Kolesarstvo
(9)
25-letni Petr Vakoč (sedem profesionalnih zmag) je bil eden velikih adutov ekipe za spomladanske klasike, lani je bil drugi na Dirki De Brabantse Pijl, leto pred tem pa je na njej tudi zmagal. Foto: Reuters

Dodaj v

Kolesarja ekipe QuickStep v Južni Afriki zbil tovornjak

Nesreča se je zgodila po koncu treninga
26. januar 2018 ob 19:10
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

Kolesarja ekipe QuickStep Floors Čeha Petra Vakoča in Belgijca Laurensa De Plusa je na pripravah v Južni Afriki zbil tovornjak, zato so morali oba odpeljati v bolnišnico.

Domnevno jo je slabše odnesel obetavni Vakoč, ki ima zlomljenih nekaj vretenc, zato ga bodo po hitrem postopku operirali.

Belgijec, ki je padel in se poškodoval tudi na zadnji preizkušnji lanske svetovne serije, Dirki po Lombardiji, ima nekaj modric in odrgnin, dobil naj bi udarec v predel pljuč in ledvic.

Na kraju nesreče je bil tudi Luksemburžan Bob Jungels, ki je ni skupil. "Trening smo že končali, bil sem nekoliko stran od njiju. Tovornjaka nisem videl, kar naenkrat pa sem zaslišal trušč in videl sotekmovalca na tleh. Stekel sem do njiju, spregovorili smo nekaj besed, a si ju nisem upal premikati. Neka gospa je poklicala zdravniško pomoč, v bolnišnico sta odšla skupaj z zdravnikom ekipe."

T. O.
Prijavi napako
Komentarji
rokers
# 29.01.2018 ob 22:39
Zanimivo, da je to edina kolesarska novica, ki so jo uspeli spacat na RTV (in potem še stavkajo??). Po tour down under v Avstraliji in zmagi Impeya pred Portom, je v Argentini potekala tudi pomembna dirka, ki jo je sicer zmagal anonimni domačin, drugi je bil veteran Oscar Sevilla, tretji mladi Ita up F Ganna. Na Majorki se je začela Evropska sezona, dve dirki je dobil Degenkolb, ki se po lanski nesreči vrača in bo nevaren za San Remo, eno pa je dobil Wellens pred Mosconom (letos bo dobil kako pomembno dirko) in Valverdejem, ki se je vrnil na dirke.

Iz ostalega je zanimiva novica, da gre Nibali na Dirko po Flandriji, Sagan je šel k papežu (dve pop zvezdi), o Froomu pa ni nič govora, kar je katastrofa - sedaj ni več pomembna resnica, le kdo bo bolj močen: ali Froomovi pravniki ali protidopingška komisija in UCI.
rokers
# 30.01.2018 ob 06:28
Ma sej Kovšca je car, neki se trudi ima dobro retoriko, pač mora spremljat (po službeni dolžnosti) še druge športe..Ne vem zakaj mu ne dajo večje vloge - lahko bi Kovšca tud pisal kolesarske novice na tem portalu, a očitno je interes premajhen - le TdF zgleda da v SLO prinaša dovolj veliko pozornosti širše javnosti. Meni je bolj žalostno to da novinar eurosporta kvasi velikanske neumnosti, pa dela samo to (se mi zdi).. Tdf, doping, nesreče to je kar našo publiko zanima in RTV (utemeljeno?) sledi temu trendu..Pa če kdo zares spremlja kolesarjenje ve, da ta šport piše najbolj epske boje, pokaže športnika v pravem trpljenju in žrtvovanju, da ne omenjam prekrasnih kulis na dirkah in kje tudi stadionskega navijanja..
Ghurka
# 30.01.2018 ob 19:35
orchid..vse sem prebral in hvala za poročanje iz AUS;)
orchid
# 30.01.2018 ob 10:41
@rokers....nas je očitno premalo, ki nas zares zanima ta krasen šport.... :(

Novice iz Tour down under, ki sem ga spremljala in prenašala na MMC, skoraj niso bile opažene,
bo treba počakat do julija, zgleda, da se zbudijo škandalov željni spremljevalci, ki bodo potem tukaj stresali vso pamet sveta.... :(

ah, bo že.....

in rokers, hvala za tvoje informacije o dirkah, fajn je prebrati še kakšne novice.... ;)
orchid
# 31.01.2018 ob 08:40
@Ghurka,hvala.... me veseli ;)
Bubi
# 30.01.2018 ob 19:34
se strinjam z prejšnjimi komentarji, prav tako bi si želel boljše pokrivanje kolesarstva na RTV-ju. Ne obstaja samo Tour de France in Dirka po Sloveniji. Že komaj čakam spomladanske klasike, ko se tudi novinarji RTV-ja končno zbudijo iz zimskega spanca :)
d_a_r_k_o
# 29.01.2018 ob 23:19
Veteran Valverde je zgleda zopet nared za dirke.
d_a_r_k_o
# 29.01.2018 ob 14:12
Nesreča ne počiva. Tu in tam opazim kolesarja, ki ima nameščeno vzvratno ogledalo. Mogoče to pomaga vsaj pri (po) treningu.
kolesar112
# 30.01.2018 ob 06:17
RTV začne kolesarstvo spremljat malo pred tourom, potem pa ni čudno, da Kovšca ni sposoben prepoznati 10 kolesarjev na pogled. Da ne govorim o tem, da če kolesar ni zvezdnik, o njem ne ve preprosto nič. Meni osebno so to fenomeni.
Kazalo