Kristjan Fajt je grešil na marčevski dirki Istrska pomlad. Foto: BoBo
Kristjan Fajt je grešil na marčevski dirki Istrska pomlad. Foto: BoBo

"Čeprav je suspenz po pravilih mednarodne protidopinške komisije Ucija (Mednarodne kolesarske zveze; op. STA) s sedežem v Švici začasen, ker gre za proceduro dodatnega odpiranja vzorcev, je Fajt od matičnega kolesarskega kluba KK Adria Mobil z današnjim dnem dobil nepreklicno odpoved pogodbe," so zapisali pri Adrii Mobil.

Do športnih uspehov ni bližnjic
Kot pravijo v klubu, se je Fajt za uporabo nedovoljenih poživil odločil sam, kljub izredno strogim pravilom tako Mednarodne kolesarske zveze kot tudi zelo strogim pravilom matičnega kluba, ki boj proti dopingu že dolgo vrsto let postavlja na prvo mesto. Dodajajo, da so strogo zavezani temu, da nikakršnih bližnjic za dosego športnih ali kakšnih koli drugih rezultatov nikomur ne dopuščajo in da se bodo tega držali tudi v prihodnje.

Fajt omadeževal ugled kluba
"Početje Kristijana Fajta strogo obsojamo. Posledice takšnega nedovoljenega in obsojanja vrednega početja bo nosil sam, saj je z uporabo nedovoljenih poživil omadeževal ne samo svoje ime, ampak tudi ime in ugled kluba, vseh njegovih članov, številnih pokroviteljev in vrste drugih podpornikov. Od Kristijana Fajta se je, kot rečeno, z današnjim dnem Kolesarski klub Adria Mobil dokončno in nepreklicno poslovil,"
so sklenili pri Adrii Mobil.

Fajt dobil nogo pri Adrii Mobilu
Fajt dobil nogo pri Adrii Mobilu