 ob 15:12
Primož, čakamo na tvoje telemarke. Gasa!
hrgotax
# 13.04.2018 ob 15:33
Rogla bo še v boljši formi, ker vrhunca še ni dosegel.
Vsako leto je više za kakšno stopničko,
menim, da razlog ni doping, temveč ogromen potencial, ki ga ima.

Če bi ga poznali, bi vedeli, da nedovoljen doping pri njem odpade ...
Človek je športnik v pravem pomenu besede.
Naj ostane zdrav in nas bo še velikokrat razveselil ...
kolesar112
# 13.04.2018 ob 17:09
@branko57

Morda, toda da daš tak komentar je dejstvo le eno; ko človek v enem tednu naredi več kot ti v celem življenju, takrat se zavedaš kako majhen si.
aufzic
# 13.04.2018 ob 15:12
Verjamem, da lahko drži vrhunsko formo do Toura in še potem en zagon proti Svetovnemu prvenstvu. Če bo vse posreči, držim pesti zanj ob cesti vsaj na dveh etapah dirke po SLO. Seveda pa tudi za ostale naše fante. Se že veselim, ker imam občutek, da bo zasedba tudi od tujcev zelo močna. Predvsem Bahrain Merida bo najbrž kar v močni zasedbi, pa tudi Katusha in Bora.
enbody
# 13.04.2018 ob 17:16
Bedarije tukaj pišejo tisti, ki jim je edini šport noro pritiskanje pedala za plin v avtu.
kolesar112
# 13.04.2018 ob 17:26
Bedarije vedno pišejo ljudje, ki so razočarani sami nad sabo. Zato jih je potrebno tudi razumeti.
Yanez
# 13.04.2018 ob 17:34
Hvala organizatorjem. Letošnja trasa gre le 8 m stran od moje hiše.
Za stojišče na balkonu že prejemam rezervacije. Pa nekaj bomo napisali na vrtu, kar bo videl tudi kamerman v helikopterju od Eurosporta ;))
Zbiram ideje...
slovannn
# 13.04.2018 ob 17:12
Bodite malo tiho in ne blatite vse kar je naše...........čeprav je res , da je povsod problem marelična marmelada?????????
threepointer
# 13.04.2018 ob 17:02
Rogla je fenomen! Če je brez dopinga še spoh mogoče zmagati eno od največjih večtedenskih dirk, je on tisti, ki je to sposoben storiti. Car!
raknac navi
# 13.04.2018 ob 15:50
Ja naslednji dve tri leta bomo gledali predvsem bicikliste.
frigo68
# 14.04.2018 ob 12:08
http://www.corrieredellosport.it/news/al
tri-sport/ciclismo/2016/05/23-11780233/danilo_di_luca_vincere_il_giro_
senza_doparsi_impossibile/
rokers
# 14.04.2018 ob 08:59
Super promocija za slo kolesarjenje je Rogličeva pravjica: od talentiranega skakalca, ki se mu zgodi res grozen, a atraktiven padec v našem narodnem svetišču - Planici, do tega da konča skakat in začne ljubiteljsko kolesarit in iz ljubiteljskega kolesarja, se hitro, a postopama razvija v kolesarja največjega svetovnega formata. Če te pravljice Slovensko kolesarjenje ne bo izkoristilo in zajahalo ves val navdušenja, ki ga Rogla s svojo pozitivno energijo, sproščenostjo in uspehi prinaša, bomo zamudili res veliko priliko. Kolesarjenje je v razvitem svetu (Zahodni Evropi, Avstraliji, delno tudi v ZDA) zagotovo najbolj popularen individualen (čeprav to v resnici ni) šport, pri nas pa še nekako dajemo prednost, drugim manj zanimivim, manj atraktivnim disciplinam, ki še zdaleč ne privabijo toliko gledalcev ob ceste in TV ekrane. To pomeni je treba delat več na promociji, zgradit kako kolesarsko stezo več, uveljavit zakone, ki bi bolj kaznovali tiste, ki ne spoštuje kolesarjev na cesti, delat več amaterskih (tudi netekmovalnih dirk), ter tudi RTV prenašat kako dirko več ne le TdFja (npr 5 monumentov, giro, vuelto, ali pa vsaj z daljšimi prispevki).
Rogla je car, a hkrati pozabljamo kolesarje, ki so prav tako odlični, a nimajo za seboj take pravljice, ampa običajno garaško kolesarsko kariero: Mohorič, Špilak, Polanc (ki je zmagal že 2 etapi na giru, kar sploh ni mačji kašelj), tudi Tratnik postaja vedno bolj konkurenčen in da ne pozabimo starih velikanov slo kolesarjenja: Brajko, Valjo, Koren, Božič, Štangelj, Murn, Hvastija, Klemenčič, Hauptman, Bonča, ki so prav tako dosegli veliko in v bistvu pripravljali prostor za vse te sedanje ase, ki imajo tudi zaradi njih več besede v Slo ekipah.

Rogli pa želim vse dobro, na žalost imam ko bo slo dirka zaseden vikend, a v Celje se gre ga pogledat. Verjamem, da če ne bo nesreč, bo požel še veliko uspehov in nas še razveseljeval - ob cestah in pred TV ekrani.
infostriker
# 13.04.2018 ob 18:23
Rogliču privoščim zmago na dirki. Zelo mi je všeč da bo šla dirka po trasi Maratona Alpe, super poteza organizatorjev.

@Branko57, Roglič v življenjski formi aprila ...ti pa pejd prosim naprej krompir lupit.
d_a_r_k_o
# 15.04.2018 ob 11:34
Rabim celostno kolo, če se na poti zvečeri.
rokers
# 14.04.2018 ob 09:00
več besede v tujih ekipah kot Slovenci - popravek
kolombo
# 13.04.2018 ob 21:34
Js mislim, pa ne bit jezni, da so vsi nekako dopingirani. Morajo pa v osnovi biti vrhunski, če hočejo kaj doseči. Jaz verjamem, da je Rogla vrhunski že v osnovi - že cel lajf se ukvarja s športom - mogoče nič ne dodaja, ah kaj pa vem. Srečno Primož
Zbornaya Komanda
# 13.04.2018 ob 17:06
102 %, to je kar nazorno, 100 % od sebe in 2 % še od kod?

Dodatna 2 % prinese Bosch.

brum brum
MatjazP
# 17.04.2018 ob 20:31
Roglič bo enkrat, kmalu, zmagal Tour de France.

Ker edino to bo zaustavilo njegov neverjeten napredek.

Zame je vprašanje edino, ali bo zmagal 1x ali večkrat.
miško5lin
# 14.04.2018 ob 16:51
Lep prispevek rokers. Lahko bi omenil še nekoliko starejše SLO kolesarje, ki so orali ledino kolesarstva v SLO, kot je prvi profi v bivši državi Polončič, nato Čerin, Pavlič, Hvastja, ki je s svojim optimizmom navdihnil vse naslednje kolesarje, da so si sploh upali prestopiti prag amaterizma ter Ropret, pokojni Udovič, bratje Valenčič, Frelih, Žirovnik itd.
mojir
# 13.04.2018 ob 21:53
Slovenski krog se razvija v zelo lepo dirko. Se že veselim bojev za zeleno ;)
Kekec27
# 13.04.2018 ob 18:45
Od amaterja z razklumpanim kolesom a še vedno konkurenčen, do zmagovalca največjih dirk na svetu v top konkurenci. Svaka čast...
Diskus
# 13.04.2018 ob 18:18
Threepointer: upam da nekoč ne bodo dodali hmelja (ki je ekstrakt v piru kot kaka druga substanca v aerosolu za astmatike) mer prepovedane stvari, ker mi bodo potem pobrali vse medalje z vaške runde:))
threepointer
# 13.04.2018 ob 18:09
@hrgotax, čisto tako preprosto vseeno ni. Lahko jemlješ nekaj, kar postane prepovedano. Sicer to ne pomeni avtomatsko, da si out, ampak najmanj, kar je, da izgubiš vso prednost. Kolesarstvo je dejansko eden od športov, kjer moraš biti na meji dovoljenega, da lahko dosegaš izjemne rezultate. Verjamem, da je Rogla na varni strani te meje, kolikor je to sploh mogoče.
soleti
# 13.04.2018 ob 21:31
@hrgotax: morda vsi jemljejo "doping",
prepovedanih substanc pa zagotovo večina ne uživa.

In to je bistvena razlika.
Kdor meša to dvoje, se ne razume na zadevo
in je njegovo natolcevanje nerelevantno ...

Mislim, da ko že misliš, da na forumu od kavčarskih vseznalcev prebereš vse neumnosti in nebuloze tega sveta, prebereš cvetko (@hrgotax) , da je doping drugo kot prepovedana poživila :)..
Sicer pa dragi kavčar, žrtev trendov populizma itd,...kolesarstvo in šport vsekakor gre tudi na zelje in žgance, seveda je najbrž časovno slabše. ampak do izraza pride samo in zgolj vztrajnost, borba, želja, motivacija, talent itd, kar je vsekakor najbolj pošteno in naravno, in kjer zmaga res najboljši, ne pa goljufi in prevaranti.
hrgotax
# 13.04.2018 ob 17:30
SMERŠ,
morda vsi jemljejo "doping",
prepovedanih substanc pa zagotovo večina ne uživa.

In to je bistvena razlika.
Kdor meša to dvoje, se ne razume na zadevo
in je njegovo natolcevanje nerelevantno ...

Na žgance in zelje ne gre več,
a to še ne pomeni, da moraš poseči po prepovedanih substancah.
Zaradi določenega deleža goljufov, ki so v vsakem športu, še ne moremo posplošiti, da so npr. vsi kolesarji 'dopingiranci' ...

Vsakdo lahko pogleda na seznam prepovedanih substanc in se prepriča, ali je neko poživilo dovoljeno ali ne.
hrgotax
# 13.04.2018 ob 15:48
red_dog,
ne meči vseh v en koš.
Sicer bo pa prihodnost vse pokazala ...
red_dog
# 13.04.2018 ob 16:15
hrgotax

Lahko smo naivni, ampak ko je padel Armstrong, pa nato Froom, pa nato Wiggins postane šport malo smešen
ElTorro
# 13.04.2018 ob 16:26
Eh, kako enostaven šport, kjer je dovolj 102% da si na vrhu.

Ponavadi beremo, da nekateri dajo 105 ali celo 110 odstotkov od sebe!
red_dog
# 13.04.2018 ob 15:43
hrgotax

Če bi ga poznali, bi vedeli, da nedovoljen doping pri njem odpade

Tako kot pri Armstrongu, Wigginsu, Froomu, Contadorju.
Snecer
# 13.04.2018 ob 15:02
Bojim se, da bo z novo metodo drugače...
Gautama
# 13.04.2018 ob 14:55
102 %, to je kar nazorno, 100 % od sebe in 2 % še od kod?
kasilnca
# 13.04.2018 ob 14:53
Rogla, pa kje si ti dobil 102%...
SMERŠ
# 13.04.2018 ob 17:05
vsi jemljejo doping... tudi njega bojo dobili. pol pa šok...
mariborchan2
# 13.04.2018 ob 14:55
Je prišo do pravega poživitvenega koktejla lol
Branko57
# 13.04.2018 ob 14:51
V življenjski formi aprila... Pač mentaliteta majhnih. Tudi Brajkovič je bil v življenjski formi na Kriteriju Dauphine. Pravi šampioni se pripravljajo na TdF
Kazalo