Lanceu Armstrongu so dokazali dopingiranje, zaradi česar je izgubil vseh sedem končnih zmag na Dirki po Franciji. Foto: EPA
Lanceu Armstrongu so dokazali dopingiranje, zaradi česar je izgubil vseh sedem končnih zmag na Dirki po Franciji. Foto: EPA

Armstrong nad seznamom 18 imen, ki so kršili dopinška pravila, ni presenečen. Američan je povedal, da so takrat praktično vsi kršili dopinška pravila, in tisto obdobje označil kot zelo nesrečno za kolesarstvo.

18 kolesarjev s pozitivnimi dopinškimi vzorci
Marco Pantani, Jan Ullrich, Mario Cipollini, Laurent Jalabert, Erik Zabel, Bo Hamburger, Manuel Beltran, Andrea Tafi, Marcos Serrano, Jackie Durand, Jens Heppner, Jeroen Blijlevens, Nicola Minali, Fabio Sacchi, Eddy Mazzoleni, Abraham Olano, Laurent Desbiens in Kevin Livingston.


Kolesarstvu se ne piše nič dobre
ga
Januarja letos je tudi sam priznal jemanje nedovoljenih poživil, vzeli pa so mu vseh sedem zmag z Dirke po Franciji. "Treba se bo odkrito pogovoriti o dopingu in potegniti črto pod to, sicer se kolesarstvu ne piše nič dobrega," je Armstrong v pogovoru za cycingnews.com pozval kolesarski svet. Po razkritju seznama dopingiranih na Touru 1998 sta odgovornost javno prevzela že Avstralec Stuart O'Grady in Francoz Laurent Jalabert.