Lance Armstrong je sedem zmag na francoski pentlji nanizal med letoma 1999 in 2005. Foto: EPA
Lance Armstrong je sedem zmag na francoski pentlji nanizal med letoma 1999 in 2005. Foto: EPA

Landis je maja priznal jemanje nedovoljenih poživil in hkrati obtožil enega najboljših kolesarjev v zgodovini, da je goljufal (testosteron, krvna transfuzija ...). Tokrat je vse obtožbe ponovil, hkrati pa dodal, da so pri US Postalu denar za doping dobili s preprodajo odvečnih koles!

Brez kolesa za trening kronometra
"Kar naenkrat je bilo malo koles za trening kronometra. Rekli so mi, da jih enostavno nimajo. Pozanimal sem se in ugotovil, da jih je sponzor priskrbel dovolj, a očitno so bili preprodani za doping," sklepa Landis.

Kot kislo mleko
"Kredibilnost Landisa je enaka kartonu kislega mleka. Že po prvem požirku veš, da je pokvarjen cel paket," je Armstrong pesniško zavrnil vse obtožbe rojaka.

Armstrong: "Ves čas spreminja zgodbo"
"Današnji članek je poln lažnih obtožb in starih Landisovih novic, torej od osebe, ki nima nikakršne verodostojnosti, ki se ravna po ustaljenem vzorcu, ko naslednji dan preklicuje tisto, kar je prisegala dan prej. Gre preprosto za senzacionalizem, ko se objavljajo takšne zgodbe na predvečer Toura, in ta zadnji članek ni nič drugačen. Imam veliko preveč dela z mojim zadnjim Tourom in nato po upokojitvi z mojim stalnim bojem proti raku, da bi namenjal kakršno koli pozornost takšnemu predvidljivemu senzacionalizmu," je še povedal 38-letni Kavboj.

Tour se danes s prologom začenja v Rotterdamu.