Alberto Contador si želi kariero končati z zmago na Touru. Foto: EPA
Alberto Contador si želi kariero končati z zmago na Touru. Foto: EPA
Contador želi, da si ga zapomnejo kot najboljšega

Novinar David Črmelj se je pogovarjal s sedemkratnim zmagovalcem največjih dirk sveta (Tour 2007 in 2009, Giro 2008, 2015 in Vuelta 2008, 2012, 2014). Ekipa Tinkoff-Saxo priprave na novo sezono začenja v Istri.

"Že nekaj let sem eden glavnih favoritov na velikih dirkah, pod pritiskom sem. Všeč mi je, toda želim si, da bi se me ljudje spominjali, ko sem na najvišji ravni, ne pa da bi se le bojeval za dobre položaje. Rad bi, da bi se me spominjali na najvišji stopnički," je pojasnil 176 cm visoki hribolazec.

Še vedno odločno zanika jemanje dopinga
Na Dirki po Franciji je zmagal v letih 2007, 2009 in 2010, a zadnjo izmed teh zmag so mu odvzeli zaradi dopinške afere. Jemal naj bi klenbutarol, kar pa še vedno odločno zanika. "Težko je, ko se počutiš nemočnega in po krivem obtoženega," je dodal 32-letni Španec.

Vse misli je že usmeril k juliju 2016, ko bo zadnjič vrtel pedale na Touru. Obeta se nov velik obračun s Chrisom Froomom. "Chris se bo dobro pripravil za Tour in jaz tudi. Mislim, da bo dobra dirka. Zelo rad imam gorski kronometer, ki bo tokrat na sporedu," je poudaril El Pistolero, ki je bil letos na Dirki po Franciji razočaran s petim mestom, potem ko je v velikem slogu dobil Giro.

Contador želi, da si ga zapomnejo kot najboljšega