Alberto Contador je novinarsko konferenco sklical v hotelu v rojstnem mestu. Foto: EPA
Alberto Contador je novinarsko konferenco sklical v hotelu v rojstnem mestu. Foto: EPA
Contador o krivdi
Odzivi na kazen Contadorju

29-letni Contador, ki so mu vzeli zmago na Touru 2010, je imel v domačem kraju Pinto blizu Madrida novinarsko konferenco, na kateri se je zbrala množica predstavnikov sedme sile. "Moji odvetniki preučujejo možnosti in, kot sem že dejal, se moramo boriti do konca," je povedal "El Pistolero". Na odločitev CAS-a se lahko na švicarsko zvezno sodišče pritoži v 30 dneh.

"Še vedno čutim, da sem nedolžen. Nisem jemal nedovoljenih poživil. Nadaljeval bom kolesarstvo. Nadaljeval bom čist, tako kot sem to počel vse življenje. Vem, da me bo to naredilo močnejšega v prihodnosti," je še dodal, medtem ko so ga iz zadnjih vrst v sobi spodbujali člani družine in prijatelji. Spomnimo: Contador bo lahko dirkal že po 5. avgustu. V preteklosti je sicer dejal, da bo končal kariero, če bo sodišče odločilo, da je kriv.

Na testu padel na Touru 2010
Najboljši kolesar zadnjih let (trenutno vozi za Saxo Bank) je na Dirki po Franciji leta 2010 padel na dopinškem testu, saj so pri njem našli sledi prepovedanega klenbuterola. Španec je zlorabo prepovedanih poživil odločno zavrnil, španska kolesarska zveza pa ga je oprostila, ker naj bi prepovedana sredstva v njegovo telo prišla s pokvarjenim mesom.

Mednarodna kolesarska zveza (UCI) in Svetovna protidopinška komisija (WADA) sta se pritožili na odločitev španske zveze, zadnjo besedo pa je imel CAS.

Contador o krivdi
Odzivi na kazen Contadorju